1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Што ти рече тамошниот гинеколог за оваа ситуација,за тестот,позитивен,па негативен?

2. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Нека седни малце на фемима и мажот ти ќе видиш после дали ќе сака или не. И мм не сакаше цитирам: '' Се е во ред кај мене, ќе биди'' Ама стегнв мушки виде дека не е така и сам си бара чаре. И пред да напрајме нешто велиии '' Прашај на фемина'':rofl:

На bokace, Lolipop23, Valentina888 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Negov odgovor bese:"Mozebi e poradi nepravilnata menstruacija, se zbrkale hormonite..."Ne mi licese toa na soodveten odgovor, ama srekjna sum sto voopsto go dobiv na tel bidejki na odmor bese. Nema tuka zameni i cuda, zdravstvoto im e poloso organizirano od naseto... Nemam maticen gin na drzavno bidejki nema mesto nikade, osven nadvor od gradot, pa na pregled da odam treba da patuvam saat vreme. Na spisok si i cekas da ti se javat koga ke se oslobodi mesto vo tvojata opstina. Na privatno odam i ke recam samo deka sistina e preeftina vo sporedba so tukasnive ceni.. Ispituvanje na hormoni i spermogram, 145 evra, pregled kaj gin 100 evra itn... Na drzavno za istoto ke pomines bez pari, ama toa e, zivi i zdravi samo!

На stejsi2005 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Што било било,битно да си сега здрава,и да е се во ред...Знам како е на запад....за тоа само си викам златна Македонија..

На Mari-Ja му/ѝ се допаѓа ова.
  5. manako

manako Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    372
    Niz razgovor ke mu objasnis deka negovite ispituvanja se najlesni,bezbolni,brzi i evtini.Treba da napravi spermogram,spermokultura i urinokultura.So sreka i da se pofalis so ubavi rezultati

На Acka22, pandelka и stejsi2005 им се допаѓа ова.
  6. Acka22

Acka22 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2015
    Пораки:
    473
    Допаѓања:
    1.002
    blagodaram na sovetite premnogu mi znacat

7. s0nce

s0nce Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2015
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    55
    Еве мој совет од лично искуство. После сите уредни мои резултати го викнав со мене на гинеколог кој сам му се обрати на сопругот дека неговото испитување е најбитно, најкратко но и најбезболно. После кратко време сам си направи спермограм (ужас) Пак отидовме заедно на преглед и кога ни рече гинекологот ова е само за инвитро се здрви сирот и оттогаш се сменија работите. На сите ви посакувам бескрајна среќа-бебче во раце.

На stejsi2005, irenna, Acka22 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.743
    Мојава по агенда си дојде денес и тоа со јаки менструални болки. 3,4 пат во мојот живот.. мм го пратив во аптека..

9. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    Ќе му кажеш дека детето двајцата го ,,правете,, не само ти, и колку зависи од тебе толку зависи и од него.
    Мојот не правеше проблем, рече кога ќе дадат упат, кај ќе речат ќе идам. А да ме вреѓа дека сум неплодна никогаш нема да виде со мене.

10. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Уште една се приклучува во клубот. Еве 5 месеци безуспешни обиди (можи е рано можи не) гледам околу мене сите си забременуваат без проблем, јас никако. Имам нередовна менструација и микроцистични јајници и очекував дека ќе имам вакви проблеми. Се надевам сите ќе се радуваме во брзо време (fingers)

На CocaColla му/ѝ се допаѓа ова.
  11. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    502
  12. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Zenski dobro utro i ubava nedela na site! Ajde koj ke ne izraduva ponedelnicki posabajle so II crtki?
    Mene stomakot malce me maci od sabajle, te mi e napnat, te poduen, kojznae so mi se desava... Imam vreme uste celi tri dena da doznaam :)

На CocaColla му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Elenota

Elenota Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2016
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    160
    Мене уште ми касни веќе 4-5 дена.. некни во сабота правев тест ама во 12 часот поручокта покажа негативно мокрачата ми беше бела не беше жолта како првата мокрача можда и од тоа не покажало .. ако не ми дојде до среда ке направам пак тест јас сакав утре ама мм ме предомисли вика ај у среда по точно ке покаже ако има нешто.. симтоми градите малко ме болат и стомакот ме боле ама не ниското малко погоре . Ке ве известам што како ке биде ве гушкам :* :* :hug: :hug: :hug:

На stejsi2005 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. bella.gk

bella.gk Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    686
    Направивме спермограм резултатите не се најдобри Ph 8,5, неподвижни 70%, нормални 28%, а со спермокултурата се е во ред нема бактерии, е сега урологот ни кажа резултатите не се најлоши има шанси со такви резултати и природно да дојде до забременување, терапијата од спермотренд,витамини, јаткасти плодови и чај од црвен здравец ја продолжуваме

15. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Ista e situacijata I kaj mene. Narednite 3 dena doooolgi kje ni se :)

На Mari-Ja му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Nekako tolku se zanesov so cajot i pozitvnite iskustva na site sto go piele, sto sum premn sigurna deka ke vidam II... Mislam deka pocnav da se izmacuvam sebesi i nema da izdrzam do septmvri tuku veke sledniot mesec ke pocnam so ispituvanja... Mi se javuva zavcera drugarka- da se pofali deka e bremena, denes drugata isto, na fb gledam komsikata isto... Tesko mi e mnogu, pogotovo denes. Ne zaviduvam tuku samo velam, Gospod neka dava na site pa i na mene! Samo da ne me zaboravi mene...

На pandelka, Ninichka и CocaColla им се допаѓа ова.
  17. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Edno prasanje.. :)
    Ligaviot iscedok protekuva pred, za vreme ili posle ovulacija???

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. DaenerysT

DaenerysT Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    597
    Здраво девојки! Утре одам на гинеколог, да почнеме со насоки од каде да почнеме со проверки и испитувања за мене и за мм. Е сега, по календар овулацијата ми е денес, ама јас си ја осетив според грчевите и исцедокот обилен, леплив и густ пред 2 дена, а денеска исцедокот ми е онака :| Со мм интезивно работевме на случајот последниве неколку дена. Прашањето ми е дали можеме и денес да имаме односи, да го фатиме и календарскиов ден да не случајно ете јас сум грешка, или бидејќи утре одам на преглед да прескокнеме? И дали е препорачливо да ми направат утре вагинално ехо? Се си се надевам дека ете баш овој пат ќе се фати (како и секој месец сите што се надеваме нели :) ), па да не има некоја последица од ехото доколку овој месец ете баш јајце клетката е оплодена и реши да си се вгнезди во матката :) ? Какви се вашите искуства? Поздрав на сите.

19. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    за време,
    ма да мене и пред добивање ми се има јавено, и по завршување, ми се јавил и коа сум немала овулација, а буквално ист ко оној за време на овулација
    можите да имате односи, и ехото не пречи, па и бебињата ги гледаат преку ехо додека се внатре

20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.743
    Пред.

На Libra88 му/ѝ се допаѓа ова.