Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Ништо мила чекај следен месец,не мора да значи ништо лошо ке добиеш со апчињата.Кај мене иста ситуација,вчера имав малку болки менстроални цело време се проверував да не дошла вештерката ама ја нема фала богу, а градите много болат бре при нагло врење ме болат а за допирање и прслук не можам да помислам.Денес влегов во аптека да земам да не земам тест и не земав, а и од аптекарката ме фака срам ме знае жената по тестови купување,ке помисли ова сигурно по еден тест на месец јаде.:)

На stejsi2005 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    И нека не ти дојде,либето не ми е тука па уште два месеци минимум тешко,ама ќе видиме...:) Стискам палци,да не дојде и да купиш тест,и да не израдуваш ,нека мисли што сака таа у аптека :*

3. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Најмал проблем ми е таа што ке помисли,само мене некако силите ми се потрошени за уште еден негативен, треба плачки три дена да дојдам при, себе така си чекам ме тепа психа ама барем не го гледем пред мене со една /.

4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Мене ми е вака послр пиење контрацептиви. Вака звучи како да имаш низок естроген. Хормони имаш проверено? Ендометриум на ехо добар е?
    (А да не си трудно? :) )

5. Lavica26

Lavica26 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2016
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    312
    Ne pijam nisto osven metil folat.
    Hormoni pred edna godina i se bese ok. A za bremenost ne veruvam zasto otkako ke mi dojde gradite ne me bolat.a za cudo ovoj mesec mi otekoa i me bolea za vreme na ovulacija,PRVPAT VO ZIVOTOV.
    A sto znaci nizok estrogen? Jas trista filma si napraviv,od cisti do zapuseni kanali a be se so imam procitano i slusnato se si prepisav..

6. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Da ne e nesto kako implantacisko krvarenje stom e oskudno?ne znam sto da kazam vo vrska so ova. I jas imav nizok estrogen i doktorot mi kaza deka mojata sostojba so takov status na estrogen <20 nalikuva kako na zena vo menopauza.

7. Lavica26

Lavica26 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2016
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    312
    A ciklusot kakov ti bese? So normalno krvarenje? Denes mi e vtor den,koga mozam naredno da odam na hormonsko ispituvanje? 12-13ti den?

8. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Најубаво е утре да идеш 3 ден зошто јас сега последниот пат кога испитував на 3 ден и го прашав матичниот да ми даде упут и за 13 ден да испитам ми кажа дека веке така не прават само на 3 ден дека се испитуваат хормоните со тоа што од 3 ден веќе тој ке има комплетна слика за состојбата на хормоналниот статус.

9. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Женички во очекување,како оди?Ајде некоја новост...Овака досадно е...Дај да се радуваме...:l:

На CocaColla му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Да не е некоја лажна менструација?! Како што ретко на некои бремени женички им се случува..

11. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Јас мислам дека е од киретажата. Пореметени хормони. Мене ми е така веќе трета година од кога имав спонтан. Да си одиш на ехо , може пцос , стрес , може од се да е. Со хормонска терапија ќе се среди и ќе ти пробие убаво.
    Јас обично пиев аспирин или андол леле ич не ми текнува сега од 100мг кога ќе ми дојдеше за да пробие убаво.

Евентуално ако не се бремена па да имаш по малку кога треба да ти доага.

12. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Женски, што мислите колку време е најпаметно да се обидуваме пред да почниме со испитувања? Дали мислите дека 5-6 месеци се премалку или доволно за да си побарам од матичниот гинеколог да почниме со испитувања?

13. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    Доволно се, порано било тоа до година чекање, сега после 6 месеци треба да си почнеш. Рачунај дека се одзема време, се чека за термини, за разултати итн

На Bebulleee, dunika, stejsi2005 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. SophiaBella

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    А дали тука има врска тоа што циклусите ми се долги и во 6 месеци сум имала само 3 циклуси? Или да чекам на пример 5-6 циклуси?

15. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Ќе ти даде терапија и за тоа гинекологот...Ти посакувам се најдобро...:)

На SophiaBella му/ѝ се допаѓа ова.
  16. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Ако чекаш 6 циклуси , тоа тие веќе една година. Баш и дека ти се долги циклусите треба сега да почнеш со испитувања.

За да побараш од матичен да те упати кај да одиш за испитувања нема потреба да чекаш многу, и почни од кај партнерот . За нив е по лесно и не се чека многу.
    6 месеци се доволно , зависност од годините, јас си ја чукам главата со тоа што чекав многу иако сум прилично млада.
    Со среќа :*

На pandelka, Bebulleee, stejsi2005 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Lavica26

Lavica26 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2016
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    312
    Ne veruvam.vo sekoj slucaj ke odam na eho nedelava... vi blagodaram na site koi mi odgovorivte.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. SophiaBella

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Фала ви, и јас така мислев, месецов ке си почнам полека полека, вака неможам да предвидам ни овулација, ни знам кога да правам тест, циклусите предолги, чекањето ме убива :(

19. Lavica26

Lavica26 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2016
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    312
    Prosliot mesec se napiv aspirin ama nemase efekt.ama ovaa nedela ke posetam ginekolog sigurno.i ti imas vakva menstruacija,poslaba? Neznam dali e od kiretazata zasto tri menstruacii posle toa mi bea vo red i normalni,samo proslata i sega vaka...

20. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Јас без дабрестон , примолут нор, циклопрогинова и слично не можам да добијам убава менструација ( како што викаат докторите , да потопам улошка) кафеаво и многу слабо . Јас се породив во 24 недела и од тогаш се ми се поремети и имам циклис без апчиња над 100 дена. Ми се влоши пцос .
    Хормоните провериги , и стресот може да доведе до тоа. Јас имам дијагноза моментален предвремен климакс . Се од стрес.