Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    @BirMelek, се сложив со твојот пост и во право си. Ама па постовите надоврзани на тој, некако многу исфрустрирани. Разбирам дека е тешко и понекогаш имате неубаво чувство што некој ќе реши и после некоја недела поставува позитивен тест. Претешко е.

Ама темава е формулирана како поддршка за сите што сакаат да останат бремени. Жената постави најобично прашање затоа што сака да остане бремена. Не мора така да се реагира, ако имала едно дете значи може, па што бара овде? Ако ве нервираат такви прашања просто може да ги игнорирате, ќе се најде некој кој можеби ќе одговори. Џабе негативна енергија.

Или нека се промени насловот на темава, за да не наведува на погрешно мислење дека секој може да побара совет. Некоја (ко и јас на пример), донела свежа одлука дека сака да биде во скоро време, па мислела дека ќе најде добри информации - исхрана, витамини, се’. Ако критериумите се да не можеш по долги обиди да останеш бремена за да може да бидеш прифатена со широки раце во темава, да се надеваме дека никоја нема да ги задоволи.

Што знам, може друга тема треба да се отвори "Поддршка за сите што сакаат да останат бремени, ама се обидувале помалку од една година" :D

Ова ме потсети на темата поддршка за сите што сакаат да ослабат, порано некоја кога ќе кажеше дека сака да симне помалку од 5 килограми членките се навредуваа и по брза постапка ја бркаа оттаму.

Поздрав жени, не бидете толку остри. Секој ве поддржува овде, па може и вие да дадете поддршка дури и кога некому му треба помалку во споредба со вас. А споредби ич не се потребни, само огорчуваат.

На mareane, danichap, Victorian и 15 други им се допаѓа ова.
  2. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Dobredojde! Se nadevam za kratko kje zaminesh od tuka.

3. DaenerysT

DaenerysT Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    597
    Wow kolku ste brzi so odgovorite :D Tnx na site. Ne sme pravele nikakvi ispituvanja za mene I za mm. Kako sto rekov pred 5 meseci resivme da trgneme po toj pat, ama ete ne mi se pogodi ginekologot, pa rabotata itn. Sega pocnuvame se od start, pa ke se napravi I spermogram I za mm. Inaku pocnav da vnimavam na ishrana, pijam folna kiselina zasekoj slucaj, citam kako luda po forumive za sekakvi caevi, hrana sto pomaga I sl. I od naredna nedela startuvame so odenje po doktori :) A za spermogram treba li nekakov upat? I koj go izdava toj upat, ginekologot ili maticen na mm? Pojma nemam, totalno neupatena sum. Nikogas ne sum razmisluvala I ne sum se educirala na ovaa tema, ama dojde vreme da pocnam :) Inaku od se sto procitav e deka ako imas mali folikuli izostanuva ovulacija. A jas pak sekoj mesec si ja osekam ovulacijata, ciklusot ko svajcarski saat na 28 dena od koga znam za sebe mi doagja, sekogas uredni rezultati od pap I brisevi, duri ni kandida sum nemala do sega pu pu da ne se urocam! Pazime na plodni denovi osobeno I pak nisto. Prvite meseci si rekovme aj da ne se trcame po lekari demek ne se faka toa taka plukni zalepi, ama sega pocnu a seriozno da me zagrizuva situacijava :(

4. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    @DaenerysT и јас исто како тебе, редовен циклус, никакви проблеми ама фоликулите во овулација ми беа максимум 12мм. Еден месец пиев Дабростон, следниот месец имав два добри фоликули ама не дојде до бременост, еден месец потоа имав еден добар фоликул, примив Прегнил и така останав бремена. Доколку ви е добар спермограмот треба само да ги следиш неколку месеци фоликулите, со Кломифен ќе пораснат, со Прегнил ќе пукнат. Има решение, да не се секираш. Јас можам да ти ја препорачам Снежана Мајсторова Органџиска, јас сум презадоволна од неа.

Последна измена: 22 јули 2016
    На bebaa, kukla21 и LivingGlam им се допаѓа ова.
  5. DaenerysT

DaenerysT Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    597
    I jas se nadevam deka sto I da e ke se resi brzo. Samo sakam bilo sto da e problemot, da se otkrie I da se tretira. Ne bi sakala da dobijam dijagnoza deka e od nepoznati pricini. Taka bese so opagjanjeto na kosata, ispituvav sve od hormoni, pregled na zabi do testiranje primeroci od kosa I na kraj mi rekoa ne znaeme od sto e, od stesno vreme, vodata, vozduhot... I eve den denes seuste ne znam koja e pricinata.
    Koga sme kaj ovulacija, eve vo momentov si ja osekam vo leviot jajnik :) , iako spored kalendar treba da e na 26ti :) Vreme e za intezivno rabotenje na slucajot :$
    A nokeska si sonuvav 2 crtki be! I toa bas sum si se cudela kako moze koga sekoj mesec si imam dobieno. Pa ne znam koj mi rekol mozno e, takva e sega bremenosta ne e kako porano da ti kasni ako si trudna!:rofl: Smeski!

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Zenski zdravo, jas samo da ve pozdravam. Ovulacija imav na 16 ti, od pred dva dena pocna da me boli levata, a sega i desnata grada. Treba da ne dobijam na 28 mi pa stiskajte palci. Nie odlucivme ako ne bide mesecov ili najkasno sledniot, od septemvri ke pocneme so ispituvanja.
    Sinokja i jas sonuvav dve crtki i si rekov sama na sebe ete gledas deka si bremena, sto samo panicis :) :) :) daj Boze!
    Inaku pocnav da go pijam cajot od macina trava, dva do tri pati na den. Aptekarkata mi kaza deka devojka posle tri god, ostanala bremena po samo dva mes pienje na istiot, pa se nadevam i kaj mene taka ke bide :)
    Pozdrav do site i ubava vecer!

На bela.m, LivingGlam, Victorian и 5 други им се допаѓа ова.
  7. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    Треба упат од матичен лекар за спермограм, не мора на уролог да оди, мене матичниот гинеколог тогаш ми напиша ливче со шифра N97 мислам дека беше, за стерилитет, и ми рече само мм да отиди кај неговиот матичен доктор и му дадоа. На приватно не ти треба упат

8. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    Vo Kumanovo na pr. za spermogram obavezno treba upat od urolog

9. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Ако се проверува во Авицена сперограм се оди директива,без никаков упат...1200ден ...

10. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Девојчиња, чинам некоја требаше ПОЗИТИВЕН тест денес да прави? :)

На dunika, Bebulleee и kukla21 им се допаѓа ова.
  11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас? :)

На LivingGlam, Libra88, joy1 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    И јас чекам некоја да не израдува...ова веќе е претеризам :) Ајде одамна немаме честитано...

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Не е лошо да не израдуваш,ама со тест тешко,знам скарана си со нив,со преглед од ехо ќе не израдуваш :) Чекаме (fingers)

На LivingGlam и kukla21 им се допаѓа ова.
  14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас се шалев на своја сметка :) се ближи мојот ден :)

На Victorian, joy1, Bebulleee и 6 други им се допаѓа ова.
  15. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Кога е пола шала иде и пола вистина,значиии ти посакувам среќа за твојот ден (fingers):)

На Ninichka, Victorian, Libra88 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    И јас сум во игра, ден за Недобивање денеска, малку сум со брзо темпо денес на свадба не можам да анализирам симтоми. иако немам многу надеж овој месец само три пати односи и не следев полодни не полодни денови сепак црвчето ми работи и потајно се надевам...;)

На Victorian, Bebulleee, pandelka и 2 други им се допаѓа ова.
  17. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Одма да правиш тогаш! :D :*

18. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Me изнасмеавте девојки, ве обожавам какви позитивки знаете да бидете!
    Дај боже да сте сите од прва до последна од оваа тема! :*

На dunika, Ninichka, kukla21 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    E ова веќе ми се допаѓаааа...:) Ајде женскиии

20. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.216
    Допаѓања:
    13.678
    Женски во консултација со мојата матична докторка (бидејќи ми е билска), одлучив да не лутам кај сите доктори и на крај ништо ненаправено. Незнам и до сега што чекав, бидејќи годините брго си врват, а и 30сетката се ближи.....
    По нејзин совет ми рече батали ги сите гинеколози од твојот град толку им се можностите, мораш да си превземеш нешто посериозно и да си отидеш кај специјалист кој ќе те води понатаму, може лекот е 5 пари ама ние не го знаеме.
    Ми тече со сите резултати под рака и на конултација да си отидам кај Адамова, порано што работела во Ремедика.

Е сега јас прочепкав по нентот и има една Адамова во Систина и една во Санте плус?
    Која Адамова е специјалист за вакви работи, значи не директ за ин-витро или инсеминации туку за прво да ми ги направи сте потребни испитувања. За инсеминации не би се нафатила на приватно, пдообро за тие пари ќе одам дирекно на ин-витро. Веќе ако се констатира дека се е во ред понатаму би одела или дирекно на ин-витро на приватно или на инсеминации на државно, за понатаму да можам да аплицирам за ваучер.

Да не бегам од прашањето што сакам да го поставам за Адамова, за која уствари матичната ми зборуваше?
    Ма да навивам за таа од Санте Плус, бидејќи Сиситина ич не ми се оди многу е хаос таму.
    Да не ми ја препорачаше матичната Адамова(или Адамовска), јас лично би го одбрала Трајковски во Њу Борн? Да не згрешам во изборот бидејќи се сомневам дека има некоја корист па толку што ја испофали, бидејќи ми рече и поздрав да и пратам :lol:

Што би ме посоветувале.

На Miami1 му/ѝ се допаѓа ова.