Чул ве господ Cece25 и lale24 ,планирам да направам тест во понеделник. Кога ќе го направам ќе ве известам за резултатот,се надевам нема да се разочарам Позз и ви благодарам на подршката
Очекуваме добри вести дај боже да е позитивно и да си имаш здраво бебуфЧе .... мене еден саат да ми касни јас одам би направила тест
^^ И јас ви се восхитувам на трпението...мене мајка ми викаше дека сум била зависник од тестови за бременост Дури си купував залихи и имав дома постојано. Кога ги видов двете црти, продолжив да ги правам тестовите кои ми останаа,секој ден по еден, за да го следам интензитетот на боење на втората линија
Здраво девојки, Мене ми доцни еден ден (барем мислам дека ми доцни зашто некогаш ми е нередовна мен.), според моите пресметки требаше вчера да добијам, ама ништо. Имав слаби болки во долниот дел на стомакот претходниве два дена и градите ме болат... Вчера правев тест излезе негативен... не знам дали да правам пак ... Позз
И јас би сакала девојки да направам одма тест но се плашам од резултатот . Вака ќе бидам "стрплива" (се обидувам ама тешко ми оди )уште денес (иако срцето ми трепери,и само јас знам како ми е. Со душа чекам ,и се надевам дека ќе видам 2 цртки )...се надевам ако сум останала бремена,дека се ќе е во ред со бебушчето,и нема да доживеам тага и болка како првиот пат...Поздрав девојќи
Ти држиме среќичка и ти посакуваме 2 црткички....ајде издржи до утре и да биде позитивен Желбата за едно малечко те тера на се...
Кај мене негативно овој месец, здравје Боже и повеќе среќа следниот пат. Се изненадив како не се разочарав, туку само собрав храброст за да продолжам!
Понекогаш и ние самите не сме свесни колку можеме,да издржеме и што ли не да поминеме. И јас собрав сили за пофторно бебче ,по се што се случи. Затоа нетреба да бидеме песимисти и да мислиме се на негативни работи. Мора да погледнеме малце и накај светлата страна,да не се откажуваме и да продолжеме со сета храброст,и со сите сили. Поздрав и ти посакувам од се срце наредниот месец да ги видиш твоите 2цртки...
здраво драги феминки ве молам за помош еве веќе 14 ден ми е денеска како се боцкам со супефактот и требаш на 1 ноември да ми дојдеше еве веќе 5 дена ми доцни се слушнав и со сестрата на докторот петановски дали е можно поради инекциите што ги примам да ми доцни и ми рече доколку до среда не ми дојде да се јавам подхитно на сестрата дали некој се нашол вака како мојот случај ве молам за одговор поз до сите
јас 3дена по ред си ја мерам базалната темперетура.Незнам дали е тоа во ред и дали ќе биде точно бидејќи не почнав да ја мерам од денот на овулацијата 2дена ми беше 36,8 сабајле ми покажа 37
па до средата дали ќе ми дојде менструацјата ако не да се јавам на сестрата прв пат толку ми доцни 5 дена
те молам не се разочарувај, почекај уште некој ден ако не добиеш повтори го тестот или обрати се на гинеколог
И јас ги имам истите симптоми 2 години се обидуваме и ништо ова е прв пат да ми касни обично 3 до 4 дена порано ми иди последен пат имав на 10 значи треба кај 5 или 6 овој месец пијав фолна киселина можеби од тоа е но немам никакви симптони како порано пред да ми иди да се надевам дека овој месец ќе биди ти држам среќа и тебе поздравче
Ќе почекам уште 2,3 дена ,па ако не ми дојде ќе појдам на гинеколог...ама оваа чекањево убива Ти посакувам од се срце да не добиеш овој месец, и да си ѓи видиш 2 цртки. Се надевам дека и јас ќе се израдувам (иако тестот е негативен,сепак постои некоја надеж длабоко вомене )Ти држам и јас на тебе среќичка ,и се надевам дека ќе се израдуваш во најскоро време со веста за бебче...поздрав
ИТНО ми треба помош ! Бремена сум 5та недела, на чтата коа ми потврдија бременост имав кафеав исцедок ми дадоа утрогестан ,ама и вториот ден имав малце ,гинекологот го виде лодот, мене денес не ми беше мирна душата и си купив тест ,излезе со 1 црта што комплетно ме збуни , мозе оти сега касно го правев или од утрогестанот(оти го примам вагинално,урината беше помешана со утрогестан),многу ме збуни едната црта ,мошно ли е тестот да не е точен. можно ли е тој исцедокот да е спонтан ,ама лекарот го виде плодот, ако е спонтан немав никакви болки
Девојче си немала потреба пак да правиш тест штом докторот веќе ти потврдил бременост...сега само стресови си правиш што не е добро,ако тестот го направи откако докторот ти го видел плодот,консултирај се пак со него,а имаш ли уште кафено??Јас мислам дека нема потреба од паника,плус не си имала болки,не се секирај толку да си бидеш мирна сепак консултирај се со лекарот-мое мислење...поздравче
бев денес, не ме излажало чуството ,лоши вести , 5та недела имам сакус -меурче каде што треба да е сместено бебчето,но нема ембирон, во 5та недела веќе требало да има.лекарот рече дека ке почекаме,може покасно ќе почне да се развива.а ако не почне матката ке го исфрли, многу сум потресена ,треба да се чека само ио да се прима терапијата,а јас кле полудам од чекање