Здраво Феминки, незнам дали ми е прашањето за во оваа група.. ако не е извинете. Значи вака, од овој месец сакавме да се обидеме за бебче со маж ми, па вчера си ја проверив крвта и ми е многу слаба. Цел живот сум анемична.. Хемоглобинот ми е 9,5 а серумското железо 2,64 а треба да е од 6 до 30 и нешто. Дали со ваква катастрофална крвна слика смеам да останам бремена? Планирам да идам и на гинеколог за да побарам совет..но сакам и ваше мислење, искуство...
Jас мислам дека прво треба да ја средиш крвта. Најди соодветна терапија и разговарај со доктор за ситуацијата
Јас колку што знам фоликул расте до 24. И како ќе расте ќе ти се задебелува ендометриумот. Бидете си активни на 2 дена, односно еден ден наутро па наредниот ден навечер, наредниве 7-8 денови @*sisi*
Bazalni vrednosti na seker i insulin uredni, po dva casa ne doagja do normalizacija na vrednostite. metabolizmot e narusen, so pokacen LDL. Telesna masa uredna, no telesnata konstitucija se karakterizira so talozenje na masti okolu pojasot. Rezim na ishrana so malku jagleni hidrati, so 2-3 glavni obroci, bez megjuvremensko grickanje. Kesicki inofolic 2x1 na den-3-meseci. Anti Mullerian Hormon (AMH) 5.92 referentni vrednosti za zeni fertilen period 0.70-10.60 ng/ml i Igf-1 162.82 ng/ml ref. vred. 36-40 godini 158-277. Mislenje od doktor imam , megjutoa me interesirase dali nekoja od vas gi pravela ovie ispituvanja i ako i se slici problemive kako moite kako gi resila.
pij poveke kakao od nego se pojacuva I krvta I zelezoto zolvami bese slabokrvna I sega pie kakao krvta I dojde 12.3
Утре сабалје одам, ја редев работата и за спермокултура од сабалје да завршиме работа. Нели до 11 се носи примерок... - Имам претчувство дека имам бактерии
Еве ја да пријавам прв неуспешен обид,"стисната"маткава моја не прима така лесноискрено ми падна малце криво,сигурно ви е позната таа почетничка еуфорија,со препознавање на симптоми,фантазирање,одбран пол,име,болница за породување,количкаама што е тука е..здравје со нови сили за една недела ке пристапиме кон проектот Бебе 2016,среќа што имам краток циклус 26 дена,па пократки ми се одбројувањата.Инаку си давам фора до нова.г ако не бидне ништо се пуштаме на испитувања..Вие како сте,дајте некој позитивен тест да завлече нога некоја летово