Ми дојде вештерката , се надевам дека ќе и биде последен пат. Бев многу нервозна , мразев се што ми шеташе пред мене . Со сите се карав така не ми било многу од дамна , мислев дека можев жив да го изедам мм но кога станав сабајле и видов дека ми дошло одма хормоните се смирија и сега сите си ги сакам. Утре сум на преглед
Жени јас пред некое време бев на доктор и и кажав дека пред добивање многу ме чеша, а микробиолошките ми се чисти, и ми даде една маст Jekoderm, и вчера ми текна да ставам, го читам упатството пишува за црвенило и изгореници, сега ми стана јасно зошто аптекарката така чудно ме гледаше, веројатно виде дека е од гинеколог препишано а што е најлошо маста мириса на скапана риба, мирисот се рашири низ цела кука и морав под туш. Инаку уште не сум добила само гради ме болат не можам да ги допрам вие како сте?
Jas mesecov go piev iiii.... nekako mnogu se nadevam no, treba podolg period da se pie. Makar shto me izmacuva toa shto vekje nekolku dena imam kafenkast iscedok koj obicno mi se javuva pred dobivanje. Bolki minimlni, na momenti I tolku. Ostanuva da cekme....
Дали е некоја информирана дали може бремена жена да земе едно апче лоратадин?Дали е штетно? Нешто се крчка
Ај пак малце да се посмееме,оф топик но добро, ќе простите Соседите играат карти, едниот е вознемирен и не внимава. Го прашуваат што му е, а тој молчи, конечно воздивнува, и вели: – Жена ми сабајлево се тестираше и е трудна… Молчење. – Ве зезам бре, што пребледевте тројцата!
Јас неможам сите да ги следам,но знам дека има доста кои што периодов треба да кажат нови радосни вести...
Женски прашањево ке ми е офф-топик но Вие сте ми подобри од докторможно ли е да ми е пореметена менструацијата од обидите за бременост?наместо 5/6 ми заврши за 3 дена,секогаш ми е точна,иста,без разлика на стрес клима и сл.Не се надевам на бременост дека не беше оскудна вториот ден и имав многу болки но ме интересираат ваши искуства..праќам многу среќа од на сите што чекаат ||
Може, мене лично ми се случуваше еден период да ми доаѓа два дена порано а еден период толку покасно а ми доаѓала на 25 дена точно. Зависи и од овулацијата месецот, ако си ја имала и колку ј.к имало. Дај Боже побрзо и ти да си одиш во повеселите и поразиграни теми
Ke me izludi toa cekanje Mene gradite mi se ogromni, postojana poduenost vo gorniot del od stomakot, bolki nasabajle na momenti i glad koga ke se probudam nevideno osekam... Isto mi e vaka pred sekoe dobivanje... Taka da ne mozam da prepoznaam sto se slucuva. Minatiot ciklus koga se pojavija dve crtki, na sabajle mi bese se odvratno, miris, vkus i stomakot ubavo znaese da me zaboli... Inaku ovoj ciklus od ovulacija pa do nedobivanje, apstinirame od seks. Strav mi e mnogu, najmn poradi desavanjata vo minatiot ciklus. P.s. Drugarkava denes sto mi soopsti ubava vest deka e bremena, i docnelo 7 dena, napravila test i izlegol negativen, posle nedela dena, odnosno denes na ginekolog i kazale deka e bremena... Sto mislite na toa? Nekako verno mene mn ne mi e...
Мене ми е верно,веќе ништо не ме чуди,на братучетка моја тестови шур чек негативни два и дава у 7ма недела...абе се е отидено....спремни на се треба да бидеме...
Може и гинеколог ми кажа дека организмот реагира на промените што се случуваат(обидите за бременост),односно се спрема за бременост...
Nishto ne me iznenaduva.... se e pobrkano! Redosled na neshtata vekje nema nikade pa kamoli vo ovaa rabota... Koj znae...
Mi se slucuvalo i mene. Teloto mi e porazlicno od koga se obiduvame. Ponekogash mislam namerno mi gi testira nervite
Можно е, мене скроз ми се изремети првите месеци од обидите. Не се опседнувај што не се фатило овој месец, вие колку што памтам тек почнавте со обиди, дај боже да завршите уште следниот месец, не размислувај што би било кад би било... Инаку овулацијата мене ми беше пред два дена, и според календар и според симптоми, се ангажиравме малце повеке околу тоа па ке видеме што ке биде.
хаххаха ме изнасмеа ... мм успеа да си ги заврши обврските уште пред викендот за да биде слободен тие денови па се зезавме ова уште ненаправено не тера слободни денови да земаме ради него, ами тек коа ке се роди што ли нема да не натера да напрајме за него