За габична инфекција се, мислам дека нема врска со забременувањето. @PePeRuTcHe<3, не ти објасни гинекологот зошто ти ги дава вагиналетките?
Па и мене чудно ми падна - вагиналети за бременост. Па згора веднаш трудна. Во странство има некоја течност демек за подобра подвижност на јунаците.
Може гиникологот мисли дека има инфекција па после тоа одма ќе забремени. Како и да е мора основните оспитувања да се направат , и без тоа да не се почне со терапија. @PePeRuTcHe<3
Ама како не знаеш што да правиш? Штом ти ги дал значи имаш инфекција и треба да се исчисти. Потоа ќе одиш на контрола како што ти кажал и ќе правиш тоа што ќе ти каже. Ако не му веруваш на гинекологот, оди кај друг.
јас отидов кај мојот гиниколог за совет што неможам да останам бремена ке речам пак тој е стручно лице... направив ПАП тест , ми рече за резултати по 2 недели и ми ги даде овие вагиналети , како можел да знае он без резултат дека е бактерија мене стварно не ми е јасно ништо ?
без никаков резултат како може да знае дека се работи за бактерија .. ми рече да одам по 2 недели за резултати а тој сега ми ги даде овие вагиналети
Па прашај го уште еднаш, зошто тои ги дал тој е таму за да ти помогне, на крајот на краиштата можеби имало некој показател кој иницира кандида или нешто слично. Ако не побарај и друго мислење. А ти зема брисеви?
Да ве известам и овој месец ми дојде 2 дена порано ... трет обид ништо многу сум тажна .. за испитување немаме ништо и тоа е
ке биде ништо не е 3 обида јас 3 години еве веке ништо ама едно знам од искуство можеби и така се погоди највеке влијае психата . ние за првото 7 месеци се мачевме и ништо и кренав раце препустив на господ реков кога ке биде тогаш и баш тогаш кога не очекував си ги видов двете црвени ||
И не само Пап туку и брисеви да си напрајш, хормони провери.. А можеби и видел кандида ко ти земал за пап тестот па затоа ти ги дал.
7 месеци не се многу за првото многу често читам и слушам дека се израдувале најмалку кога очекувале ама кога сакаш што побрзо секој пат со сопругот е очекување
Ако ти земал брисеви резултати се добиваат после 2-3 дена,резултати од ПАП се добиваат отприлика за две до три недели. Ти чекаш резултати од ПАП дефинитивно.
Не ти се вагиналетите за бактерија, туку за кандида. Тоа се гледа без некои посебни испитувања. Ти направи преглед, така? Готово, знае дека имаш габична инфекција. Користи ги вагиналетите. Убаво си кажа сама - тој е стручно лице.