Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Се изначитав баш во врска со ова,и мене ти кажав исто ми е,со години имав на 28 последнава година од 27 до 31,а пред 5 месеци дури 36 ...

На *sisi* му/ѝ се допаѓа ова.
  2. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Истиот редослед и јас го имам да, а од што е можно тоа да биде така не дека се замарам само чудно ми е зошто така се поместува циклусот :)

На stejsi2005 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Од што многу милите на тоа.

На pandelka и *sisi* им се допаѓа ова.
  4. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    И мене ми е хаос од ко почнавме со обиди (facepalm)

5. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Држе вода да бидејќи сме напнати дали ке ни дојде, па симптоми си наоѓаме и од самата стегнатост на телото ни доцни точно е, а порано оти не сме се обидувале и сме си биле опуштени и затоа на време ни е доаѓало.

6. bubalce

bubalce Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    281
    Дечки, денес имам болки во јајници. Многу ми е рано за овулација а кога ми настинуваат не ме болат туку имам печење. Сега не знам дали за настинка се работи или може да е нешто друго. Имате појма од што друго би болеле? Се нешто за викенд ми се случува значи...

7. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    мене веке втор месец ми е изгубена, никаква желба немам
    ми се изремети скроз, поготово првите неколку месеци, послето се научив да не се притресувам

8. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Драги сестри по неволја, дојдов само да ве поздравам за последен пат зошто знам дека премногу се поврзавме сите на темава и не сакам да ме снема одеднаш, па некој да си помисли Еве ја оваа остана трудна и заборави на сите нас и сè што беше. Напротив, не сум ве заборавила и вечно ќе ве носам вас и оваа групна болка во душата. И токму тоа е проблемот, колективната болка овде е преголема за мене – можеби сум поголемо жениште отколку што мислев дека сум била ама не сум ни јас семоќна, очигледно.

Ви пишувам со кнедла во грлото, камен на душата, кактус во градите, да ви кажам дека вчера дознав дека тишината знаела да биде најстрашното и најгрозоморното нешто на светот.

Бевме да го чуеме срценцето на нашето бебче, на нашето чудо што го чекавме подолго од година и месеци, на нашата душа за која веќе си одбравме име и го галевме мешето со недели и несудениот татичко го бацуваше секое сабајле и секоја вечер. Ја ставија сондата, јас на креветот; маж ми и мајка ми од другата страна на завесата (и мајка ми работи во Систина, на смена беше па нетрпеливи сите влезе со нас).

И тишина. Досега не сум знаела што всушност е тишина ама вчера научив дека тишината е отсуство на ту-туп ту-туп. Тишина е кога докторката треба да каже нешто добро, а ќути. Ги броев секундите во тишина, ја погледнав како шара со очите, ја свртев главата, си ги зарив ноктите во бутот. „Кажете нешто“, викам. „Пффф,тоа е“, се туфка. „Растело до шеста и пол недела и застанало... Требаше да биде двојно поголемо за осма недела. Тоа е. Жал ми е“. Ах, Боже, што значело да ти се скрши срце. Го слушнав како пука, КККРРРРЦЦЦЦЦЦ, како се кршат соништа, љубов, надежи, планови. Извикав само, Господиииии! Рикнав да плачам, ја бутнав да ја извади сондата, гола, ранлива, боса. Маж ми дотрча да ме гушне, да ме смири, тишина и од таа страна на завесата, во тој момент на афект го бутнав и него и само викнав, Мамичкееее! Мамооооо! Клекнав на земја така, она ме гушна озгора и посакав само пак да сум мало дете, да може моја мами да среди сè, да ме баци за да помине, да ја земе мојата болка.

После сè беше мешавина од гласови и информации и совети и утехи и бедоксини и дијазепами и солзи и сцени. За неколку дена киретажа. Жива сум уште денес, не знам како. Чука срцево некако, а скршено е. Трудна сум, подуени гради, подуен стомак, грчеви, а бебе нема – барем не живо. Мајка сум, без дете. Докторката само рече, Оставете ја нека се исплаче, ова е многу голема болка ама мислам дека никој не знае, освен тој што поминал. Па дури и не сите што поминале, зошто кај некого се фатило од прва, од втора, без мака, без страдања, а кај нас, ова требаше да биде нашето чудо, нашиот среќен крај, не уште еден несреќен чекор во бескрајната низа.

Дали е уште едно искушение не знам, дали ме тестира Господ до каде ми е силата и лојалноста и преданоста, не знам. Знам дека нема да се откажам од Бога и од мојата вера. Заспав со молитва, станав со молитва. И ќе продолжам да се молам за нас и за сите вас. Само не можам веќе да го посетувам форумот, не можам да ве читам, не можам да пишувам. Премногу сум емотивна и кревка и дел од мене умира со секој ваш тажен пост, а не остана уште многу од мене за да го давам така. Ве сакам сите, верувајте ми, иако не ве познавам. Плачев со @Bebulleee, со @pandelka, со @bubalce, со @delvi, страдав со @kukla21 , со @CocaColla, со @*sisi*, со @Mari-Ja, се радував со @newring86, со @BirMelek, со @LadyC ... Бидете силни, мили мои, молете се, бидете истрајни и не губете ја верата. Ќе дојде и нашиот ден, а за овие страдања горе нè чека награда. Добар е Господ и милостив, иако некогаш допушта работи што ние сега не ги разбираме.

Му ветив и на маж ми дека веќе нема да го читам форумов, ниту пак што било друго на темава, зошто гледа и он колку тешко ми паѓа, па не ми пишувајте ни пораки, залудно е, нема веќе што да се каже, иако знам дека сочувствувате. Искрено, искрено ве сакам сите; вие сте единствените што вистински ме разбиравте и со тешко срце ве оставам ама долгорочно, вака е најдобро. Ќе ве имам во мисли засекогаш:l:
    Можеби ќе навратам некогаш во иднина кога ќе бидам доволно психички закрепната да видам дали некоја од моите најдраги овде останала трудна зошто нема нешто што повеќе би ме усреќило.

На Dreams11, Ninichka, ZojaP и 25 други им се допаѓа ова.
  9. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262

НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(
    -Како е можно бе како.... Читам и плачам зошто мора да е толку суров животот и да не измачува. Не тера да поминеме по еден многу трнлив и ранлив пат.
    Дали е ова искушение и ЗОШТО ? :@

- Многу те тешко да се мачиш со години за бебе а уште по тешко кога мислиш дека е готово дојде твојата среќа ти се случува нај лошиот кошмар. Знам душо СИТЕ знаеме како боли..;(
    Ние знаеме како поминуваме еден обичен ден кои за нас е 1 век.

- Биди силна и не ја губи вербата во Господ, и ова е едно негово дело- ново искушение. Одмори малце од форумот но не не заборавај. Следното логирање на форумот да не известиш на добри и позитивни вести.
    Те гушкам нај силно мила моја, плачи исплачи се. За утре да ја крениш главата горе и да продолжиш со нови сили............ :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug::hug: :hug::hug: :hug: :hug::hug::hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug::hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug::hug::hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug::hug:

На ZojaP, cresa-jagoda, galapce и 9 други им се допаѓа ова.
  10. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Jas se skrshiv, nemam zborovi. Gospod neka ni pomogne na site!
    Se rasplakav, zimi majka. Zoshto mora tolku d boli?

На bella.gk му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Со таа кнедла во грлото, камен на душата и кактус во градите бев и јас додека те читав.
    Очи полни солзи, студ, разочарување..
    Сакам да кажам многу, но од уста збор не излегува.
    @Dear_Thing ти испраќам силна виртуелна прегратка.. Многу ми е жал, многу, многу...
    Јас ја почитувам и потполо ја разбирам твојата желба да се изолираш.
    Тешко дека некој од тука ќе те заборави, јас сигурно нема.
    Ќе чекам да се вратиш, но не во темава, во било која друга, само не во оваа..
    Ти посакувам се најубаво.

На galapce, LadyC, Victorian и 4 други им се допаѓа ова.
  12. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.216
    Допаѓања:
    13.678
    Јас сум спеечлесс ;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(

13. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Samo SEMOKjNIOT NAS BOG znae zosto ova mora da bide vaka...
    Ja osetiv istata bolka I nikogas nema da ja snema od dusava moja iako site mi velea "ke pomine". Na site okolu im pomina samo mene ne, mozebi zakrepnav I spremna sum za nova bitka, no dusata boli..bolii...
    Silna pregratka mila nasha... Nema da te zaboravime!!!

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Леле колку се натажив мила знам дека што и да кажеме е само збор и никако не можеме да те утешиме,Ова е тест на животот за сите нас да видиме колку сме силни,Сите ке го добиеме тој божји дар но по најтешкиот пат. Плачам заедно со @Dear_Thing и со сите овде,издржи мила моја сите сме со тебе и најсилно те :hug::hug::hug::hug::hug:

15. bubalce

bubalce Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    281
    Драга моја, солзи и зборови не се доволни за ова што го прочитав. Немам утеха. Биди силна жено моја...

16. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Nemam sto da kazam......................

17. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    :hug::hug:;( ;(@Dear_Thing , те гушкам најсилно мила, исплачисисе ;( .. Болката и празнината ќе горат и параат душа, а и тегчето на гради ќе си тежи, но Дедо Боже дава сила, верувај во него како што си веруваш, тој ќе те издигне и повторно исполни..
    Мн добра позната и кнедла и кактус и се...ама остани позитивна милимте, ќе дојде и нашето-верувај во тоа и повторувај си го постојано, и ова искушение ќе го пребродиме, ќе се изненадиш колку си била силна- ти кажувам од болно мое искуство..
    Иако нема да пишуваш, јас ќе те мислам секогаш.....
    Те гушкам, биди силна...времето не лечи, само те учи да живееш и носиш со болката...
    :hug::hug::hug::hug:

На podravka и Bebulleee им се допаѓа ова.
  18. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    @Dear_Thing што и да кажам нема да те утеши...знам како е...само ќе те гушнам силно :hug::hug::hug:и ќе ти посакам од сега натаму само убави и среќни моменти :hug:

19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Оф бе @Dear_Thing! Читав до крај со надеж дека има пресврт! Оф.
    Нема зборови. Нема.
    :hug:

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  20. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Мила многу ми е жал. Собери сила и мисли на позитивно.... Бог ќе те награди верувај секое лошо за добро е . Немам друго што да кажам биди малку изолирана од форумот и прави нешто што би те исполнила и направило среќна. Ке успееш пак само верба и се ќе си дојде на свое. Те гушкааам најсилно мила @Dear_Thing :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:

На bella.gk и Bebulleee им се допаѓа ова.