Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Женски колку време пред забременување е потребно да се пијат Фоланот и витаминот Е?

2. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.049
    Doktorite preporacuvaat tri meseci pred zabremenuvanje,ama deka se vitamini nema steta pij si gi slobodno.

3. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Фоланот јас ја пијам веќе 5 месеци со повремени прекини ама витаминот Е јас и сопругот не сме го пиеле а веќе почнавме со обиди и ми е малце шубе.

4. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Да ве прашам ендометриумот колку мм треба да е , за да биде добро ?

5. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Јас кога правев трансфер ми беше 11.9 и Бирол и Татјана кажаа супер ендоментриум. Ама бааги цвекло изедов тој пероид и после тоа.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.089
    Допаѓања:
    6.596
  7. pokahontas83

pokahontas83 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    79
    Mi rece da ne ocekuvam deka od prvata doza klomifen ke fati trebalo da se razrabitat jajnicite..ovie 2 meseci ciklusot mi bese na 35 deka.pa mozebi imam kasna ovulacija

8. DaenerysT

DaenerysT Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    597
    Жени мои ве молам за мислење!! Како што напоменав во претходното мислење, добиеното ми заврши пред 3 дена (09.08). Веднаш после тоа имав значително зголемен секрет, проѕирна боја некоја, ама бајаги имаше кога се бришев, што претходно ми се нема случено. Обично пред циклус и после сум сува доле :) Денеска осеќам болка во левиот јајник и мислам дека овулирам!! Ова не е можно на 3 дена после добиено (8ми ден од циклус). Обично знам дека овулирам на 13-14 ден. Ама симптомиве на овулација ми се совршено добро познати и простудиран целиот циклус во текот на овие 10 месеци како пробуваме, па сигурна сум дека е тоа тоа. Зголемен растеглив исцедок сеуште имам. Во понеделинк имам закажано прв ден фоликулометрија:) Sto pravime ako doktorot pak ne moze so sigurnost da ja utvrdi goleminata na puknatiot folikul? I dali ako osekam bolka od ovulacija znaci deka folikulot e dovolno golem.I ispusta zdrava jajce kletka? Ako folikulite se mali znaci deka ne pukaat I nr ispustaat jajce kletka? Bozeee cela sum vo prasalnici. Izvinete vaka sekoj post sto mi e dolg ama premnogu prasanja imam :)

9. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.089
    Допаѓања:
    6.596
    во право си. 8ми ден е значително рано но сепак не е невозможно. според симптомите можно е во недела или понедленик да имаш оваулација. (секретот излегува пред да имаш оваулација, барем јас така знам)
    Докторот секако нема да може да виде колкави се биле фоликулите од кога ќе пукнат. Ама не е ни важно. Важно е да имаш оваулација.
    Не си поставувај прашалници. твојата задача е во креветот. :D
    И да беше утре на доктор, ќе ти речеше некоја големина и ќе ти кажеше "гушкајте се со маж ти"
    Колку и да сакаш да тампираш многу често не бидува. таа е...

10. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    Можно е и тоа како,јас имам рана овулација,баш таква одма после менс.ама и краток циклус(26 дена),само последните месеци од кога пробуваме осеќам дека нешто се случува доле,разни болки(не јаки) грчеви,исцедок,градите поинаку ме болат ама сметам дека е нормално,дека телово се спрема за бременост;)биди малце оптимист,одете на пијачка со мажето,опушти се со омилената,па дури и имај поадреналински секс,|| сами ке си дојдат;)

11. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Колку време планира да ги разработува? Колку мисли да ти потроши од резервите на јајце клетки? A што испитувања направивте пред да ти даде кломифен докторот? Баш убаво, ти дава силна терапија, а ти вели да не очекуваш од прва а?! И зошто да разработува јајници, проверивте дали работат добро и сами? Дали се јајцеводите проодни, дали сопругот има добар спермограм?

12. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Мојот ендометриум е 8мм на втор ден од циклус. Исто како и минатиот пат, што не беше задоволна докторката од Њу Борн. Моето инвитро девојки е одложено , мора да се следи ендометриумот и тие ди димери . Не смееле на покачени да дадат хормонска терапија имам ризик од тромбоза , и од старт е неуспешно.
    Со нови сили сега ќе се лечам и се надевам дека во овие шест месеци ќе го искористам мојот ваучер.

13. pokahontas83

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    79
    Prirodno ne mi se praveja folekuli.zatoa mi dade klomifen.proodnost nemam praveno mie straf mnogu,a i dr ne mi ni rece da napravam.Samo hormoni imam provereno i mikrobioloski.Utre odam pak 13 den .da vidime dali porasnale fol

14. Lavica26

Lavica26 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2016
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    312
    Feminki jas bev na pregled na 13ti den od ciklus,se e ok.napravivme spermokultura,i taa e vo red nema bakterii no na mikrobiloskite brisevi mi najdoja eserihija koli.mi prepisaa citeral 10dena 2x1 pa kontrola.planiram od utre da pocnam.osven antibiotici sto drugo zemavte na prieodna baza( za tie koi go imavte istiov problem)

15. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Bez da se ispita spermogram ....i kaj tebe proodnost na jajcevodi ne se preporacuva klomifen.Bidejki moze maz ti ima problem ili vo slucaj zapuseni kanali, a doktorot ke te stimulira so klomifen koja mu e logikata neznam. Pobaraj Vtoro mislenje i obavezno da se ispita i maz ti.

На kukla21 и CocaColla им се допаѓа ова.
  16. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    витамин Б6, чај од брусница, и секој ден одмивање со камилица, мене тоа ми препорачаа пред некоја година ја имав оваа бактерија

17. pokahontas83

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    79
    Ima napraveno spermogram.Denesnite doktori ne se zamaraat mnogu.

18. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.049
    Prodnost na kanalite moras da napravis,5minuti rabota vaka dzabe pies klomifen.Ubavo ti pisaa drugite pojdi si na drugo mislenje so site rezultati i se sto treba doispitaj,neka ne te polnat so hormoni.

19. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Toplo ti gi preporacuvam vo isto vreme dodeka gi pies antibioticite da stavas vaginaleti Lactogin, tie se probiotici i za vrakjanje na normalnata flora na vaginata. Jas posle nekolku mesecna borba so bakterii, kombinacijata od cefalexin (po antibiogram) i lactogin (preporacano od dr.Trajkovski) se pokaza uspeshna.

20. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    @pokahontas83 , nema od sto da se plasis mila vo vrska so proodnost na kanali. Tolku e ednostavno i brzo, sto nema ni da osetis. Poveke trae zemanjeto na mikrobioloski brosevi nego hsg. Bolki nema, samo nelagodnosti, isto kako za brisevi. Zarem e podobro da se zalazuvas i da si pravis filmovi.. ajde ovoj mesec ke bide, ajde drugiot... Jas uste na tretiot mesec od pocetokot na obidite za bebe go napraviv hsg-to. Si kazav samo toa, zosto da se mislam sekoj mesec, podobro da go napravam porano, barem da znam na sto sum.

На KaTe<3, manako1 и kukla21 им се допаѓа ова.