Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. QueenP

QueenP Популарен член

И јас сум во неизвесност,ама имам фобија од негативни тестови затоа си чекам.

Valentina888 and KaTe<3 like this.
  2. CocaColla

CocaColla Истакнат член

@stejsi2005 и @QueenP ако ви е страв од тестови, бар базална температура мерете, да знаете бар тест дали да правете.

*sisi* likes this.
  3. bela.m

bela.m Популарен член

Zeni jas dobiv. Ne stignav da pravam test. Vaka ne mi se slicilo na samiot den. Sekoj mesec go zapoznavam telovo moe, kako tugjo da e. Tolku mnogu mi se smenilo od koga se obiduvame...
    Apsolitno nikakvi sptomi o denes ushte rano nautro vo 6:30 me razbudi strashna bolka. Mi dojde da vrishtam....
    Ostanuva da si prodolzam so cajot i da si se molam sekoj den.
    Oktomvri kje odbroi dve godini de od obidi. Ostavam na Boga do nova godina, ako nema novo kje zameshame i nie de prsti vo rabotava. Tolku imam da kazam.
    Ubavo si pishav vcera deka e zatishje pred bura. Bura mi e vo dushava ama kje ja pominam sama. Ic ne ni mu spomnuvam na mm. Dovolno dobro me cita od oci...

dagmar likes this.
  4. bubalce

bubalce Истакнат член

Прв пат го отворив форумов после она што и се случи на Dear Thing. Не ја пингам намерно затоа што не сакам да ја потресувам. Јас искрено ужасно многу се потресов, дури и кога ќе помислев да отворам да проверам како сте другитеодма, срце ми чукаше силно и солзи на очи. Само се надевам дека таа е многу посилна од мене и ќе го преброди ова.

Инаку уште сум си лута после минатиот месец кога имав лажен позитивен тест. Така некако се чувствувам изневерено и си се смеам сама на себе дека малце сум будала :). Месецов ќе видиме што ќе се случи, ама со тестови се скарав. Порано кога ќе ве прочитав тука дека не сакате тест да правите и си чекате во неизвесност си мислев дека малце сте лудички. Еве ми го сега и мене истото :).

Инаку сакам да ве прашам после колку време се повторуваат испитувањата. Јас од февруари почнав и завршивме во април/мај ама тие месеци ми беа толку стресни и се опуштив дури откако завршивме со тестови. Имаме направено спермограм во февруари а во март и април за мене пап брисеви и хсг. Ме интересира колку време се тие валидни и кога треба да се повторуваат, ако некоја од вас има искуство да ми каже. Ве гушкам сите најсилно

stejsi2005 likes this.
  5. BirMelek

BirMelek Популарен член

Хсг се прави еднаш само, пап исто така не ти е потребен засега, микробиолошките се валидни 6 месеци. Хормони не си правела? Ако не си да направиш обавезно на трет ден од циклус проверка, ќе ти каже гинекологот на кои. Напомени му и андрогените да ги испитате, да не ти ги даде само оние 5 стандардни фертилни. Има и други важни. А за повторувањето на спермограмот не знам што да те упатам, кај нас беше лош па го правевме на 2 месеци. Кај вас ако е добар, не знам дали треба да се повтори (а мислам да) и на колку време,

6. bubalce

bubalce Истакнат член

Да да и хормони правев прво тоа, ги заборавив. Мислам дека само 5 испитував. треба да проверам. Се е добро во резултатите. Брисевите шарени, на државно дури и кламидија ми најдоа (што апсолутно нема шанси да ја имам), ама кога ги повторив на приватно се беше чисто.

7. BirMelek

BirMelek Популарен член

Ќе мора да провериш уште некои хормони освен тие 5, како на пример тироидните, андрогените, кортизол и уште некои. Редовни ли ти се циклуситте? Спермограмот добар е? Хсг то е претпоставувам ок. Си пробала ли со фоликулометрија, кломифен нешто. (нели под услов да е спермограмот и хсг-то ок)? Не можеш да се опуштиш знам, тоа не ти го ни велам, оти и јас не бев никогаш опуштена. Но, колку и да е тешко мора да се има трпение. Браво што си ги направила горе долу сите потребни испитувања. Јас искрено не препорачувам чекање во денешно време. Терај си ја работата, а паралелно вежбај трпение, се ќе се среди.

bubalce likes this.
  8. babyhope

babyhope Истакнат член

Еве ме и мене,малку се оддалечив од форумот,некако почнав да губам надеж...кај нас нема ништо ново,мм ќе оди да направи пак спермограм ,па ќе видиме што понатаму...ве гушкам :hug:

stejsi2005 likes this.
  9. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Zenski?!?!?

Attached Files:

10. Elenota

Elenota Истакнат член

На мене ми се гледе бледа цртка :D

11. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Исто и мене ептен бледа црта ^_^

Annath likes this.
  12. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Eve ponova...

Attached Files:

13. babyhope

babyhope Истакнат член

Има бледа црта,честитки и со лесно :)

14. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

I minatiot ciklus bese isto, strav mi e mnogu. Tek utre treba da dobijam, a ako ne dojde odam na gin vo ponedelnik :)

stejsi2005 likes this.
  15. KaTe<3

KaTe<3 Истакнат член

Бледа е црткава? Така гледам :)

16. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Eve uste ponova

Attached Files:

17. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Дефинитивно има бледа црта, сега провери преку крв што поскоро за да си сигурна. Честитки и со лесно :hug:

Mari-Ja likes this.
  18. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Jas sum zbuneta, mislev deka znam sto treba da napravam vo ovoj slucaj, ama sega znam deka nisto neznam. Pijam kafe i go gledam testot...
    Krv ili ginekolog? Koj najsigurno ke kaze i pokaze?

19. darcy

darcy Популарен член

Моментално само крв, гинекологот ништо не може да види уште барем недела дена

kukla21, delvi and Mari-Ja like this.
  20. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Ne mislite deka e rano i za krv? Jaoo jas sum cela u panika haha