Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280

@Mpopta ova vtorovo ti e od 2014 mene iskreno me zbuni malko :| sto znam ne sum pametna

2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.213
    Изопринозин не е антибиотик туку имуностимулатор. Нешто друго ти даде да пиеш?

3. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Сума мед

4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.213
    Ај белки ќе помогне. Досадна е ешерихијата :(

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Мнооогу досадна, ама ќе се издржи за да стигнеме до патот кој го посакаваме.. :angel:

На pandelka и Annath им се допаѓа ова.
  6. Mpopta

Mpopta Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    34

:)) Vtoriot post e odmana i mene ne mi teknuva od koga e ama togash veddmash posle prvo dete ne sme bile spremni vednash da imame drugo , a sme imale odnos posle menstruacija , taka da nisto do sega ozbilno ne sme razmisluvale da vtoro dete , a mnogo sakam ovoj period ushte edno, i vekje rabotimena toa pa ke vidie sto ke se sluchi :* Inaku prviot go napishav vchera zatoa sto imavme seks na 20 ti i po kalendarot imam moznos da zabremenam , pa sakav da spodelite iskustvo :) ubav de

7. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Во оваа тема календари не важат. Или така им е на оние кои се борат за прво, а овде ги има 90%, не знам. Некој сака уште едно, а некој барем едно. Сега, имаш едно дете, имаш секс за второ и после сексот пишуваш на темава??? Што ќе ти е поддршка јас не знам? Што да ти се каже, чекај да ти доцни и прави тест. Си прочитала за нивните ПЦО, лоши спермограми, спонтани абортуси, бактерии, неуспешни инсеминации и ин витра? Ако веќе имаш проблем приклучи се, ама таквите како тебе кои имаат обид, па се приклучуваат овде од нигде никаде и по 2 недели ќе опнат позитивен тест, апсолутно не се прифатени од девојкиве. Овде не се работи за исчекување на позитивен тест после обидот, овде се работи за посуптилно разменување на информации и чувства, станувања и падови на жени кои навистина имаат проблем и кај кои сексот во плодни денови не е доволен, за жал.

На flower30, PUPICA, Arnisa и 19 други им се допаѓа ова.
  8. manako

manako Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    372
    Kakvo iskustvo sakas da spodelime koga nasite testovi se negativni,a mnogu cesto i na tie sto bile pozitivni go izgubile bebeto.Nas sto ne sme bremeni i se macime so godini ne prasuvas,a vo drugi temi davas soveti za kako i koga da se ostene bremena i koga da se pravi testot.Ako imas nekoj zdravstven problem prasaj tuka moze ima nekoj iskustvo toa moze ke ti pomogne,a tuka ne vodime dnevnik koj na koja data ima seks,tuku si davame podrska i nades deka eden den ke imame bebe

На kateto123, ocicka2014, pandelka и 4 други им се допаѓа ова.
  9. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    @BirMelek не си губи енергија жено.....имало такви и претходно.....пагаат од небо без да прочитаат ни еден ред напишан пред нив.....
    Јас уште неможам да се соземам од постот на @Dear_Thing.... темава треба да се осети за да се разбере... знаат постарите членки....

На flower30, kjukli, BirMelek и 9 други им се допаѓа ова.
  10. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    За инсулинемија оди на ендокринолог да ти одреди терапија со метформин.

Кога се испитуваат хормоните на 3 ден пожелно е и инсулин да се испита , јас после една година одејки на 3 ден го испитав инсулинот кој покажа дека тоа било проблем и беше доста повисок.

На KaTe<3 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Инаку јас добра сум , го испив последното апче и сега очекувам да добијам .

Бев на забар правев два заба со анестезија , и сега зборам како шлакната :) :)
    Убав ден девојќи :*

На Arnisa, CocaColla, kukla21 и 5 други им се допаѓа ова.
  12. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Само да кажам дека се изнаплакав на постот на @Dear_Thing

На galapce и Kukla994 им се допаѓа ова.
  13. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.946
    Poradi tvojot post vo sdk, prebarav da vidam za sho stanuva zbor.
    Koj gjavol me natera. Dusicka..mnogu zal mi padna I mnogu solzi mi potekoa. Gospod da vi gi cuva vasite a da im dade na tie sho nemaat.

На kjukli, kukla21, galapce и 2 други им се допаѓа ова.
  14. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Здраво феминки ми треба ваш совет Со мажот ми сакаме да имаме бебе веќе четврт месец се обидуваме и нема ништо имаме редовно односи пред да почниме да правиме бебе јас бев на гинеколог си направив пап тест и се беше во ред со мене, мажот ми е малку загрижен сака да одиме и двајцата на преглед незнам како да постапам

15. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Почекајте барем уште 2 месеци потоа почнете со испитувања..
    ° Хормони
    °Брисеви
    °Уринокултура
    °Ехо
    °Пап
    °Спермограм
    Ама дај боже да останиш во меѓу време трудна и да немаш потреба од сето ова измачување. Поз и со среќа

На pandelka, orhideea и LadyC им се допаѓа ова.
  16. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    @manako nesto me natera da i gi procitam prethodnite postovi i zabelezav bas toa sto i ti go napisa,a i mnogu drugi nelogicni raboti barem za mene,ama toa e. Nekako mi predizvika nemir samiot pocetok na nejziniot denesen post,mora da e do hormonite mi docni 8 dena a test negativen :@

На stejsi2005 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Жени не вреди. Ве молам!!
    Видете јас шо сум мирна. Игнор и готово (lalala)

На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. DaenerysT

DaenerysT Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    597
    Здраво Феминки! После 9 месеци неуспешни обиди да останам бремена, решив и јас да се приклучам на форумов и во оваа прекрасна група за поддршка. Епа мојата ситуација е ваква: После 5 месеци обидување, отидов кај гинекологот Мирјана Мицевска мислам дека се вика, во Дијагностички центар. Отсекогаш ми била одбивна докторката, бидејќи ништо не објаснува, секогаш кога ќе отидев кај нејзе ме прашуваше зошто сум дошла, (барем јас мислам дека е многу нормално на 6 месеци да се посетува гинеколог Hello!!??) меѓутоа за чисто рутински прегледи пап и ехо, ја трпев 5-10 мин. и секогаш резултатите испаѓаа добри. Кога последен пат бев кај нејзе со проблемов за забременување, на ехото ми кажа дека моментално сум во овулација, ама немало шанси тој месец да останам бремена бидејќи фоликулите ми биле мали по 4-5мм. Секој месец тоа било различно, и некој месец можело да се мали фоликулите, а некој месец да биле таман. Ми даде упат за испитување хормони на 3 ден циклус, ми зема брисеви за на микробиологија и ми направи пап. Сето тоа го завршив, сама си ги однесов и си ги земав резултатите и сите резултати беа во ред (според зададените вредности моите хормони беа во границите на нормала, а на тестовите од брисевите се беше негативно). Се јавив да прашам за папот и тој беше уреден. Единствено што ми препорача докторкава да пијам фолна киселина во месеците кога ќе сум сакала да останам бремена, да пазам на исхрана зашто сум била склона кон дебелеење :worried:и најглупиот совет што може некој да го слушне "Што се секираш, млада си не се замарај, ќе биде!". Имам 27 години и со оглед на голем број жени кој се борат со оваа битка долги години, не сметам дека на 27 години и 9 месеци неуспешни обиди не треба да почнам од негде и да се позамарам малку на темата!
    Е сега, пошто не сум ич задоволна од докторката, решив да не ни одам кај нејзе со резултатите, туку одма да менувам гинеколог. Меѓутоа во меѓувреме останав без работа, па немав здравствено осигурување и така натаму, и поминаа 3 месеци од тогаш. Сега сум вработена па си закажав за другата недела во Поликлиника Скопје, кај Д-р Божидар Бошковски, па ќе ги носам старите резултати со мене да ги види и он, и да почнеме од негде.
    Прашањето ми е, дали од вас некоја има искуство со Д-р Бошковски? И од каде вие почнавте со испитувања? Ако ми кажат и ваму одново хормонски испитувања, ќе ми се крене коса!! Бидејќи ова не е прв пат да испитувам хормони. Овој пат испитував заради забременување, но во минатото имав проблем со опаѓање на коса, и испитував мн често и секогаш хормоните ми беа во ред. Ми се темни више од Државна болница и испитување на хормонален статус :D Дај више некој детален преглед на лице место што можам да го направам кај гинекологот, а не да се шлаам по болницине и институти за јавно здравје со тестови во раце! Извинете за долгиов пост и поздрав од мене!!!!!

19. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Нај прво добредојде и побрзо да си одиш.

- Добра ти е одлуката да го смениш геникологот и да застанеш на здрави нозе. Дали имате направено испитување и за сопругот?
    - Тоа што велиш ти се смачи од хормони проверување те разбирам мислиш дека нас не? И не само хормони, пап, брисеви на секои 2 недели. Апчина по цела рака, по неколку абортуси и чепатења на бокс. Ужасни болки, зарем тоа е лесно? Воопшто не е но, ќе издржиме за да го добиеме посакуваното. Ако се ти е во ред од твоја страна морално е да се направи спермограм за партнерот. Ако е во ред ќе си продолжите со обиди а во меѓу време можеш да си напраш Hsg... Ако не е во ред резултатот од спермограмот следува терапија. Ама дај боже од ова ништо да не ти треба. Поздрав и со среќа :)

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  20. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    Па за да не одиш од болница во болница едини лек ти е во приватните болници, се е во една зграда. Ама на лице место гинеколог не може да утврди, може да ти каже за состојбата на матката и јајниците преку ехо, и пак нема да ти каже се оти треба и проодност на канали да се проверува.
    Маж ти има правено испитувања?