Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. manako

manako Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    372
    Samo da prasate dali ima reagensi,znaes vo drzavno nekogas ima samo za prijateli.:)

2. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Ќе прашаме да. И така за брисевите со пријатели поминав. Нашата чудесна Македонија (facepalm)

3. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    Се согласувам во потполност,многу лош и клише совет,посебно за жена која подолго време се обидува...некои со месеци/години се во исчекување,грч и сл па туку така ке се опуштат.Повеќе ми е логично да отрпнат и се помират дека нема да е лесно,а со тоа потсвесно и олабавуваат па се фаќа кога најмалку очекуваат.Еве од мене тргам прв месец се обидуваме па врти сучи умот ми е тука,вчера чистев вц со појаки сретства и ми помина низ глава леле хемија вдишувам ако сум останала штетно е:)Надвор ке видиш бебе/количка се топиш,оди па не мисли..

На CocaColla, bela.m, *sisi* и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Може и од дома да однесе за спермокултура и урино нека си направи во исто време, да се види од што е лош спермограмот

На Kakanela18 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Niedna bura ne e vecna!
    TRPENIE! :hug: :hug: :hug:

На Zaljubena111, bella.gk, kukla21 и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Kakanela18

Kakanela18 Нов член

Се зачлени на:
    12 мај 2016
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Fala vi mnogu na site <3

7. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Абе ајде нема ли некој да не израдува?

На CocaColla му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Decki zdravo od mene.
    Me nemase izvesno vreme, tezok period propraten so mnogu padovi e zad mene, sega so novi sili odime napred :)
    Ve citam postojano i srekjna sum iskreno za site koi se izdraduvaa so II, posebno za veda i dear thing :)
    Kaj mene nisto novo... Imav eden ciklus pred dva mes koj neznam kako go preziveav... Mi docnese, dobiv i zavrsiv na urgentno vo sred nokj, infuZii, inekcii i cuda... Toa bese kapakot na se sto se slucuvase. Se bea ok ispituvanjata, mi rekoa kontracepcija da zemam ili sto pobrzo bremena da ostanam. Pomina losoto i veke da ne se povtori!!!

Posleden pat dobiv na 3.7 a trebase na 5.7. Mi traese dva dena, poveke kafeno otkolku krv. Stomakot me bolese uste tri dena otkako mi zavrsi, pravev test vo sred den, bleda crta... Istiot den Vecerta uste eden, pak bleda, sabajleto uste eden pak bleda, vecerta veke samo edna crta sw pojavi. Posle nekolku dena go povtoriv i ja nemase vtorata I.
    Ne mi se veruvase... Od ginekologot dobiv objasnuvanje po tel deka hormonite mi se zbrkale poradi nepravilnata menstruacija, kojznae...
    Ovoj mesec, se prijavuvam za ne dobivanje na 28.07 :)
    Ve gushkam site i pustam srekjicka za solzi radosnici!!!

На Lavica26, Acka22, Bebulleee и 5 други им се допаѓа ова.
  9. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    Јас предвреме да се информирам ... некој што има правено лапароскопија, после колку време почнавте да се обидувате за бебе.

10. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Мене ми рече после 3 недели слободно...

На CocaColla му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Elenota

Elenota Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2016
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    160
    Добро утро.. има уште 5 дена до недобивање, симтоми да се каже немам само градите ме болеа една недела пред да ми дојде.. сега само брадавиците ме болат на допир и се истакнати :^).. дали на некоја и се случило такво нешто ве молам кажете ми :*:hug:

12. Elenota

Elenota Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2016
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    160
    И тоа.. како некоја тежина да имам, како да ме претиска нешто во стомакот чудно чуство

На dunika му/ѝ се допаѓа ова.
  13. KaTe<3

KaTe<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    300
    Добро Утро

Требаше да добијам на 09.07.2016 со пресметано доцнење (редовно ми доцни) на 14.07.2016.
    Симтоми немам никакви за добивање освен остри болки во левиот јајник, и повремени грчеви во долниот дел од стомакот.
    Вака до сега не ми било, и баш ми е невообичаено, на 2-ти бев на гинеколог(претпоставувам ако имаше нешто ќе ми кажеше).

А што се однесува до градите @Elenota велат тие што биле бремени дека брадавицие болат и потемнуваат.
    Имало случаи кога и мене ме болеле и ми биле малку потемни, ама сум добивала тој месец. Така да кичма болење, болки во градите, гадење и некои други симтоми можат мн лесно да се помешаат со циклус. За најсигурно направи си тест после тие 5 дена.

Убав Ден :)

На *sisi*, Bebulleee и Elenota им се допаѓа ова.
  14. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Napravi test za najsigurno. Na 2-ri rano bilo za da se vide bilo sto, jas koga bev bremena i mi kasnese veke nekolku dena ne se vide nisto na eho, me gledaa nekolku dena i vaginalno i se somnevaa na vonmatericna bremenost za po nekolku dena moze i nedela bese pominalo da se vidi na obicno eho. Dodeka ne dojde:devil: ima nadez. Pa ajde da ne izraduvas(fingers)

На Bebulleee и KaTe<3 им се допаѓа ова.
  15. KaTe<3

KaTe<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    300
    Друго ми беше прашањево за денес, се занесов со симтомите.

Дали некоја од вас повремено ја губи желбата за секс.
    Не ми е вообичаено во овој период тоа ми се случува.

16. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    Во период пред добивање? Јас во пмс немам воопшто желба,ја добивам точно пред да добијам вечерта(чудно) и така знам дека ке ми дојде..инаку @Elenota и јас одбројувам 5 дена:) од различни симп.имам само болка во кичма али не се надевам премногу дека потсвеста знае да си поигра:) здравје само и смиреност-бебе ќе дојде кај сите

На Elenota, pandelka, KaTe<3 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Ола лејдисс :hai:

- Да поднесам извештај дека сум добра, мислите секако ми се во бебе. Ама колку можам се занимавам да не мислам на тоа.
    - Нестрпливо чекам резултати и се молам да немам бактерија за да можам слободно да се обидувам(fingers)
    Во врска со желбата за секс и кај мене е така, ја имам за време на овулација мнооогу ]:)
    Доста е од мене:angel:
    Ајде на Пиво фест :beer::call:

На bubalce, Lolipop23, delvi и 4 други им се допаѓа ова.
  18. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Vo vrska so zelba za seks najmnogu imam pred da mi dojde,za vreme na menstr. i otkako ke mi zavrsi ciklusot nemam ic zelba.

На Bebulleee и KaTe<3 им се допаѓа ова.
  19. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Женички дали и на вас ви се случува истото. Ние од кога почнавме да се обидуваме за бебче мене циклусот скроз ми се поремети. На почеток ми идеше на 25 дена, па сега оследниве неколку месеци на 31 ден и знаете последниот месец ми дури доцнеше 6 дена.
    А од девојче кога прв пат ми има дојдено менстр. ми е на 28 дена
    Зошто така се измести од кога почнавме со обиди не знам.
    Дали и кај вас е исто?

20. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Да мила и кај мене е исто од кога почнавме со незаштитени односи ми се поремети циклусот, не дека пред тоа ми беше сајно ама барем секој месец добивав сега ептен ми се измеша.

На *sisi* му/ѝ се допаѓа ова.