Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. manako1

manako1 Форумски идол

Dali nekoj pravel test,od onie sto se po 40den.od Eurofarm i olku se tocni?

2. KaTe<3

KaTe<3 Истакнат член

Јас правев во Саботата излезе негативен, а уште ми доцни.
    Прв пат ги користам најевтините и сега ми е шубе да не е точен.

3. BirMelek

BirMelek Популарен член

На приватно работеше Рашко Наковски. Порано беше во болница сега работи приватно. Мислам уште работи. Ординацијата не знам како да ти објаснам каде е. Ако знаеш каде беше дуќанот на Луксор за санитарија - таму. Кога одиш по Солунска за да се приклучиш на Партизанска на семафорите.
    На државно дефинитивно најдобар е Илија Келепуровски, пробај некако да закажиш. Приоритетен упат не даваат? За Филип Втори искрено не знам, јави им се одма прашај ги.
    @manako1 на форумов имаше многу жени што добиле точен и тоа позитивен резултат од тие тестови. И јас ги имам користено и беше негативен, ама точен за жал.;( После доцнење на циклус мислам сите се точни. Јас никогаш не купував ист. Мислев малер ми носат(facepalm) Додуша само 3-4 пати сум наравила тест, ама ете секогаш различен купував, така да сум купила и од најефтините, никогаш не погрешиле.

SophiaBella likes this.
  4. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Дали вршат инсеминација на државна за време на летниот период?

5. CocaColla

CocaColla Истакнат член

освен итни интервенции друго ништо не вршат, од септември почнуваат со редовна работа...

@manako1 јас имам правено, точни ми покажале, негативни беа и точно беше. Има доста искуства на форумов кај што и скап тест се покажал неточен.

6. Zaljubena111

е таман мислев да одам на 3 инсеминација на државно, те пак не работеле. Ќе одам утре кај матичниот пак ќе прашам

CocaColla likes this.
  7. CocaColla

CocaColla Истакнат член

прашај си, па ако не ти е проблем 1 месец да почекаш, не знам како оди за закажување, али ако е поврзано со мој термин таман додека ти закажат ке фати септември

8. Zaljubena111

не знам како е, јас две направив на приватно за третата мислев да одам на државно, бидејќи мислам дека ако треба да биде ќе биде и там и таму. Е сега не знам дали да паузирам еден месец или не ... толку години поминаа сега секој ден ми е важен

9. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Прегледај неколку постови наназад оставив број каде може да се јавите и да прашате,мислам летово не прават инсеминации и не е со термин туку одиш дента кога ќе треба да правиш инсеминација со упат од матичен гинеколог и кој доктор ќе се трефне на смена тој ќе ти направи до кај 12 ч.ќе завршиш работа...

Zaljubena111 likes this.
  10. manako1

manako1 Форумски идол

Pravev takov test koga mi docnese dva dana i bese negativen,istiot den po odnos imav nekolku kapki krv,denes mi e sedmi den uste nemam dobieno,a vo juni pravev invitro se plasam od togas da ne mi se poremeteni
    hormonite. Pocnav da se plasam od testovi veke tri godini samo edna crta

11. Beatris

Beatris Популарен член

Девојки ве молам за совет. Веќе една недела ми доцни (се обидуваме да останам бремена 6 месеци), вчера направив тест и беше негативен. Симптоми изразени пред добивање имам секој месец, а овој многу послабо, односно само мали болки во долниот дел на стомакот повеке некако како мало пецкање. Е сега сакам да ми кажете искуства од тоа дали е можно да сум бремена, а тестот да покаже негативно и после една недела и тоа уредно направен од рано наутро. Последната година имам уредна менструација како никогаш и не знам сега што да правам дали повторно да направам тест или да одам на гинеколог? Извинете за долгиот пост! Поздрав и имајте убава вечер

kukla21 likes this.
  12. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Симптоми сите сме осетиле од самата желба за бременост, многу психички делува тоа. За гинеколог мислам дека ти е рано за да се види нешто, а ако не ти се чека уште некој ден да повториш тест, направи си тест преку крвта.

13. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Да прашаш во Плодност мислам дека одеше др. Рашко таму тој е под пензија но е изврсен уролог . Знам дека и самиот тој има приватна ординација но мислам дека не работи во неговата.

SophiaBella likes this.
  14. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Женички одвојте 30 мин и погледнете го видеото.

15. ana-banana

ana-banana Популарен член

3-4 дена темно кафеав исцедок на секојдневна по малку и на бришење, а денес ми е 10 ден од кога ми заврши последниот циклус, имам тапи болки во долниот дел од стомакот и понекогаш грчеви како пред доаѓање на циклус. На тест за бременост втора линија ама многу бледа. Некако не успевам да си ги поврзам работите и несакам лажно да се надевам. А од друга страна ме фаќа страв од нешто сериозно бидејќи имам раничка на грлото на матката веќе 10 години, а и цин 1 понекогаш на ПАП, а понекогаш е без цин. Некоја со слично искуство?

16. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Одма на гениколог, што чекаш кога на тест има и бледа линија. Плус имаш и кафено. Оди и да не известиш

Victorian likes this.
  17. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Ајде добро утро од мене ама убаво и спокојно сум се наспала не псметам од кога.

Вчера бев во Плодност, ја видовме матката се е во ред со неа. 3 месеци да прекинеме со обиди, ми даде Дабростон 3х1 да пијам 3 месеци... Т.е 10дена во месецот.... Среќна сум што полека се средува работата :inlove:

Mariangel, kjukli, manako1 and 12 others like this.
  18. bokace

bokace Популарен член

Ве молам мислење за лесно покачени Д-Димери ?

19. bela.m

bela.m Популарен член

Denovive se cuvstvuvav uzasno kako rezultat na t.n. provokacii od moi bliski lugje.
    Muabeti od tipot imash ti slobodno vreme na pretek, se peglash samata sebe I maz ti, ne peglash deca.... doma se ti e na mesto deka nemash deca... se zanimavash samo higienata doma deka nemash deca kje vidish kako e koga kje imash. Ama NEEE, gjabe to zboruvam ti ne mozish da me sfatish, ne go razbirash ti toa oti ne si majka, mi veli doticnata, so potsmev i ironija. Tele zagubeno sum jas da, Jas nishto neznam deka ne sum majka.
    Bo moj dom, ne Znaev kaj da poglednam, shto da zboruvam. I Sekogash mi go prvo ovoj muabet koga sme nasamo i pred maz i i maz mi kako mace nekoe zbori. Mazite vo toj moment pushea na terasa i taa mi navali. Koga vlegoa drug muabet svrti. A Jas usta ne otvoriv do nivno zaminuvanje. I Potoa placki. Ushte pred nekoj den Bev polna od nea vo vrska temava i vcera kapak!
    Maz mi pocnuva da ja cuvstvuvav mojata preokupiranost so procesot na zabremenuvanje i go civstvuvam deka e pod pritisok i napnat od moeto odnesivnje koga kje dobijam. Saka da se opushtam a jas neznam.
    Navistina neznam...
    Zeni, ako li probam da se povlecam i od forumov malku?
    Neznam kako da se odnesuvam vekje....

stejsi2005 likes this.
  20. bokace

bokace Популарен член

Џабе и да се повлечеш од форумов. Такви дотични има и ќе има и понатаму, а обично зборат тие што немале мака околу забременувањето . И јас добивам коментари од некој жени ама и криво ми е и не ми е .
    Само со насмевка или пак дирекно со збороби утепај ги.
    Сега само се збори околу мене кога ќе имаш деца ќе видиш , кога ќе имаш ќе разбереш.
    :*