Форумџика на годината

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. A&Z

A&Z Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2015
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.181
    A
    Antitela na tiroidna vitamin d genska mutacija na transfuziologija

2. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.054
    Sega go proveriv nasiot rezultat,isto nema morfologija.Nie skoro sekade bevme i ni rekoa najtocni rezultati bile na GAK.I deka ako problem e podviznosta(kaj nas taka e 3 godini) treba invitro.Mazot mi se otru od lekovi spermotrend,tribestan,cink,selen,magnezium,femibion,folna kiselina,bkompleks,oligosal,multivitamini,vitamin e i c,med i jatkasti plodovi.So terapijata mu se zgolemuvase kolicinata,velea ima kolicinski za donacija,a podviznosta bese uste poveke namalena.Pojdete na urolog da vidite sto ke ve sovetuva,napravete i na drugo mesto spermogram.

На SophiaBella му/ѝ се допаѓа ова.
  3. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Маж ми испитуваше спермограм во Санте Плус и на резултатот пишуваше дека нема испитано морфологија поради недоволна количина на сперматозоиди :^) не знам како е во Адриа Лаб......

На SophiaBella му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Abe ajde da ne izleze deka sum najgolemiot pesimist ama nikako ne pomisluvam deka prirodno ke se fati :)

5. Arnisa

Arnisa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    403
    Направете спермограм во ремедика или њуборн и побарајте со морфологија да биде вклучен. Ние првиот го направивме во авицена и хорор ни рекоа азооспермија, па во њу борн каде ни рекоа дека е олигиастеноозоспермија и сега третиот ке го правиме во ремедика. Во меѓу време мм пие спермотренд, витамин Е, Ц и магнезиуми и селен. Тоа се витамини не е страшно да си ги земете на своја рака. Иначе спремам документи на инвитро затоа што многу време изгубивме, а годините си летаат.

6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.742
    Грешка!

На Libra88 и pandelka им се допаѓа ова.
  7. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    502
    Nekako veke i jas pocnav da mislam deka treba psihicki da se podgotvam za Invitro i jas imam takvi misli iako prethodno imam ostanato bremena od prva i sega nejke i nejke.

8. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Фала ти, инаку од Битола сум, сигурно ќе правиме нов спермограм некаде, само со гинекологот да видиме прво шо ќе советува :|

9. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.984
    Јас и мм,со нашата дијагноза (азооспермија и пцос) никогаш не се откажавме . Буквално секој однос ни бил водење љубов-правење бебе :$
    И покрај толку операции,разочарувања,трачања по болници и тропање од врата до врата потајно се надевав дека ќе фати. Верувај во чуда и не се откажувај :* :* :* :hug:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Victorian, Valentina888 и 6 други им се допаѓа ова.
  10. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.984
    Мора да мислиш позитивно, а не одма ете мора инвитро . Ќе те карам иако си постара од мене :lol:
    Кај некој успеало после година ипол или две обиди , не мора одма да кренеш раце и психички да се спремаш за инвитро.
    Знам дека е тешко но стресот и стегањето воопшто не се добри ниту за тебе ниту за партнерот.
    Продолжи со испитувањата доколку тогаш излезе нешто ќе мислиш други опции , а до тогаш сакајте се . Во оваа борба само со љубов ќе победите :* :*

На *sisi* и pandelka им се допаѓа ова.
  11. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    Да се пријавам само дека добив... тоа е... Се помирив и јас со фактот дека не бива природно... и од матичната ми беше тоа кажано..

12. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    502
    :hug: :hug: srce si ti :*

На bokace му/ѝ се допаѓа ова.
  13. marinela111

marinela111 Активен член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    7
    zdr imam edno prasanje ako znae nekoj neka mi odg dali ima vrska deka ne se ostanuva bremena ako samo maskoto svrsi moze e glupo prasanjeto no imam slusnato deka i dvajcata treba za da se pojavi bremenost

14. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Немa врскa.
    Нo,секaкo пoвoлнo ќе влијaе и женскиoт oргaзaм,у смислa штo ќе се oпуштиш,и се лaчaт пoвoлни хoрмoни кaкo ендрoфинoт.Нo нее пресуднo зa дa зaбремени женaтa.

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  15. marinela111

marinela111 Активен член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    7
    ok fala dolgo vreme mi se mota toa niz galava a veke dolgo se obiduvame so maz mi za bebe otkako imav spontan

16. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Сaмo oпуштисе и јaс пoминaв низ oвaa темa,a сестрaми имaше спoнтaн и уште не мoже дa зaбремени,и пoкрaј сите резултaти,испитувaњa се вo ред.Психички сaмo дa се oпуштиш прoбaј,незнaм др штo дa кaжaм.

17. marinela111

marinela111 Активен член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    7
    znam deka taka treba no nekako ne mi odi toa opustanjeto nekako se sum pod stres i nervoza poradi domasnite ali taa e

18. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.148
    Допаѓања:
    6.759
    пред колку време имаше спонтан?
    Дали правеше испитувања од што настанал?
    Ако повеке од година време не можеш да останеш трудна после спонтаниот, побарај совети и испитувања од геникологот.
    Човечкиот организам е осетлив. Ако во времето кога си останала трудна си била ок, сега можеби имаш промени кај хормони, бактерија.... испитај си. Барем основните работи.

На mariatim му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Само да ве поздравам....:hai:

Од понеделник почнувам да одам во Плодност. Посакајте ми среќа и што побрзо Господ да не радува сите :angel:

На Lavica26, stejsi2005, *Mila24* и 16 други им се допаѓа ова.
  20. marinela111

marinela111 Активен член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    7
    lani vo juli bev na gonekolog se e vo red samo imav vodena cista no mi kaza ginekolog deka so doadzanje na ciklusos sledniot mesec pukala