Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.899
    Во Систина е Адамовска, а матичната ти зборувала за Гордана Адамова од Санте плус, таа беше порано во Ремедика. Колку што знам таа е дијагностичар, а не специјалист за ивф.

На kukla21 и joy1 им се допаѓа ова.
  2. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.216
    Допаѓања:
    13.678
    Дијагностичар? Што поточно е тоа?

3. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.899
    Таа важеше за стручњак за прегледи на плодот за време на бременост, мислам дека во Ремедика не се занимаваше со стерилитет. За во Санте не знам.

4. lejla5

lejla5 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    252
    Spored moeto iskustvo bi te sovetuvala da pojdes kaj Glogor Dimitrov vo remedika,covekot e so Los karakter ciden smisol za humor i golem strucnjak eden od prvite operanti vo makedonija sto on ke kaze toa e ,barem vo mojot slucaj bese taka Kako kaza dimitrov taka i bese

На newring86, irenna и pandelka им се допаѓа ова.
  5. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.216
    Допаѓања:
    13.678
    Некој има ли поточно што знае?
    Сакам сериозно работата да сија фатам и да отидам на приватно и да изнададам пари, но да знам деака е саглам доктор.

За Трајковски од њу борн мислење? Лично ми остави впечаток кога ми правеше хсг.

6. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Адaмoвa oд Сaнте не е стручњaк зa неплoднoст, пoвеќе е зa фетaлни скрининзи нo и зa тoa се жaлaт oд неa вo пoследнo време.
    Адaмoскa oд систинa е зa стерилитет, нo јaс пре ти гo препoрaчувaм Трaјкoвски.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  7. manako

manako Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    372
    Snezana Adamoska Klisaroska e vo Sistina jas pravev in vitro kaj nea,za zal neuspesno.A Gordana Adamova e vo Sante Plus,za nea znam uste koga majka mi bila bremena so mene,Adamova bila mlada doktorka i nemala deca i sekoja sto ke ja pregledala,neli togas so race vednas prokrvaruvale zenite i imale spontan.

На ocicka2014 и LadyC им се допаѓа ова.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    еден сестрински совет од мене? Ако е Адамова од Санте НИ ПОД РАЗНО, во четврти месец ќе го изгубев бебето ради неа, хематом не ми виде, крварев 2 недели. Уште нешто. Моја блиска педијатарка ми го спомна Сапунов дека БИЛ ЅВЕР за инвитро. Ова е мое искуство со Адамова. Никому да не се случи.

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    @ocicka2014
    Трајковски од њу борн... Тебе ти треба специјалист за стерилитет, тој ќе ти каже кои испитувања да ги направиш. Нема да ти бара да правиш таму ќе си правиш на државно и резултатите сите ќе ти ги признаат, мене пролактинот ми беше поткренат и ми велеа да го испитам и да им јавам колку е... Среќно

На ocicka2014, Miami1, Bebulleee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Acka22

Acka22 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2015
    Пораки:
    473
    Допаѓања:
    1.001
    zenicki kako da go nagovoram soprugot da napravi spermogram i ako sakate da mi objasnite koi se ispituvanje se potrebni maskoto da gi napravi, bidejki jas gi napraviv site i kaj mene e vo red,a bezuspesno se obiduvame i navistina e tesko custvoto koga ke vidis site bracni parovi si imaat bebence samo nie ne :(

11. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.899
    Искрено и да била порано добра (немам искуство со неа), не би одела кај доктор/ка кој веќе извесно време е во пензија. Годините си го прават своето.

На ocicka2014 и LadyC им се допаѓа ова.
  12. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Сите што сме на темава,повеќето го викаме истото,сите бебенце имаат само ние не...Ако толку има желба за детенце,нема потреба од наговарање,треба сам да се сети...Јас знам дека се почнува со спермограм,за другите работи незнам баш...Ти посакувам побрзо разрешување на проблемот.

13. Acka22

Acka22 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2015
    Пораки:
    473
    Допаѓања:
    1.001
    blagodaram,na iste im posakuvam uspeh .... kaj niv postoi ona gordo masko ego

14. Miami1

Miami1 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    922
    трајковски њу борн.препорачувам од лично искуство

На pepapa, bokace и LadyC им се допаѓа ова.
  15. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Знам исто беше и со мојот....и еднаш му подвикнав:слушај,не мислам јас секој месец да трпам,на психа да ме мава дека јас сум неплодна дека до мене е проблемот итн...и после краток период сам ми кажа...Егото големо колку Алпите,ама морам малце построго да му се викне :)

16. Acka22

Acka22 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2015
    Пораки:
    473
    Допаѓања:
    1.001
    e taka bas istiot slucaj ... od okolu mabeti deka sum neplodna i x dr raboti koi premnogu me povreduvaat ,lugeto zboruvaat se i sesto a se daleku od vistinata .... nikoj nz niz sto se pominuva covekot za da go kritikuva ama toa e za zal :(

На stejsi2005 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Go nemam toj problem so mm, pa ne znam, ama egoto da e pogolemo od zdraviot razum ne mozam da razberam. Dete sozdavaat dvajca, pa taka i problem moze da se pojavi kaj edniot od niv dvajca ili pa kaj dvajcata. Ne znam kakvo e toa razmisluvanje, ti si ne plodna ja sum plodniot... Ne znam sto bi mu napravila ako mi digne pritisok so takov muabet. Ili pa srekja imam mojov miren sto e...

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  18. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Врска немав дека е у пензија. Жената не изгледа на 70 и нешто. Отпосле ми кажаа . Еве и Сапунов е пензионер, али го бараат... Не се мешам, ете немам искуство со тоа, ама со Адамова стресови еден куп изедов.

19. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Aбе и мојов е мирен,ама не разбираше дека пожелно е и тоа да се направи,кога виде дека не се фаќа така лесно,сам си кажа..:)И во право си,дете дека создаваат двајца и дека проблем решаваат двајца...Мажите не се доволно упатени и начитани на оваа тема,претпоставувам дека поголемиот дел спие на тоа дека ако не фаќа проблемот е во жената...Што да праиш...Не се сите мирни ..:)

На Mari-Ja и LadyC им се допаѓа ова.
  20. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Mozno e i toa... Mojov se interesira, odnosno gleda deka citam postojano, pa prasuva od vreme na vreme, pogotovo otkako imav premn bolen ciklus pred dva meseci. Mi preporaca ginekologot kontracepcija ili bremenost, rekov bremenost :) (ne mi bese gin maticen do togas, pa ne bese upaten, maticniot mi e vo makedonija i e zapoznaen so situacijata, a sega i tukasniov znae) koga spomenav bremenost, mu kazav deka se obiduvame veke nekolku mes i rece na tret den od ciklus da ispitam hormoni a mm da napravi spermogram. Stavot na mm bese, jas ke storam se sto treba. No, doma odlucivme da pocekame i eve uste si cekame...
    Tuku minatiot mesec, kako sto spomenav vo eden prethoden post, imav nepravilna menst odnosno dobiv porano, a po zavrsuvanje na menst pokaza testot dve crtki, dali mislite deka e vozmozno pricinata da e intimen odnos? Cudno mi e malku... Od ovulacija do den pred da dobijam nemavme odnosi (mm bese na pat), vecerta koga si dojde bevme intimno bliski, sledniot den dobiv - dva dena porano, mi traese dva tri dena, pa pravev test i imav dve crtki koi potoa gi snema...
    Mesecov od ovulacija do nedobivanje sme na pauza, nekako strav mi e...

На stejsi2005 му/ѝ се допаѓа ова.