Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. BirMelek

BirMelek Популарен член

Вие сте пример како нас. И јас лани ова време се трескав од земја кога го добив спермограмот. Ќе се соземеш за ден-два и сериозно, двајцата, рака под рака ќе си ги направите потребните испитувања и се што е потребно за понатаму. Почнете со уролог. За 2 месеци нов спермограм. За тебе во консултација со гинеколог испитување на хормони, па брисеви, после проодност на канали итн. Тешко е, ама жените сме тие кои раководат со оваа борба затоа посвети се и ќе успееш. И, најважно:!: на моменти ќе ти се чини дека мт е поопуштен, но никако не му префрлај, едноставно различни се од нас. Сите ќе успееме.

2. newring86

newring86 Популарен член

@SophiaBella и мој совет ти е да се исплачеш и соземеш. Сега ке мораш да бидеш јака и за тебе и за него. Машките депресии на темава се далеку посериозни од женскиве. Ке мораш да се бодриш и сама, и да го бодриш и него. Едноставно, колку и да е сериозно, немој да внесуваш премногу песимизам. Знаете дека има проблем и ке работите да го решите. За се има решение! Може ке биде брзо, може ке потрае. Ти ке бидеш спремна на се. Главата горе. Во медицината 2+2 не се 4. Исклучоци има секогаш.

сопругот ке батали цигари и алкохол, и малку повеке физичка активност.

Те гушкам и биди сигурна- ке бидете родители кога ке дојде време за тоа :hug:

Momichka and SophiaBella like this.
  3. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Фала ви за поддршката ми влевате надеж, гледајќи колку позитивни исходи има, сигурна сум дека секаде ќе биди кога ќе дојди време :hug:

4. alisijad

alisijad Популарен член

Ова време лани бев потиштена , секој дневно со солзи во очите, чекав ембриончето од неуспешната бременост да излезе само од моето тело бидејки беше мало за киретажа, секојдневен стрес и нервози,
    А денес, една година подоцна, чекам да се запознаам со моето синче :)
    Верувајте во господ, молете се, ова бебе ми е дар од него, тој помогна да се зачне, помогна да го износам и цврсто верувам ке ми помогне и здраво право да го донесам на свет :angel:

Lavica26, kukla21, Be-yO-nCe and 21 others like this.
  5. QueenP

QueenP Популарен член

@alisijad ти се восхитувам на истрајноста,те читам во труднички ти си жена борец.:bow:Живо и здраво да си го родиш синчето треба да се гордее со таква мајка.

kukla21, alisijad and Momichka like this.
  6. Momichka

Momichka Популарен член

многу убави постови денес :inlove:
    Браво девојки:clap: за храброста и силата :sun:

@SophiaBella овде никој не се откажува! нема пречки.
    секој ден сум си благодарана сама на себе, на моето постоење бидејќи живеам во време во кое можат да се решат многу ситуации кои порано биле проблеми.
    Се што има решение, не е проблем. Денес постојат повеке варијанти на потпомогнато оплодување, така да, секако ќе бидеш мајка. само истрајно и храбро :hug:

Можеш да не читаш нас, можеш да ги читаш нашите мотивации, нашите падови, можеш да пробаш и парење за отпушување канали, и мед со јатки, да одеш и на бајачки, цркви, се за твојата психа биде мирна, да знаеш дека си пробала.
    пробај се, но мораш паралелно да одиш и со медицината ако сакаш залудно да не губиш време.
    Посебно со дијагнозата на тв, посетете специјалист што е можно побргу. Ти велам побргу за твојата агонија или тага да трае пократко.:hug:

Скоро слушнав една изјава од една мајка која 7 години се бореше, и на третото ивф роди здраво синче. таа рече: Да знаев дека секако еден ден ќе станам мајка, барем немаше толку многу да се нервирам и да си ги трошам живците. :hug:

Arnisa, stejsi2005, Bebulleee and 8 others like this.
  7. alisijad

alisijad Популарен член

Ти благодарам мила, Господ на сите од темава да ви дава убавини и радости :sun:

kukla21, Bebulleee, *sisi* and 5 others like this.
  8. babyhope

babyhope Истакнат член

"Многу млади двојки ќе добијат можност за принова..."- отворив хороскоп да прочитам за Овен за месец Август :) не сме баш во младите двојки ама зборот принова звучи убаво ;)

9. Lanic

Lanic Истакнат член

Zdravo devojki!ve citam od 1strana do 1263,no retko pisivam poradi toa sto mislam deka ima mnogu poiskusni zeni od mene koi pominale mnogu raboti i imaat sto da kazat od nivno iskustvo.Veke godina pomina od koga jas i soprugot se obiduvame za bebe.Osnovnite ispituvanja gi napraviv vaginalno eho,pap,brisevi,hormoni i so mene se e co red kako i so soprugot.Redovna menstruacija,redovna ovulacija imam toa znam zasto veke za ovaa godina mnogu dobro go zapoznav moeto telo i simptomite.Moeto prasanje e sakakam da odam vo sistina za inseminacija.Sto mi e potrebno za da mi odobrat,zasto od se samo proodnos na kanali ne sum pravela dali ke ima potreba.Me interesira kako odi taa procedura zasto veke psihata mi paga,mnogu sum slaba vo toj pogled.Ve molam ako ima nekoj bilo kakvo iskustvo ili znaenje da mi dade sovet.Fala mnogu i vi se voshituvam na vasata istrajnost i borba

10. manako1

manako1 Форумски идол

Za inseminacija kade i da pravis ke ti baraat hsg.Ako ne ti se proodni kanalite dzabe ti e inseminacija.Zavisi od koj grad si hsg pravat i na GAK,obicno se pravi od 9 do 12den od ciklus,ke ti treba sedimentacija(da ne ti e pokacena)i na zakazano odis te snimaat na rengen pri sto ti vbrizguvaat kontrast vo dvata jajcevodi.Zavisi od organizmot moze da pocuvstvuvas menstrualna bolka.Ti davaat snimka i pisuva doktorot mislenje za matkata,jajcevodite.HSG se pravi ednas samo zasto zracenjeto e mnogu jako.

11. podravka

podravka Популарен член

Mila treba da napravis prvo proodnost na kanali toa e prviot cekor brza i bezbolna postapka e posle ako veke sakas da idis na privatno vo sistina ne ti treba nisto odis i pocnucas so postapkata ke ti kazat sto treba pozz i so srekaa..

12. QueenP

QueenP Популарен член

Баш сакав и јас да прашам за хсг,дали самата постапка има некакво влијание ако во случај има непрооден канал?Мислам дека некаде прочитав дека после постапката некои веднаш забремениле.

13. *sisi*

*sisi* Истакнат член

samata procedura istovremeno ima terapevtski efekt. Dokolku ima zapuseno jajcevod se otpusuva i jas sakam da idam ama nekako mi e strav. Mislam deka posle abortusot mi e zapusen nekoj jajcevod i zatoa ne biva.

14. Lanic

Lanic Истакнат член

Fala vi na odgovorite mnogu!Neznam zasto i jas mnogu se plasam od samata postapka na toa ispituvanje,ali ako e potrebno sekako deka ke napravam pa kolku saka neka e bolno.Znaci za inseminacija potrebna e moja odluka i na soprugot i moze da si ja terame rabotata privatno?Inace sum od Skopje,pa kade mi preporacuvate za proodnos na kanali.Uste ednas fala mnogu za odvoenoto vreme

15. SophiaBella

Женски од Битола, дали постој уролог на приватно кај нас, оти како шо гледам на мој термин во наредните 3 месеци нема место на болница, или ќе треба да се упатваме во Скопје? Боже, не ми се верва, на цела мака уште и ова сега требаше (facepalm)

16. Valentina888

Valentina888 Популарен член

И јас не сум баш во младите двојки ;) :rofl:. Се јавува уште еден овен (да не кажам овца:wasntme::emo:).

Нека ни е на помош златна Света Петка да ни ги услиша нашите молитви и исполни најголемата желба. АМИН

17. babyhope

babyhope Истакнат член

:hug::hug::hug: Дај Боже (fingers)(fingers)

stejsi2005, Valentina888 and bella.gk like this.
  18. bella.gk

bella.gk Истакнат член

Дај Боже овој пат хороскопот да се погоди,па да се радуваме- се пријавувам и јас во групата овнови

Valentina888 and babyhope like this.
  19. manako1

manako1 Форумски идол

Nie na privatno bevme kaj Radoslav,muabetcija e si raboti doma na privatno a porano bil vo bolnica.I toj mafija direkno ne prati kaj Tashe da sme kazale deka toj ne pratil.Site spermogrami losi ne ni dade lekarstva nisto,pregledot bese 1200.Ako vi e tolku hitno pojdete ako ne rasprasaj se za dobar doktor vo Skopje.Za vo bolnica tuka vo Bitola ni go falea Ilija Kelepurovski.

SophiaBella likes this.
  20. SophiaBella

Сега читав дека и во Филип Втори има урологија, ама не знам дали тоа се однесва и за Биотла, или само за скопската болница. Ако некој има информација околу ова, би било супер