Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. DaenerysT

DaenerysT Истакнат член

Девојки здраво! Јас да се пријавам завчера ми заврши добиеното, и сега се фрламе на работа уште од прв ден :) Си купив мацина трева, и си сварив вчера вечерта пола шољичка. Некако дали од психа или може стварно, осетив некоја топлина во јајниците неколку саати откако го испив. Денес повремени остри бодежи во левиот јајник. Некако се плашам на своја рака да го пијам редовно, бидејќи иако е природен чај, не секогаш се може да се пие колку сакаме. Самиот факт дека не се пие за време на циклус, и ако дознаеме дека сме бремени веднаш мора да го прекинеме, покажува на тоа дека чајот е јак и се надевам ефикасен.
    Е сега, работава е што мене резултатите од хормоналниот статус ми се ок, а чајов е за регулирање хормони...Што мислите дали да продолжам? Во секој случај ќе се консултрам со гинекологот следен пат, меѓутоа не знам што до тогаш. А еве за некој ден треба да овулирам па си викам чајов да не помогне. Плус докториве не знам зашто, ама се малце суетни и кога ќе им кажеш за природни лекови одма некако се мрштат. @Mari-Ja дали ти осети некакви промени откако го почна чајот?
    Поздрав до сите вас, и со среќа и овој циклус :)

2. KaTe<3

KaTe<3 Истакнат член

Јас имав такви болки и вчера добив, се надевам твојот случај да е за недобивање (fingers)

kukla21, do-re-mi and dunika like this.
  3. manako1

manako1 Форумски идол

Mene denes mi e 10 den kako mi docni,vcera napraviv test self clear negativen,ova prvpat mi se slucuva.Vo juni pravev ivf mi dojde na 28den.Ovulacija si imav,ubavo ja osetiv,se si mislam deka od stimulaciite mi se ima poremeteno.Ajde nekoja od vas da razbie maler ovoj mesec izleze na site ni kasni,a ni bebe ni krv.:)

4. dunika

dunika Форумски идол

@KaTe<3 сеа ме утеши:D.Се шалам,што е тука е,и покрај се господова работа(барем според мене),само да не не заборави.. @DaenerysT земи си мака прав,и калинка јади секој ден,со маж ти заедно(ја подобрува спермата).Имам овде многу турчинки со кои се дружам,од нив научив за калинката,велат дека од неа пиеле многу сок и јаделе,па освен апетисаните со мед,калинката им е синоним за плодност:)

KaTe<3 likes this.
  5. KaTe<3

KaTe<3 Истакнат член

:DНе мислев ништо лошо само сакав пократка да бидам, со оглед дека сите се читаме секојдневно тука, па и си ги разбираме маките. Ама мене више ми се има смачено да ги поистоветувам сите симптоми кои ќе ги проследам, се мислам дека се за бременост а на крај испаѓа дека се за добивање.
    Јас овој пат немав ниту болка во гради ниту во стомак, само дента пред да добијам осетив стегање во јајниците и ете си добив, а и нозете ме болеа под колената.
    Само напред во секој случај, да заврши па и јас ко @DaenerysT, мацина трева , мака ...итн.

dunika likes this.
  6. podravka

podravka Популарен член

I jas da si kazam eve denes dobiv i sega ke se spremam za vtorata inseminacija pa so Gospod napred da se nadevame na najdobroto pozdrav moi lavici sto e nase ke si dojde porano ili podocna ....

kukla21, Libra88, dunika and 2 others like this.
  7. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Можно е од Дабростонот да сум олку поспана? |-)

8. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Sega nema kalinka mila i jas imam citano...samo neznam dali se prodava vo zamrznata sostojba.

9. Momichka

Momichka Популарен член

не сум сигурна @DaenerysT пробај, види како ќе ти е.
    И јас доста пробував.
    Само последниот пат кога се консултирав со нутрициониската, и реков во исхраната да ми стави Мака бидејќи читав дека е добра за квалитетот на јајце клетките. Таа ми рече да не си играм многу, бидејќи маката била јака и дури и мала количина можела да придонесе за промена на хормоналниот статус.
    Пробај месец-два, види како ќе се чуствуваш. Пак ќе насетиш на колку време ќе ти дојде, можеби ќе одиш на фоликулометрија, ќе видеш како растат фоликулите, како оваулираат.
    Мислам дека доста решенија се кријат во алтернативната медицина, но никако не треба да се занемари медицината.

10. bebi333

bebi333 Активен член

Drugarka moja napravila inv no negativno i poale 1 mesec ostana bremena priridno daj boze i tebe istoto da ti se sluci

kukla21 and manako1 like this.
  11. Saraa

Saraa Популарен член

Zdravo Encino, ve molam be me napagjajte sto pisuvam vo ovaa tema zaradi toa sto sum bremena, samo sakam da vi posakam srekja na site vas, daj boze sto pobrzo site do edna da ja napustite temava, ne vi pisuvam samo onaka imam nekoj koj mi e bluzok I koj go deli istiot problem so cas, bide silni I imajre verba. Pozdrav!!!

Lady4, zalosna and manako1 like this.
  12. pokahontas83

pokahontas83 Истакнат член

zdravo zenicki ,2 godini sum vo brak a 2 crti seuste nema:( prv pat pijam klomifen ,10 den imav folikuli 2.5 mm ,vemolam za pomos

13. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Женски, морам да чекам да добијам и да ми заврши за да почнам да пијам мацина трева или можам и вака да почнам на сред циклус?

14. KaTe<3

KaTe<3 Истакнат член

Da ti zavrsi pa pocni.

SophiaBella likes this.
  15. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Ах значи ќе треба да се изначекам кај мене не се знај кога ќе дојди и сигурно ќе касни многу :|

KaTe<3 likes this.
  16. KaTe<3

KaTe<3 Истакнат член

Taka pisuvase na eden srpski sajt,koj go spodeliv prethodno. Ako si bremena ili imas dobieno da ne pies. Tii moze ne;)ma da dobies

SophiaBella likes this.
  17. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Vidi moe mislenje za cajot e deka od nego nema shteta. E sega kolku i kako pomaga nikade ne e dokazano, deka i taa sto ostanala bremena piejkji go, ostanala bremena blagodarenie na istiot. Jas dodeka go piev mi bese ubavo na stomakot, laden topol kakov i da go ispijam. Osekav kako sekret polesno da mi tece i kako da se procistuvam. Pij go shteta nema da imas. Sledi upatstva i uzivaj. Znaes mozebi pa ima placebo efekt :)
    A za doktorite mislam deka sekoj drug lek osven toj sto oni go prepisale e navreda, pogotovo priroden. Neli oni izgubile 10 god na skoluvanje, za sega luge so trevki da se lecat. Retko da najdes open minded doktor, barem moe iskustvo.
    Ubav den imajte zeni moi najhrabri!

dunika, KaTe<3 and manako1 like this.
  18. Lanic

Lanic Истакнат член

Zdravo devojki!moze prasanjevo ne mi e na soodvetno mesto ama sakam da prasam mene maticna mi e Nadica od ordinacija Mama,poradi toa sto ne sum mnogu zadovolna od nea,bi sakala da smenam maticna.Ako moze da mi preporacate nekoja po moznost zena.Nekoja dobra od vase licno iskustvo.Fala vi,pozdrav

19. Kristula

Kristula Истакнат член

Moza da ti kazam deka ti e mnogu pametna odlukata da ja smenis nadica. Jas kaj nejze izgubiv dragoceno vreme. Takva neserioznost i nezainteresiranost nemam videno na nitu edno mesto do sega. Jas se prefrliv vo skopjepoliklinik kaj bozidar boskovski. Za zena doktor licno nemam iskistvo, no imam prijatelki koi se mnogu zadovolni od doktorkite od ordinacija korunovski. Bi te sovetivala da ne se ogranicuvas da mora da e zensko. I jas prvo taka barav, ama veruvaj mi deka maskite doktori od ovaa oblast se mnogu ponezni od zenite:D a se i dobri strucnjaci pred se.
    Pozdrav i so srekja:hug:

20. manako1

manako1 Форумски идол

Zdravo i na tebe i sto pobrgu da si vidis dve crti.Dali imas napraveno drugi ispituvanja i mazot ti?Za 10 den folikulite ti se mnogu mali sto vika doktorot zosto e taka?