Пред некој ден ги правевме испитувањата, а гинекологот на одмор е, го чекам да се врати па да видиме што ќе предложи. Штом добиеме терапија ќе пишам тука. Сега засега на своја рака само мед со јаткасти на сабајле и навечер.
by the way, мене циклусот скрос ми се поремети, ми идеше на 30 дена сега на 27, си ја осеќам и овулацијата порано на 10-11 ден, така да влегуваме во нов ритам дај боже променава да е на добро
Отварам очи отварам форум и гледам позитивен тест има ли нешто поубаво од оваа,вака да ти започне денот. @QueenP честитки и со лесно да ти помине бременоста те гушкам
Јас овулација никогаш не сум осетила природно до вчера(претпоставувам дека е тоа), зашто ги имам истите симптоми како кога примав терапија со Кломифен и Прегнил, па ајде дај боже да е тоа
@QueenP Cestitki da si imas lesna i skolska bremenost, mnogu ubavi dve crveni srtki, so srekja i so lesno
Феминки како сте ми? Јас да ви кажам само што завршив со хсг-то па сега одмарам малце сум поспана писле интервенцијата но тоа е...десниот канал ми беше малку запушен така вели др.но со тоа вбризгување на течноста ме болеше среќа што кратко траеше болката денес одмарам па од утре се фрламе на работа ни остана уште мм да направи спермограм и да бидам мирна некое искуство од вас ве молам...после хсг за колку време отприлика може да се фати...поздрав до сите
Ви благодарам на сите од се срце ова ми е најсрекниот ден во живото ви посакувам сите да си дочекате, помина и првата контрола денес докторката на чудо се најде кога и ги покажав тестовите ме виде на ехо големо развиено ембрионче со бебенце внатре,на можам да опишам колку ми значи оваа точка на екранот ви блаагодарам на подршката која ми ја пружите цело ова време во ова борба ве гушкам сите најсилно и ви ја посакувам цела среќа нема да ја напуштам темата цело време ке ве следам.*
Од утре рано ти е да се фрлиш на работа. Почекај 4-5 дена. Не крвариш воопшто? Јас си имав менструални болки и малку крв неколку дена после тоа. Инаку истиот месец останав бремена
Не воопшто не крварам само некоја тапа болка од десната страна и тоа е...но ако чекам 4-5 дена ќе отидат плодните денови
Мислам дека нема врска кога ќе почнете со односи се додека ти се чувствуваш добро, ако имаш болки и слично не е препорачливо да почнуваш ништо, а ако потраат повеќе од 2-3 дена консултирај го гинекологот.
Toa е веќе напуштено стојалиште меѓу докторите на светско ниво. ХСГ то е своевиден лек на јајниците кој ги чисти јајцеводите и со тоа ја зголемува плодноста. Првите три месеци процентуално шансите се поголеми за зачнување. Имајте си односи слободно. Инаку @eci85 јас чекав недела по хсг за односи, а го правев на 11 ти ден од циклус, па ете се фати. Не се оптоваувај со плодни денови. Ако си спремна и немаш ни крв ни болки имај си односи кога сакаш
Posle kolku vreme apstinencija pravevte spermogam.neli toa se pravi 3 -5 dena.mm pravese po 7 dena.mozebi zatoa spermogramot e los...si se tesam so toa