ее само колку е голема зелбата за бебе само да знаете веке и ми претставува и псиџицки проблем секој ден скоро сум тазна незнам со да преземам веке samo da znaete ovie cetiri godini mi se pekol se obiduvame da zacneme bebe no zaludno,,,,inaku toj se operirase od variocele jas sum so policisticni jajnici ,seker i pokacen mi e prolaktinot abe poubavo kazano xormonite mi se haos odev na lekar se lecev piev i tabletki za ovulacija ma se probav i pak neuspesno denes gi kupiv femisan a kapkite dali ste gi probale kakvi se dali ima moznost za podobruvanje
Ви благодарам за поддршката и за убавите зборови. Денес му го раскажав сонот на сопругот, тој се насмеа и ми рече: „ а бре сакам дете!“ Ми олесна. Се надевам дека искрено го мисли тоа, се надевам не рече така само за да ми угоди и да ме смири. А и си мислам: можеби детето ќе ни донесе повеќе среќа, можеби токму тогаш ќе се реши и стамбеното прашање (не е невозможно - прашање е на време кога ќе има понуда на пазарот токму како за нас ). Благодарам уште еднаш и посакувам на сите кои сакаат да забременат, да им се случи тоа до крајот на оваа година, честитка за Новата година!
незнам,сега почнав да имам и гадење посебно сабајле и кога некој пуши цигари а кочењето пак ми се појавува повремено,сеуште е рано да правам тест а твојот сигурно е позитивен штом немаш уште добиено почекај уште малку па пробај пак...стискам палци и ти посакувам срекичка од се срце
Се надевам дека си бремена (пошто и овие се симтоми на бременост) имаш утринско гадење,неможеш да поднесеш цигари,сигурно кога ќе го направиш тестот ќе ти излезе позитивен ...инаку јас денес имав многу силни болќи во стомахот(исто како пред да добијам)и сигурна сум дека утре ќе ми дојде и сум многу разочарана
Чекаме нови мамички овој месец и без разочарување ... верувајте дека кога најмалку се надевате ќе биде ослободете се од мислите и релаксирајте си се
Еве јас се обидувам да се освестам дека ке имам бебенце сеуште неможам да си поверувам, не верував дека ќе биде сега само се молам да биде се во ред додека да отидам на гинеколог
јас сум целата ???? требаше да добијам на 6 најдоцна на 7 но ете немам добиено сеуште. тест направив пред 2 дена од сабајле но излезе негативен. од симптоми често мокрам, градите ми се топли и отецени и имам некакво треперење во долниот дел на стомакот и многу плачам, плачам за се и од време навреме ме боли половината. сега незнам што да правам. дали на некоја и си има случено тестот да испадне негативен а да го направила по доцнење и сепак да била бремена. Ве молам за совет дали е најпаметно да направам испитување преку крв или да направам уште еден тест утре, кога ќе бидат поминати веќе 6 дена како ми доцни
Можеби имаш задоцнета овулација и покасно си останата бремена, па тестот не покажал резултати. Направи уште еден тест, сега би требало да покаже резултат ако си бремена.
Има разлика од тест до тест. Совет од личнно искуство: Најсигурно се тестовите што покажуваат резултати по 3-5 дена, ги има во сите аптеки чинат околу 200 мкд ама покажуваат веднаш. Мене на обичен тест (оној што е со прва мокрача од сабајле што се прави) не ми покажа и кога купив од другиот веднаш како се мокреше стапчето си покажа две убави цртки. Истото се случи и со јатрва ми, потроши три тестови за на крај да се реши да го купи овој со 3-5 дена за да и покаже дека е бремена.
ви благодарам многу денес ќе побарам и утре ќе го направам па ќе ве известам Се надевам позитивно ќе биде
се радувам за тебе така е кога најмногу не се надеваме се случува тоа,дај Боже да биде се во ред...ти посакувам лесна бременост и да бидеш срекна мамиии...
И тестовите Sure Check се сметаат за сигурни и точни ... јас го имав истиот случај направив тест една недела пред да ми дојде но тогаш ми испадна негативен, почекав една недела и пак направив тест нечекајќи да ми закасни и ми покажа позитивен по тој тест направив уште 2 и ми беа сите3 позитивни јас мислам дека се работи за рана бременост .... Познавам случај што пријателка остана бремена пред мен. и тој месец и дојде и она немаше поима дека е бремена, наредниот месец и каснеше направи тест отиде на гинеколог и и кажаа дека е бремена 2месец. Не се оптоварувај со тестови кој да го купиш ти ја пуштам цела среќа да не израдуваш и ти со 2црти овој месец
Баш тој тест и го направив и ме зачуди зошто испадна негативен а ми доцнеше 4 дена и сеа останува да видам дали од психа ми доцни или недај боже нешто друго, а потајно се надевам и ги посакувам II цртки
Ништо од бебе и месецов ахххххх тешко ќе биде Може ли некој да ми каже какви испитувања треба да направиме со мм да видиме да не има некој проблем? и колку чинат тие испитувања во приватните болници?
Мила не се pазочарувај те молам, колку време веќе ја чекаш бременоста? - Опушти се и уживај во љубовта не мисли на бебе. Ти посакувам среќа за нареден месец да си добиеш честитка за Нова Година тест со 2 цртки