Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Eve iskustvo od ovde da prenesam so klomifen. Koga otidov na pregled pred nekoe vreme poradi nenormalnite menstr bolki, mi rece zemi kontracepcija. Rekov ne sakam, sakam da ostanam bremena, epa dobro kolku mes se obiduvate, odgovoriv 5-6, togas eve ti klomifen i ke vidime. Sto znaci, ni tuka ne mi rekoa proodnost na jajnici da proverime, samo hormoni i spremokultura, toa bese se. Odlucivme da pocekame uste malce i taman rekov sleden mesec pocnuvame, bidnaa II.

2. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Нема бременост така ми кажа гинекологот и дека се е во ред со матката и јајниците а јас повторно почнав со крварање од вчера си тече како редовен циклус, а ми вика докторот не се секирај сигурно е од хормоните на ехо ти е се во ред и сега сум тотално збунета

3. pokahontas83

pokahontas83 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    79
    Мари ја .znaci od prvata doza klomifen ostana bremena? A kakov bese spermogramot vo red li bese?

4. pokahontas83

pokahontas83 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    79
    Denes bev na folikulometrija .Porasnal folikul 20 mm .imase i nekolku pomali :rofl:

5. praznina zivot

praznina zivot Активен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    20
    Zdravo devojki izvinete vaka so upagam no postojano ve sledam...Mi treba sovet mislenje iskustvo navistina mnogu...Vaka stojat stvarite: Na 14 Juni pravev Laparaskopija na koja e utvrdeno deka se e vo red,megutoa imam i Policisticni jajnici i neredovni menstruacii... Posle laparaskopijata na 17 Juni dobiv i od togas nemam dobieno uste na 22 Juli bev na kontrola kaj Trajkovski vo New Born i na eho se vide deka imam folekul pred prskanje ni rece narednite 4 dena da imame odnosi i ako ne dobijam za 3 nedeli da napravam test. Mene vcera mi pominaa 3 nedeli i utrovo napraviv nest no bese negativen a jas se uste ne dobivam ccelo vreme imam menstrualni bolki odvreme navreme kako bockanje vo jajnicite i osetiv kako nekoe strekanje vo matkata i imam veke 10tina dena mnogu bel iscedok...Nezz stvarno sto mi se slucuva da ne go napraviv testot rano ,stvarno me poluduva ova veke 3 godini isto pa isto....Nesum pametna veke ssto da mislam pa ajde pomognete mi malku sto da pravam vase mislenje ..Pozz :)

6. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Почекај уште некој ден види како ќе биди, ако не добиеш во меѓу време напрај уште еден тест. Со среќа.

7. praznina zivot

praznina zivot Активен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    20
    A se mislev sabajle da pocekam uste nekoj den ama pusta nestrplivost ..baska testot doma mi bese ..Fala vo sekoj slucaj na odgovorot :)
    :):):)

8. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Ne ne kako sto rekov, odlucivme da pocekame so ispituvanjata i bidna prirodno. Muabetot mi bese deka i mene mi prepisaa klomifen bez proverka na proodnost na kanali.

9. Celin 24

Celin 24 Нов член

Се зачлени на:
    13 август 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Zdravo zenski...
    se obiduvame za bebence veke dva meseci, ispitav hormoni bese se vo red(porano na dva pati mi bese pokacen prolaktinot), mm nema napraveno spermogram... pominaa 55 dena od posledna menstruacija, a veke dve nedeli mnogu mi se spie, na momenti mi se vrti, cesto mokram, imam nekoi cudni tapi bolki vo stomakot i poslednive nekolku dena povremeno me pece pri mocanje... napraviv test bese negativen... dali e rano za da pokaze? ... inaku dobivav na 32- 36 dena... neam poseteno ginekolog i se dvoumam da pocekam uste malce

10. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Почекај уште млце. Ама и сабалје можиш да си мериш базална ако е покачена има шанси, ако е под 36 тогаш посети гениколог да не е некоја циста... Со среќа...

11. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.649
    Пап тест во Ремедика колку, и за колку време е готов?

12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    A да си одиш кај матичниот и да побараш да ти го однесат или ти да го оснесеш во хистолаб? Ќе те чини 800 мкд. Резултати за 1 недела.

13. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.801
    Допаѓања:
    145.380
    Ако добро се сеќавам 1500.

На Zaljubena111 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. KaTe<3

KaTe<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    300
    Denes posleden den od menstruacija,kafeav iscedok kako i sekogas,ne mi e voobicaeno samo sto me boli kicmata mnogu,od desnata strana pogore i povekje...

15. Maja*maicka*

Maja*maicka* Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    33
    И овој месец ништо ново...болки во половина се уште имам ми заврши пред 2 недели... а ми дојде 8 дена порано без никаков симптом па си велам можи е од матична млеч,ја користам веќе месец дена,а беше наведено дека регулира и циклус.како и да е наредниов месец сум на контрола па ќе видиме како ќе се одвиваат работите,поздрав до сите вас феминки...<3

16. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.649
    за жал не сум од скопје, тука ќе треба да го чекам месец ипол

17. lejla5

lejla5 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    252
    Vo remedika e 1100 mislam i maximum za 3 dena se gotovi rezultato i moze da ti go pustat na mail

18. bella.gk

bella.gk Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    685
    Девојки да пријавам дата за (не) добивање 18 ,овој месец за прв пат мерев базална температура, цело времетемпературата се движеше од 35 до 36,1 вчера 36,3 денеска 36,5- има ли некој такво искуство дали има надеж за II црти

19. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    Дојде госпожата моја-дане закасни,уште во 7 сабајле:devil:...туку трпението не ми е баш јака страна,така да бидејки за 2 недели сум во Мк,пишете ми ве молам од искуство каде е најдобро да одам за комплетен преглед(секако ми е време истиот)и да завршам побрзо дека и свадба треба да спремам.До сега имам редовни гин.прегледи,уредни пап-тестови,понекогаш само кандида или прелада и толку,но сега сакам да сум на чисто со моето здравје,па ако се е во ред(и со маж ми) ке бидам помирна,или ке третирам/лечам..не би да препуштам се на судбината!Имајте убава и успешна недела:*

20. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Женски помош..
    18ден ми е од циклус пијам Дабростон како што знаете, неколку дена многу ме болат градите и ми се потечени, да е за менструација рано е, да сум трудна не сум... Што можи да е? :?:
    Можеби веќе се средува и циклусот па затоа е вака и ќе си дојди како што треба по правило и пропис :party:

Последна измена: 15 август 2016