Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Eve mila cekam da mi dojde i ideme dalje falaa ti sto me mislis i jas sekoj den ve citam ama nema nisto novo pozz ve sakam sitee do edna ovde cudna nekoja energija ima ovde koja me pravi da se custvuvam ubavo i sigurno...

На Ninichka, pandelka, QueenP и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.649
    Направив тест и е негативен, бар да се надевам на празно, а колку само ми е лошо

3. KaTe<3

KaTe<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    300
    Јас утре ќе направам, уште еден па да видиме. Вчера малку ме болеа гадите и стомакот доле, др симптоми на добивање никакви. Ај утре да видиме уште еден шо ќе покаже. (fingers)

4. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Ние правевме спермограм, се плашам од резултатите :worried:

5. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Добро е што сте направиле и дај боже резултатите да се добри, нема зошто да се плашиш за се' има решение :)

На SophiaBella му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Zaljubena111

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.649
    па и јас без никакви симтоми за добивање, освен што ми е многу лошо , не знам дали од хормониве се ми е испобркано. Не знам дали има надеж, после негативен тест...
    ти праќам среќа тебе, бар ти израдувајне, јас тука веќе длабоки корени си пуштив во темава

На KaTe<3 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Се додека не ти дојде,секогаш има надеж за тој месец :).На другарка и на моја сестра првите тестови им беа негативни,а трудни биле.Селф клир на другарками и покажал позитивен,а истиот ден предходно незнам кој беше тестов негативен бил.

На Zaljubena111 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SophiaBella

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    И јас познавам такви што имале 2-3 негативни тестови, а всушност биле бремени, така да надежта последна умира. Ти пуштам среќа (fingers)

На Zaljubena111 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. DaenerysT

DaenerysT Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    597
    Женски а дали покрај регуларните тестирања (хормони, фоликулометрија, проодност на канали, пап, брисеви, спермограм и сл.), треба да се прават некои други испитувања на општа здравствена состојба? Ме интересира дали има некоја членка овде што открила причина за неплодност а да не е поврзана со полово здравје, на пр. шеќер во крв или некоја слична дијагноза, што не е поврзана со гинеколошки испитувања, а влијае на плодноста? Нешто ми се уврте во главава, ако се испадне ок кај мене и кај мм, а сеуште не успеваме што би можела да барам да се испитува на страна.
    Off topic: Крајна опција бајачка некоја да барам:lol: Сериозно почнав и на таа тема да размислувам, иако никогаш ама никогаш не сум верувала во такви работи и се смеев на прикаските на луѓево што одат по такви работи. Нешто ми се уврте во глава, братучедка на мм, у "поверење" ми кажа дека у комшии кај мм имало некоја жена што демек на свекор ми и свекрва ми им правела некои магии, клетви или не знам ти што, и ја откриле пред неколку години демек стварно била таа, зашто некои лоши работи им се имаат случувано во минатото. Е сега, таа истата жена кога прв пат се собравме фамилијарно со моите кај нив да прославиме веридба, женава ни се бапна дома на сред дневна, си седна не ни праша дали може да дојде. Значи се појави, си влезе сама без пардон, демек не знаела дека ќе имало гости (жими такво) поседе 5 мин и си отиде. Ние па сите мирни луѓе од незгодно, како да ја избркаш глупаво многу и така си ја остаивме да поседи, дури и сок ја понудив!! И сега тоа почна да ми се вртка низ мисли, и се нерврам зошто никогаш не сум верувала во вакви работи, и сега дојдов на тоа дереџе. Ама, мака тера на све :)

Инаку наредна недела правиме спермограм, закажав и фоликулометрија на 9 ден од циклус па ќе видиме што ќе испадне. Денес се пријавувам за тн. прв ден добивање, стандард глуп исцедок кремасто-светло кафеав и болки во стомакот и мускулите на нозете. Очекувам утре да пробие со сиот замав :devil:

10. KaTe<3

KaTe<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    300
    Не неееее ....немој со бајачки да се замараш. Значи овој рекол оној рекол вака направил така направил глупости, тоа не постои.
    Провери и крвна слика и скриен шеќер, кај мене испадна второво го имам и затоа не овулирам секој месец пошто имам PCOS, Сега сум на терапија со Inofolicи медитеранска диета па ќе видиме.

Сериозно не се замарај со такви работи :x:)

На stejsi2005 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. SophiaBella

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    олигоастенозооспермија е резултатот и сега тука има надеж или?:|

12. KaTe<3

KaTe<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    300
    Мислам дека не е страшно еве прочитај http://bioenergija-belosa.com/sterilitet-muskaraca/ , маж ми имаше само астенозоспермија ја решивме со таблети кои ни ги препиша матичен гин. Sexovit и Tribestan, ама ти пак со резултативе појди си кај док да ти предложи решение.

13. SophiaBella

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Да секако ќе одам, се закажав, ама дури да одам реков да прочитам некое искуство со оваа дијагноза, да добијам надеж, ќе полудам инаку :(

14. Abril

Abril Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    771
    Ќе збудaлaм!!Пишaв и вo симптoми мa бременoст нo никoј не ми oдгoвoри и мoрaв и тукa
    Знaчи,требaше дa дoбијaм нa 25 јули.Меѓутoa немaв никaкви симптoми зa дoбивaње,немaв бoлни и oтечени грaди ниту бoлки вo стoмaкoт кaкo секoј месец.Нa 26 oтидoв нa гинекoлoг,при преглед сo вaгинaлнo ехo немaше никaквa бременoст ниту цисти,ништo.Сaмo ендoметриумoт ми беше 18мм. Пред 4-5 денa пoчнaa дa ме бoлaт и oтекувaaт грaдите и имaм слaби бoлки вo стoмaкoт.Истo дa нaпoменaм декa пред неделa денa нaпрaвив и тест зa бременoст и не пoкaжувaше ништo.
    Дa нaпoменaм декa претхoдниoв месец имaв oднoс без зaштитa нo не свршувaше вoмене.Грaдите не ме бoлaт тoлку мнoгу сaмo ми се oтечени.

15. A&Z

A&Z Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2015
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.181
    Tiroidna zlezda ispitaj moze i toa problemi da pravi

16. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Да одиш да уште едно мислење , ми се има случено ендометиум 18 мм и беше раздвоен и една докторка ми честиташе бременост хаха дури ми кажа божем тогаш и тогаш сум забременила, но прокрварив толку многу што отидов на хистероскопоја во ремедика и се воспостави дека ендометриумот се здебелува од преграда.
    Има надеж , со резултатот и на уролог и ќе ви препише терапија. Нека смени начин на исхрана. Се секавам на една членка тука сега не е активна со оваа дијагноза забремени и си има 5 месечна ќерка.

На stejsi2005 и SophiaBella им се допаѓа ова.
  17. Zaljubena111

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.649
    Што знам, дај боже да е така, но немам многу надеж. Страв ми е сега да не има некоја циста, ама пак ми удрија инекција пред инсеминацијата

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. DaenerysT

DaenerysT Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    597
    Испитувањата за тироидната нели спаѓаат во испитувањата на хормонален статус? Кога испитував, испитував и Тироксин... Да не има некои дополнителни испитувања? Неколку пати имам испитувано тироидна, како што имам спомнато ми опаѓаше косата, па правев редовно хормонален статус и секој пат резултатите се во ред. Инаку и мајка ми има, и кога и кажаа дека многу често знае да биде наследно, ги натера и тетка ми и баба ми (мајка и) да одат на испитувања и на нив две им најдоа проблеми со тироидната :worried: Ама пак моиве резултати никогаш не покажале.
    А освен, што ми паѓаше и косата, ми се појави и зголемена влакнетост под брадата. Убедена бев дека е до хормоните ( и ден денес некако сум убедена, поради мрсна кожа и коса, влакна по лицето итн), цела Државна ја преорав на ендокринологија, на клиничка биохемија, дури и поликлиника Јане Сандански, и никаде не покажуваше хормонален дисбаланс. Проверував полицистични, ни тоа немам, проверував дури и заби бидејќи можно било појава на некакви фокуси, и тоа е се во ред. Крвна слика правев, серумско железо, абе што не...И на крај кренаа раце сите и рекоа дека е од стресно време и лош квалитет на храна. Онака се молев по доктори, дај најдете што ми е веќе, што и да е ќе го лечам, само не ми кажувајте не знаеме...И така и ми кажаа...НЕ ТИ Е НИШТО!!! Ова е пред 4-5 години. И така веќе 4-5 години користам шампон од 1000 денари против опаѓање и повремено лосионот од истата марка.
    Мислите ли дека докториве грешат? Сите знаци ми упатуваат дека нешто не е во ред, а резултатите се супер. Има ли некоја членка на форумов што студира медицина или по професија е медицинско лице па да знае да подели некој совет?
    Благодарам

19. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Истата дијагноза ја имаше и мм, намален број и намалена подвижност на сперматозоиди.Првин пиеше Proxeed прашок, ама немаше никакво подобрување од него, па почна да пие Трибестан 3 пати на ден по 2, заедно со Е-витамин, цинк, магнезиум, Ц витамин, Б-витамин со фолна и за неполни 3 месеци дојдовме до астенозооспермија. Мој совет ти е мт да си направи и спермокултура, да не случајно има некоја бактерија. Среќно и што поскоро подобри резултати :)

На SophiaBella му/ѝ се допаѓа ова.
  20. SophiaBella

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Уште едно прашање, се опседнав со спермограмот, тука не гледам параметар за морфологија, дали се со нормален облик и изглед сперматозоидите, ајде вие шо сте правеле во АдриаЛаб помош, зошто го нема тој параметар?