Неодамна ми беше соопштено дека шансите да забременам пак се 10:90 и да се обидуваме во плодните денови. И сега кога некоја ке ми каже дека е бремена или дека се породила толку ми паѓа тешко дури и љубоморам.
Женски денес ги земав контролните рез.од хормони на 3 ден после терапија со достинекс и ми се сл. FSH:8,6 - ref.vre. 1.98-11.6 LH:4,4 -ref.vre. 1.98-11 Prolactin:10.5 - ref.vre. 3.2-24,3 Estradiol:51.4 - ref.vre. 26.5-161 TSH:2,2 -ref.vre. 0.46-4.6 Според мене се ОК,но некој поискусен да да каже,незнам дали соодносот им е добар. А на гин.дури после 15 август на одмор е Надица Геровска тенкс
Mamichki i jas da vi se priklucham Inaku imam prekrasna trigodishna kerka a premnogu sakam uste edno maleccko sonce da me ogree i izraduva) Sakam da ve prasham., Inaku so prvoto zabremeniv cetiri dena vednash posle ciklusot, inaku sega se obiduvame vekje dva meseci i toa vo plodni denovi nisto nema ( Inaku vchera se obidovme pak, i ke vidime dali ke se izraduvame. Inaku spored presmetkite na kalkulatorot zabremenost mi izleguva deka imam shansi i ako odnosot ni bil na 20 ti da ostanam bremena, a poslednata menstruacija mi beshe na 4 ti ovoj mesec. Stiskajte mi palci i spodelite mi vashe iskustvo,
Na tretiot den ti se dobri no najsigurno proveri si na 13 I 21 den posto togas Ili se niski Imnogo Ili visoki i togas e celata rabota so sreka na site
И јас само да ве поздравам, да ви кажам дека ве читам , среќни родендените нека се, секоја вечер влагам на темава и викам еве сега сигурно и на некој позитивен тест ,,, со нетрпение чекам да ме израдувате .. ние со бебчето сме добри , бев на контрола на 14 месецов го слушнав срценцето .. ми се тргна голем товар дека е се во ред , но кога ќе пројде неколку дена и пак почнувам психички да се оптеретувам сега дали е се уште во ред , како лие бебето , и едвај чекам наредна контрола ,,, маж ми ми се смее вика ќе ти купам апарат(ехо) дома и цел ден ќе го гледаш .. ама тоа е што да правам се секирам па се надевам Господ ќе не чува .. кој е за недобивањеее од вас? Стискам палци *
тест прави ако ти доцни. Немој порано. Не се секирај, 2 месеци не е за паника, ќе биде. Нека е со лесно и дај боже да фати второ набрзо.
@ANGIE1 Леле сум пропуштила дека си бремена. Со лесно нека ти е, мило ми е. @delvi @kukla21 Среќен Роденден девојки.Да сте живи и здрави и што е ваше ќе си дојде. Стискам палци
@delvi @kukla21 Среќен Роденден со мало задоцнување,еве за двете по една па да частите,да изедеме све па да ги соголиме...
Морнинг како сте? Сношти имав реакција на апчината па незнаев во кој гол терам. Денеска сум подобра па ќе видиме. Но ме мава на психа дека работава се оддолжи Како сте вие?? Има некој за позитивен тест? Ајде кој е за чајче бујрум
Чекаме.. мене требаше вчера да ми дојде ама оште ја нема се надеваме дека има нешто .. градите ке ми испукат.. незнам дали да правам тест утре сабајле.. во недела одаме на одмор.. ако сум бремена дај боже ке штете ли нешто
Не би трбало да штети незнам тоа со геникологот сепак тој ти ја знае ситуацијата дали можиш или не. Како и да е ти посакувам да си трудничкоо
Не сум била на гиноколог.. а и да одам не верувам ако има нешто да покаже толку рано.. па да не го одложувам одморот да одам после 2 недели.. да правам тест утре по ваше ке покаже ли дека сум бремена ( ако сум )
Добро утро Вчера бев кај док. да ги види резултатите од испитувањата за АМН и Инсулинемија, испадна имам скриен шеќер, покачени масти и тоа наводно правело проблем при забременување. Сега сум на диета шеќер никако и само риба и пилешко од месо и зелен зеленчук. Физичка активност повеќе и заклучно со септември да имам ослабено 6-7 кг. Дали некоја од вас имала проблем со скриен шеќер пред да остане бремена, сум слушала дека тој е најчест кај бремените жени.
Ajde pravi stom vcera trebalo da ti dojde bi trebalo da pokaze ako ima nesto. Odamna ne sme videle dve crtki
@Bebulleee obavezno da si zemes nekoj probiotik jas bi ti preporacala LACTOGYN,toj ili nekoj drug za ramnoteza na zenskata flora da ne zakacis i kandida od antibiotici koi ke gi pies. I probaj (ako sakas normalno) so vino i luk napravi go lekot. Malku e gadno za pienje ama toa e. I pi b6 so antibiotici preporacuvaat da se zema.