Ah mila mojaaa... Taa tisina koga doktorot treba da kaze nesto dobro,a ne zboruva...taa knedla vo grloto,kamen na dusata...mi e mnogu poznatilo i ziveam sekoj den so sekavanjeto na roj den,koga presrekni so mm ,vo 20ta nedela cekavme da nu kazat kolku e porasnato naseto bebule, nasata sreka, nasata idnina, nasata ljubov najgolema....i tisina, tisina koja me raspara na sto delovi....,,vaseto bebevima voda vo plukata , nema dobra prognoza,, bea zborovite na doktorkata...prsnav da placam i da ja molam dr.da stori nesto....ne nozese Te citam,a a solzive ne zapiraat,nema zborovi,nema uteha dodeka sama ne naucis da zivees so toa i dodeka dojde novo bebe... Te guskam silno, bidi hrabra!
@Dear_Thing останав без зброови и со солзи ...секој збор е сувишен...само господ знае зошто сме изберени за ваква борба за најмилото...и треба да продолжиме да веруваме и да се молиме што побргу да заврши нашиот пат и да ни бидат и нашите раци полни со дел од нас...
Феминки, дали некоја има пиено ЕСтрофем? Ми ја дадоа после инсеминација, ама читајки го упатството се замислив.
@manako и @pandelka Фала ви, и на @alisijad . Па прочитав мено паузна дрн дрн. И викам што оваа докторката ми ги препиша. Инаку трета инсеминација ми е, двете во Плодност до сега не ми ги имаше Таше дадено да ги пијам
@Dear_Thing otkako go napisa postot, poveke pati otvaram ocekuvajki deka ke procitam deka dr zgresila, ja tuzime itn... Smisliv sekakvo scenario... Nadez imav do posledno... Ne mi se veruva... Bez zborovi sum... Mojava sila i snaga ti ja prakjam, samo da ne boli tolku... Te gushkam najsilno!!!
Iskustvo nekoj da spodeli ako ima so cajot macina trava ve molam, eve link za tie sto ne slusnale za istiot http://dijetaplus.com/caj-od-macine-trave-za-plodnost-i-zatrudnjivanje-a/
Јас пијам рецепт од братучетка ми(некои комшики го пиеле као наводно после него останале бремени па ај да пробам и јас-уште 16 дена ми останаа). Чисто мацина трева не сум пиела, а овој рецепт иде вака: 40 суви смокви се оставаат во 1 литар маслиново масло на собна темп. да отстојат 20 дена. од 21-виот ден па се додека не се изедат, се оди по следниот редослед: По 1 смоква на ден и лажица од маслиновото на гладно срце(прпорачливо наутро), вода не се пие сите 40 дена, газирано не и благо да се избегнува, освен овошје. Наместо вода се пие чај од следната мешавина: -ајдучка трева -мацина трева -корен од коприва и -бел слез. Во литро зовриена вода се ставаат по 2 супени лажици од горната мешавина, се покрива и се остава да отстои 15 мин настрана. Се процедува и се пие во текот на денот. За позитивни резултати ќе ве известам после 16-от ден. Не верувам дека некоја штета би имале од конзумирање на истиот затоа што се се природни состојки.
ништо страшно,стандард процедура ги даваат,за ендометриумот.И јас се паничев кога ги читав несаканите ефекти од хормонските терапии и решив да не ги читам веке .Еве веке едно шише супрефакт потрошив и упатството го немам прочитано што е несвосјтвено за мене
Постојано ве читам , помалку пишувам ама после постот на Dear_Thing неможам да се соземам се што може да му се случи на човек по трнливиот пат до најпосакуваното нешто во животот, нема зборови со кои би ја утешиле жално
Draga jas go pocnav mesecov, kje vidime kakov rezultat kje dade. Inaku, Jas go pijam 3 pati na den. Edna mala lazicka od cajot ja stavam vo gjezve I go polivam so 250 ml ladna voda. Potoa go stavam da zovrie. Koga kje pocne da vrie go trgam od ogan I go poklopuvam. Go ostavam da stoi eden cas I potoa go pijam na nekolku goltki. Mnogu gorci no kje se naviknesh. Go primenuvam vakviot nacin na podgotovka na cajot bidejki ovoj bilo konkretno Za zabremenivanje dodeka drugiot (kratkoto otstojuvanje na cajot ppt zovrivanjeto) e za drugite zaboluvanja.