Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Што ти рече тамошниот гинеколог за оваа ситуација,за тестот,позитивен,па негативен?

2. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Нека седни малце на фемима и мажот ти ќе видиш после дали ќе сака или не. И мм не сакаше цитирам: '' Се е во ред кај мене, ќе биди'' Ама стегнв мушки виде дека не е така и сам си бара чаре. И пред да напрајме нешто велиии '' Прашај на фемина'':rofl:

На bokace, Lolipop23, Valentina888 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Negov odgovor bese:"Mozebi e poradi nepravilnata menstruacija, se zbrkale hormonite..."Ne mi licese toa na soodveten odgovor, ama srekjna sum sto voopsto go dobiv na tel bidejki na odmor bese. Nema tuka zameni i cuda, zdravstvoto im e poloso organizirano od naseto... Nemam maticen gin na drzavno bidejki nema mesto nikade, osven nadvor od gradot, pa na pregled da odam treba da patuvam saat vreme. Na spisok si i cekas da ti se javat koga ke se oslobodi mesto vo tvojata opstina. Na privatno odam i ke recam samo deka sistina e preeftina vo sporedba so tukasnive ceni.. Ispituvanje na hormoni i spermogram, 145 evra, pregled kaj gin 100 evra itn... Na drzavno za istoto ke pomines bez pari, ama toa e, zivi i zdravi samo!

На stejsi2005 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Што било било,битно да си сега здрава,и да е се во ред...Знам како е на запад....за тоа само си викам златна Македонија..

На Mari-Ja му/ѝ се допаѓа ова.
  5. manako

manako Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    372
    Niz razgovor ke mu objasnis deka negovite ispituvanja se najlesni,bezbolni,brzi i evtini.Treba da napravi spermogram,spermokultura i urinokultura.So sreka i da se pofalis so ubavi rezultati

На Acka22, pandelka и stejsi2005 им се допаѓа ова.
  6. Acka22

Acka22 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2015
    Пораки:
    473
    Допаѓања:
    1.001
    blagodaram na sovetite premnogu mi znacat

7. s0nce

s0nce Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2015
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    55
    Еве мој совет од лично искуство. После сите уредни мои резултати го викнав со мене на гинеколог кој сам му се обрати на сопругот дека неговото испитување е најбитно, најкратко но и најбезболно. После кратко време сам си направи спермограм (ужас) Пак отидовме заедно на преглед и кога ни рече гинекологот ова е само за инвитро се здрви сирот и оттогаш се сменија работите. На сите ви посакувам бескрајна среќа-бебче во раце.

На stejsi2005, irenna, Acka22 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Мојава по агенда си дојде денес и тоа со јаки менструални болки. 3,4 пат во мојот живот.. мм го пратив во аптека..

9. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    Ќе му кажеш дека детето двајцата го ,,правете,, не само ти, и колку зависи од тебе толку зависи и од него.
    Мојот не правеше проблем, рече кога ќе дадат упат, кај ќе речат ќе идам. А да ме вреѓа дека сум неплодна никогаш нема да виде со мене.

10. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Уште една се приклучува во клубот. Еве 5 месеци безуспешни обиди (можи е рано можи не) гледам околу мене сите си забременуваат без проблем, јас никако. Имам нередовна менструација и микроцистични јајници и очекував дека ќе имам вакви проблеми. Се надевам сите ќе се радуваме во брзо време (fingers)

На CocaColla му/ѝ се допаѓа ова.
  11. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
  12. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Zenski dobro utro i ubava nedela na site! Ajde koj ke ne izraduva ponedelnicki posabajle so II crtki?
    Mene stomakot malce me maci od sabajle, te mi e napnat, te poduen, kojznae so mi se desava... Imam vreme uste celi tri dena da doznaam :)

На CocaColla му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Elenota

Elenota Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2016
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    160
    Мене уште ми касни веќе 4-5 дена.. некни во сабота правев тест ама во 12 часот поручокта покажа негативно мокрачата ми беше бела не беше жолта како првата мокрача можда и од тоа не покажало .. ако не ми дојде до среда ке направам пак тест јас сакав утре ама мм ме предомисли вика ај у среда по точно ке покаже ако има нешто.. симтоми градите малко ме болат и стомакот ме боле ама не ниското малко погоре . Ке ве известам што како ке биде ве гушкам :* :* :hug: :hug: :hug:

На stejsi2005 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. bella.gk

bella.gk Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    685
    Направивме спермограм резултатите не се најдобри Ph 8,5, неподвижни 70%, нормални 28%, а со спермокултурата се е во ред нема бактерии, е сега урологот ни кажа резултатите не се најлоши има шанси со такви резултати и природно да дојде до забременување, терапијата од спермотренд,витамини, јаткасти плодови и чај од црвен здравец ја продолжуваме

15. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Ista e situacijata I kaj mene. Narednite 3 dena doooolgi kje ni se :)

На Mari-Ja му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Nekako tolku se zanesov so cajot i pozitvnite iskustva na site sto go piele, sto sum premn sigurna deka ke vidam II... Mislam deka pocnav da se izmacuvam sebesi i nema da izdrzam do septmvri tuku veke sledniot mesec ke pocnam so ispituvanja... Mi se javuva zavcera drugarka- da se pofali deka e bremena, denes drugata isto, na fb gledam komsikata isto... Tesko mi e mnogu, pogotovo denes. Ne zaviduvam tuku samo velam, Gospod neka dava na site pa i na mene! Samo da ne me zaboravi mene...

На pandelka, Ninichka и CocaColla им се допаѓа ова.
  17. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Edno prasanje.. :)
    Ligaviot iscedok protekuva pred, za vreme ili posle ovulacija???

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. DaenerysT

DaenerysT Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    597
    Здраво девојки! Утре одам на гинеколог, да почнеме со насоки од каде да почнеме со проверки и испитувања за мене и за мм. Е сега, по календар овулацијата ми е денес, ама јас си ја осетив според грчевите и исцедокот обилен, леплив и густ пред 2 дена, а денеска исцедокот ми е онака :| Со мм интезивно работевме на случајот последниве неколку дена. Прашањето ми е дали можеме и денес да имаме односи, да го фатиме и календарскиов ден да не случајно ете јас сум грешка, или бидејќи утре одам на преглед да прескокнеме? И дали е препорачливо да ми направат утре вагинално ехо? Се си се надевам дека ете баш овој пат ќе се фати (како и секој месец сите што се надеваме нели :) ), па да не има некоја последица од ехото доколку овој месец ете баш јајце клетката е оплодена и реши да си се вгнезди во матката :) ? Какви се вашите искуства? Поздрав на сите.

19. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    за време,
    ма да мене и пред добивање ми се има јавено, и по завршување, ми се јавил и коа сум немала овулација, а буквално ист ко оној за време на овулација
    можите да имате односи, и ехото не пречи, па и бебињата ги гледаат преку ехо додека се внатре

20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Пред.

На Libra88 му/ѝ се допаѓа ова.