Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. dunika

dunika Форумски идол

Дај Боже да ви фати едно летно зачнато бебче,плус на жешково осеќам женско ке се фати(ко поиздржливи сперматозоиди):D..цела приказна ти скроив:) Инаку јас не сум опседната баш,добро си запамтила на почеток сме и греота е од Господ да се жалам уште сега,си давам пола до цела година и се надевам ке останам со ладна глава;) Сакам да сум во групава,да пружам колку толку поддршка,читам многу одамна само периодов се фатив спремна да пишам по нешто и да си одбројувам и за себе,бременост и се поврзано ми се омилена тема многу одамна,коа ке видам породилна приказна очите ми светнуваат:)и така..Бидете сите позитивни,верувајте во Чуда,и што побргу да се израдувате со :l: во мешето:)

2. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Ова за женско посебно ми се бендиса од цела приказна ... пуста желба за керкичка, ама какво и да е ќе си го сакаме. :)

*sisi*, Libra88 and Mari-Ja like this.
  3. manako

manako Активен член

Mene vo Sistina mi rekoa dodeka go napravis testot moze da pies,stom se pokaze pozitiven nema pienje antihistaminici.

stejsi2005 likes this.
  4. Elenota

Elenota Истакнат член

Душички сте правеле ли тест од овој..го терав на интернет никаде го нема внатре имаше 2 теста пакувано .. нема на наш јазик или сличен да се прочита :| еве го правев и излезе негативен :(

Attached Files:

5. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Prv pat go gledam ovoj... Bitno e da procitas odnosno vidis II, seedno kakov e. Pocekaj uste den dva, pa u drugiot napravi go... Ne gubi nadez!!!

6. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

има време, наредната недела :hug:

pandelka likes this.
  7. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Јас чекам да заврши менструација, па се фаќам за работа овој месец некако имам позитивно претчувство. Ако не се случи ни овој месец правец кај гинекологот да правам испитувања, неможам да чекам времето да си врви, а јас ништо да не превземам. Кои испитувања ќе треба да ги правам на почеток знае ли некој да ми објасни? Спермограм, хормони.....нешто друго?

8. manako

manako Активен член

Pap,mikrobioloski,hsg

SophiaBella likes this.
  9. SophiaBella

Фалаа, се надевам нема да има потреба од никакви испитувања:hug:

CocaColla and manako like this.
  10. CocaColla

CocaColla Истакнат член

1. микробиолошки брисеви
    2. пап-тест
    3. хормонален статус
    4. мерење на фоликули
    5. проодност на канали
    6. спермограм

SophiaBella likes this.
  11. SophiaBella

Фала ти многу, а околу испитувањата за проодност на канали, имам слушнато дека е болна постапката, па ме интересира дали можи со анестезија да се направи?

12. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Било болно, на приватно мислам само дека може анестезија. Прочитај има доста искуства на форумов за проодност на канали. Јас немам правено, ми рекоа дека е ризична за мене таа постапка ради цисти.

SophiaBella likes this.
  13. bebaa

bebaa Популарен член

Јас без анестезија правев,се напив кетонал пола саат пред постапката,и не ме болеше,онака слаби менструални болки ништо страшно.Постапката трае 3мин. така да немој непотребно да се изложуваш на анестетици.Правев кај ренген Толоски.

Miami1, kukla21, stejsi2005 and 2 others like this.
  14. podravka

podravka Популарен член

I jas pravev sega brzo amaa ic ic ne me bolese duri prasav stvarno e tolku ili me zezate ne se plasi ic obicen ginekoloski pregled so lesno

kukla21, pandelka and SophiaBella like this.
  15. orhideea

orhideea Форумски идол

Можи малку поопширно некоја да ми објасни како се прават овие испитувања бидејќи ништо не ми е познато и колку време траат испитувањата во која приватна болница може да се направат каде иде најбрзо?

16. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Пошто јас сум од Битола и одам на државно.. ете вака
    Хормони- правам во биохемиска лабораторија (крв од вена)
    Брисевите- ги правам во микробиологија чекав 1 недела оти праев и торч (се знае)
    Уринокултура- Исто така во микробиологија
    Ехо-Кај матичен, или на приватно кај сакаш.
    Пап- примерокот се носи во патологија (за резултат чекав 1 недела) исто како бирсевите само на стакленце
    Спермограм-Во државна болница.... :)

SophiaBella likes this.
  17. DaenerysT

DaenerysT Истакнат член

Epa zenski vaka: Sega se vrativ od kaj ginekologot. Mu gi odnesov neodamnesnite rezultati od brisevi I hormoni. Se e vo najdobar red. Pravevme eho I toa e super. Endometrium debel 10cm, puknat folikul na koj ne mozese da mu ja odredi bas goleminata, pretpostavuva deka e oslobodena jajce kletkata, odnosi imavme bas za vreme na ovulacija I sega cekame do 7mi avgust da (ne) dobijam. Vo megjuvreme ke pravime spermogram I spermokultura, I ako dobijam nareden mesec ke odime na folikulometrija zaedno so rezultatite. Mi padna golem tovar denes, malku se podoslobodiv da vi kazam. I drugo, ne znam dali e do psihata,ama denes nekako imav nekoe krcenje vo stomakot, ne bolno ama kako skokotlivo od vnatre :) I cel den si se smeskav I si fantazirav deka ovoj pat ke ni uspee. A ako dobijam sleden mesec, ke placam na glas. Mnogu sum optimisticna ovoj pat, ne znam zosto, pa ako pak ne bide nisto tesko ke mi padne epten :(

18. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Само позитивно,оптимистички,татко ми ми вика,среќата малце ти доцни,но ќе дојде,нема да те одмине...Само што времето оди споро кога нешто не ни оди по планот,најголемата нервоза е времето...:o:Но секоја која е овде на темава заслужува радост и ќе ја добие...:inlove::inlove::inlove:

Zaljubena111, Mari-Ja, *sisi* and 3 others like this.
  19. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Јас сум уште во дилема...абе ако има поголем оптимист од мене овде еве на...:) На 19јуни го имав последниот однос,на 29добив точно на датумот...Менструацијата ми траеше три дена,само вториот обилен,само кафеава беше,без парчиња(се извинувам на детаљиве),но почнав да се сомневам да не случајно сум меѓу оние среќнички што добиле но останале бремени...:)Оптимист до крај:)Се посомневам поради тоа што и кога ми заврши мене продолжи да ме боде стомак и јајници како за добивање и еве до денес уште го имам тој симптом...И од кога ми заврши се појави воденест исцедок кој трае сеуште...Денес требаше да добијам но уште нема ништо...Стомакот ми е тврд како згрчен целиот одвнатре го осеќам...Останува да почекам уште некој ден,па директно на гинеколог...Во милион прашалници сум...:wasntme::^)|(:?:

i-v-a-n-4-e, Mari-Ja, *sisi* and 6 others like this.
  20. Maca_<3

Maca_<3 Истакнат член

Девојки ајде помош ве молам,незнаев кај да пишам па тука пишав на крај, сега сум на факултет имам 21 година, и многу сакам да имам бебе, не сум мажена, знам дека не е време ама нешто ме тера да имам бебе, незнам зошто ама така ми доаѓа, лиги ми течат кога ке видам бремена жена или мајка со бебенце.. Ајде помош ве молам што може да е ова, се плашам да не напраам некоја беља со дечкоми, му кажувам ми се смее ама мене не ми е смешно ич. Да сум мажена одма без размислување би направила бебе.... :worried: :worried: