1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. A&Z

A&Z Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2015
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.181
    A
    Antitela na tiroidna vitamin d genska mutacija na transfuziologija

2. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.049
    Sega go proveriv nasiot rezultat,isto nema morfologija.Nie skoro sekade bevme i ni rekoa najtocni rezultati bile na GAK.I deka ako problem e podviznosta(kaj nas taka e 3 godini) treba invitro.Mazot mi se otru od lekovi spermotrend,tribestan,cink,selen,magnezium,femibion,folna kiselina,bkompleks,oligosal,multivitamini,vitamin e i c,med i jatkasti plodovi.So terapijata mu se zgolemuvase kolicinata,velea ima kolicinski za donacija,a podviznosta bese uste poveke namalena.Pojdete na urolog da vidite sto ke ve sovetuva,napravete i na drugo mesto spermogram.

На SophiaBella му/ѝ се допаѓа ова.
  3. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Маж ми испитуваше спермограм во Санте Плус и на резултатот пишуваше дека нема испитано морфологија поради недоволна количина на сперматозоиди :^) не знам како е во Адриа Лаб......

На SophiaBella му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Abe ajde da ne izleze deka sum najgolemiot pesimist ama nikako ne pomisluvam deka prirodno ke se fati :)

5. Arnisa

Arnisa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    403
    Направете спермограм во ремедика или њуборн и побарајте со морфологија да биде вклучен. Ние првиот го направивме во авицена и хорор ни рекоа азооспермија, па во њу борн каде ни рекоа дека е олигиастеноозоспермија и сега третиот ке го правиме во ремедика. Во меѓу време мм пие спермотренд, витамин Е, Ц и магнезиуми и селен. Тоа се витамини не е страшно да си ги земете на своја рака. Иначе спремам документи на инвитро затоа што многу време изгубивме, а годините си летаат.

6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Грешка!

На Libra88 и pandelka им се допаѓа ова.
  7. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Nekako veke i jas pocnav da mislam deka treba psihicki da se podgotvam za Invitro i jas imam takvi misli iako prethodno imam ostanato bremena od prva i sega nejke i nejke.

8. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Фала ти, инаку од Битола сум, сигурно ќе правиме нов спермограм некаде, само со гинекологот да видиме прво шо ќе советува :|

9. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Јас и мм,со нашата дијагноза (азооспермија и пцос) никогаш не се откажавме . Буквално секој однос ни бил водење љубов-правење бебе :$
    И покрај толку операции,разочарувања,трачања по болници и тропање од врата до врата потајно се надевав дека ќе фати. Верувај во чуда и не се откажувај :* :* :* :hug:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Victorian, Valentina888 и 6 други им се допаѓа ова.
  10. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Мора да мислиш позитивно, а не одма ете мора инвитро . Ќе те карам иако си постара од мене :lol:
    Кај некој успеало после година ипол или две обиди , не мора одма да кренеш раце и психички да се спремаш за инвитро.
    Знам дека е тешко но стресот и стегањето воопшто не се добри ниту за тебе ниту за партнерот.
    Продолжи со испитувањата доколку тогаш излезе нешто ќе мислиш други опции , а до тогаш сакајте се . Во оваа борба само со љубов ќе победите :* :*

На *sisi* и pandelka им се допаѓа ова.
  11. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    Да се пријавам само дека добив... тоа е... Се помирив и јас со фактот дека не бива природно... и од матичната ми беше тоа кажано..

12. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    :hug: :hug: srce si ti :*

На bokace му/ѝ се допаѓа ова.
  13. marinela111

marinela111 Активен член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    7
    zdr imam edno prasanje ako znae nekoj neka mi odg dali ima vrska deka ne se ostanuva bremena ako samo maskoto svrsi moze e glupo prasanjeto no imam slusnato deka i dvajcata treba za da se pojavi bremenost

14. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Немa врскa.
    Нo,секaкo пoвoлнo ќе влијaе и женскиoт oргaзaм,у смислa штo ќе се oпуштиш,и се лaчaт пoвoлни хoрмoни кaкo ендрoфинoт.Нo нее пресуднo зa дa зaбремени женaтa.

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  15. marinela111

marinela111 Активен член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    7
    ok fala dolgo vreme mi se mota toa niz galava a veke dolgo se obiduvame so maz mi za bebe otkako imav spontan

16. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Сaмo oпуштисе и јaс пoминaв низ oвaa темa,a сестрaми имaше спoнтaн и уште не мoже дa зaбремени,и пoкрaј сите резултaти,испитувaњa се вo ред.Психички сaмo дa се oпуштиш прoбaј,незнaм др штo дa кaжaм.

17. marinela111

marinela111 Активен член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    7
    znam deka taka treba no nekako ne mi odi toa opustanjeto nekako se sum pod stres i nervoza poradi domasnite ali taa e

18. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.089
    Допаѓања:
    6.596
    пред колку време имаше спонтан?
    Дали правеше испитувања од што настанал?
    Ако повеке од година време не можеш да останеш трудна после спонтаниот, побарај совети и испитувања од геникологот.
    Човечкиот организам е осетлив. Ако во времето кога си останала трудна си била ок, сега можеби имаш промени кај хормони, бактерија.... испитај си. Барем основните работи.

На mariatim му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Само да ве поздравам....:hai:

Од понеделник почнувам да одам во Плодност. Посакајте ми среќа и што побрзо Господ да не радува сите :angel:

На Lavica26, stejsi2005, *Mila24* и 16 други им се допаѓа ова.
  20. marinela111

marinela111 Активен член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    7
    lani vo juli bev na gonekolog se e vo red samo imav vodena cista no mi kaza ginekolog deka so doadzanje na ciklusos sledniot mesec pukala