Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. devojce321

devojce321 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    38
    стронг, бременост има денес бев на преглед, но ембрионот доцни со развивање, само сакусот го има, треба да се почека да се развие ембрион внатре,ако не се развие тогас самиот организам ја прекинува бременоста т.с. спонтан,преге бев заникаде после преглед сеа се смирив малце, си велам не е се изгубено ако треба да почне да се развива не му треба стрес, треба да се мисли позитивно така рече лекарот

2. strong-gril

strong-gril Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    28
    Надежта последна умира , легни си уживај си и релаксирај се мисли само позитивно се додека има надеж надевај се .... очекуваме нареден преглед да кажеш дека се е во ред ти пуштам среќичка :*

3. devojce321

devojce321 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    38
    фала душо , женска интуиција ,преглед имав за другиот цетврток, абе не можев да издрзам,ме терасе нешто порано да одам,некое претчуство,знаев дека има неш, сега се прилагодувам на новата ситуација ,мора да се чека, позз и до тебе :*

4. strong-gril

strong-gril Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    28
    Дали имаше симптоми на бременост, еве и јас го чекам 9ти да видам на што сум :)

5. devojce321

devojce321 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    38
    имам ,ама не некои којзнае какви јас сум веќе 5та недела , ми доцни, болки во градите,лошење немам ,освен од четката за заби :puke: , спиев многу и многу брзо се изморувам, кога се вракам од раб душа немам

6. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    вчера и денеска имам болки во долниот дел од стомакот,јајниците ме болат повремено а ми се кочат и нозете,молам некој што знае да ми помогне...дали е можна бременост или сум настината,незнам што да правам...овој месец сум во исчекување на 2цртки...дај Боже да е...пуштам срека за сите што се во исчекување :inlove: :inlove: :inlove: :*

7. razocaranaODse

razocaranaODse Активен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    10
    eci85" исто е и кај мене и јас ѓи очекувам 2 цртичи овој месец :D и јас имам болки во долниот дел на стомахот,сега ми се појавија и во половината...ми се коче десната нога повремено и левата и осеќам како ми трпнат...направив тест пред некој ден но излезе негативен (се надевам дека е лажно негативен)а сеуште не ми е дојдно ми касни веќе 5 дена,имам закажано на гинеколог но за др недела ми е :( се надевам дека нема да добиеме и дека ќе се израдуваме со 2 цртки..инаку оваа чекањево ме убива,но тоа е :!: ти пуштам среќичка и од се срце ти посакувам 2 цртки позз :*

8. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    devojce321 Не се секирај премногу,ќе биде се во ред....сепак добро е што си се слушнала со докторот....ти посакувам среќичка, да биде се ок ;) :*

9. mwamwa

mwamwa Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    6
    \

еве девојки поддрска и од мене, иако јас до сега не сум била во исчекување бас овој месец нешто се случува, иако имав минатиот месец менструација веќе имам чудни симптоми, гадење, зачестено мокрење. болки во долен дел од стомакот, вртоглавица, понекогас и главата ме боли, направив тест бас денес и беше негативен, меѓутоа чувствувам дека нешто има, прв пат ми се случува вака да се чувствувам но ако сум бремена ќе бидам пресреќнааааа..... :inlove:

10. strong-gril

strong-gril Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    28
    еве девојки поддрска и од мене, иако јас до сега не сум била во исчекување бас овој месец нешто се случува, иако имав минатиот месец менструација веќе имам чудни симптоми, гадење, зачестено мокрење. болки во долен дел од стомакот, вртоглавица, понекогас и главата ме боли, направив тест бас денес и беше негативен, меѓутоа чувствувам дека нешто има, прв пат ми се случува вака да се чувствувам но ако сум бремена ќе бидам пресреќнааааа..... :inlove:[/quote]

Можеби рано си го направила и јас избрзав направив еден пред една недела и беше негативен по што помислив дека и овој месец нема ништо да биде но и јас чувствував некој промени во мене и длабоко во себе нешто ми кажуваше дека ќе биде и баш денеска поминував покрај аптека и влегов купив тест иако требаше утре да ми дојде го направив и се изненадив ги видов мојте 2долго очекувани цртки дај боже и кај тебе да биде истото и да си ги видиш твојте 2црти

11. mwamwa

mwamwa Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    6
    честиткииииииии :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: бас ми е многу драго...ти посакувам лесна бременост :clap: :* :*

12. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    Здраво феминки. Ви посакувам среќа на сите кои сакате да забремените.

Јас сум една од оние кои не се сигурни што сакаат. :(

И сакам бебе, и многу се плашам. Се‘ уште не ни е решено стамбеното прашање, па некако се колебам. А годините ни се. Освен тоа многу долго се познаваме со сопругот. И вака, ве читам скоро секој ден, и кога ќе видам колку парови со месеци и со години очекуваат принова - се плашам. Се плашам дека кога конечно ќе се средат сите коцки (ако е тоа возможно во животот), ќе биде доцна за нас.

Ние пред 3-4 месеци решивме - ќе се обидуваме. За сега без успех. :|

Синоќа сонував како сум правела тест за бременост. Имаше убави 2 црти. Отидов му кажав на сопругот (во сонот) и тој изреагира како "Yey", но некако вештачки, како да не беше навистина среќен. :|

Токму тоа ме мачи во реалноста. Некако не ми е уверлив дека сака да имаме бебе, па тоа ме мачи, и ете и во сонот ми влегло.

13. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.196
    И јас се колебав, се некако не ми беа наредени коцките. Сопругот беше па уште порационален од мене и не беше баш уааааууу заљубен во идеата. И кога одлучивме да правиме бебе не бевме 100 проценти сигурни дека можеме да бидеме родители. Кога бидна работата се си дојде на свое место, се прават планови, се наоѓаат решенија. А тоа за сонот не се секирај многу затоа што сонуваш тоа што ти е во глава.

На midnight.flower му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.686
    Миднајт флауер, можеби проблемот е токму во болдираното.....тебе психата те „кочи“ во желбата, исто како кај исчекувалките кои премногу сакаат бебе.
    И нормално е да имаш секакви мисли и претпоставки и дилеми, ама како што ти напиша и cecilia - се` тоа ќе исчезне кога после тестот, ќе почнете да се навикнувате на помислата на бебе. Имате 9 месеци, а тоа верувај е дооооолг и доволен период за умот да ви се адаптира на новата состојба :)

Моето лично искуство е слично на твојава моментална ситуација - 6 месеци пред да останам трудна почнав со подготовките, со прегледи и пиење Кломифен, и после 1 спонтан и 2 неуспешни обида со апчињата, јас сфатив дека психата ми го убила секој обид за бебе и прекинав на неодредено.
    И сега, гледано од денешна перспектива, сфаќам дека мене ме уништувала истата помисла како и тебе...
    Како мм ќе ја прифати ситуацијата со бебето?
    Дали ќе ми помага?
    Дали ќе му смета што ќе бидам времено преокупирана со бебето, а тој ќе е во 2 план?
    Дали ќе можам јас, како мајка и сопруга, да направам баланс меѓу овие 2 титули без никој да страда?

И уште многу прашања и дилеми....за без врска, ама психа не прашува :) Затоа, опушти се малце...направи си муабет прво сама со себе, дали си спремна за бебе или само мислиш дека „така треба и време ви е“ во моментов. Направи муабет и со мажот ти, ама индиректно, опипај пулс, гледај го како реагира со други деца и бебиња, зборувај за имиња и пол и види колку ќе е заинтересиран...
    Во секој случај, ти мораш да се самоанализираш и да тргниш од таа точка - дали ТИ сакаш и дали си ТИ спремна за тоа што пробувате да го направите во моментов, и после се` ќе е полесно :)

Кога ти ќе си сигурна во својот избор, за него полесно ќе оди привикнувањето на секоја нова ситуација.
    Со среќа, и само опуштено :hug:

На midnight.flower, kravce и eli25 им се допаѓа ова.
  15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.695
    Jaс мислам дека кај секоја е присутен страв,поголем или помал.Еве јас се мислев да почекам со работата дали ќе ми го продолжат договорот,па потоа да почнеме,и нас не ни е баш решено станбеното прашање,во Скопје сме под кирија,а дома средуваме куќа,и двајцата сме со работа во Ск,па си велев како понатаму со работата,дали да останам дома,а знам дека без книшка нема работа(дури ни тогаш) и многу други прашања ми се вртеа во глава.Ама ете маж ми ми даде подршка,ми вика-Со такви ли глупости се оптовауваш,затоа ли нејќеш бебе да правиме,ја мислев сакаш прво да поуживаме во бракот :lol: И он рече.што биде нека биде,ништо не е сигурно,денес си доле,утре горе и обратно,здравје ќе се снаоѓаме,дали ќе патувам на работа,дали ќе почнеме некој бизнис за тоа не размислувај.
    Ова ме смири,ма да уште си имам некој страв.
    А за маж ти,не се секирај.Знаеш колку познавам(вака по муабетот маж ти не е ни приближно таков),што беа баш онака либерте,жена му ја пцуеше кај ќе стигнеше |( ,ја вреѓаше,откако им се родија близначиња да го видиш тој ли е.Жена му само нагалено ја вика,а децата ги чувал најубаво од сите .Така да убаво вика Моира,здравје нека биде,имаме долги месеци за да се привикнеме :)

На Moira, midnight.flower и kravce им се допаѓа ова.
  16. AnjaLazanja

AnjaLazanja Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    34
    Нова сум на форумов и сакам да им посакам среќа лесна бременост на сите мамички и за тие што во иднина посакуваат да станат мамииииии и )) Да имаат здрави весели среќни бебушкии...Сета позтива и среќа од мене Со надеж дека и јас ке го осетам тоа чуство )) Бакнежиии

17. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Е види да ти кажам значи иста си како мене,и ние велевме поточно дечко ми велеше,еј незнам,како ке го гледаме требаат пари,имаме многу трошоци во месецот,на крајот си кажавме дека годините си одат и нам никогаш нема да ни се реши станбеното и финансиско прашање,па ајде некако се одлучивме,ако има нека има,еве веќе 3-4 месеци безуспешно...и мене не ми е баш уверлив не дека не сака,знам дека сака тоа и тој ми го кажува ама се плаши за тоа дали ке можеме да му обезбедиме безгрижен детски живот....ако чекаме да се средат коцките тоа ке биде на свети никад,затоа не му ја мислете многу....Поздравче ;)

18. strong-gril

strong-gril Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    28
    Дали е нормално што имам бел исцедок друго не чувствувам ни ме чеша ни ме пече кога одам во wc .Ве молам за одговор.

19. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    218
    Kолоку сто знам јас не е нисто страсно стом не те пеце само немој да ставас дневни улоски и прасај го твојт доктор мозеби ке ти даде некои вагиналети ;)

20. mwamwa

mwamwa Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    6
    јас можам само да ти кажам дека ептен се ретки оние луѓе кои се 100% сигурни дека сакаат затоа што на многу малку им се сите коцки им се наредени....еве јас сеуште не сум во брак ( ќе биде и тоа многу брзо) па си го поставувам прашањето дали најпрво јас сакам едно бебе и потоа милион прашања излегуваат, па немам работа, па може да се почека, како ќе биде, ќе можам ли се да му удоволам...но веднаш потоа си викам па ако бебето ќе си порасне, ако останам така секогаш ќе има прашања на кои одговорот би бил ајде да почекам....јас сеуште не сум бремена овој месец нешто се случува па се сомневам му кажав на декото и очекувано неговиот одговор беше и ако си тогаш се убаво но може е поубаво се да оди по некој ред, веридба, свадба, работа.... но си велам па ако го чекаме тој ред ќе оди ли како што замислуваме.....така да мислам дека би требало да не се двоумиш...роди си едно бебенце и сигурна сум ќе ви го усреќи животот уште повеќе.... :* :* :*

На midnight.flower му/ѝ се допаѓа ова.