Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. razocaranaODse

razocaranaODse Активен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    10
    Девојки пофторно ми се случи истото,пофторно имав спонтан...многу сум разочарана,повредена,скршена од болка ;( ;(

2. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.196
    Леле душичке, многу ми е жал за тебе!
    Мораш да бидеш силна и на вас Господ ќе ви подари бебенце еден ден и ќе бидеш прекрасна мајка. ;(

3. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Леле како така повторно спонтан...? Леле бре душичка.....Која недела беше? Што се случи, што ти викаат на лекар?
    Многу многу многу ми е жал. Знам дека загубата е огромна. Сега никој неможе да те утеши...
    Се надевам дека ќе биде подобро... Ти посакувам мнооогу среќа. Те :* и сега исплачи се, а од утре само среќа да те следи. Господ ќе ви даде едно мало анѓелче.

4. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Мила баш ми е жал,што и да ти кажам нема да те утеши ама не се нервирај,ке си добиеш бебенце пак,познавам некои што имале и 2-3 пати спонтан па сега си имаат здрави и живи деца.Поздравче биди позитивна и издржлива :inlove: :*

5. razocaranaODse

Се зачлени на:
    17 октомври 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    10

Предосеќав дека сум бремена.Едниот тест ми излезе негативен(но длабоко вомене осеќав и верував дека сум бремена),имав благи болќи и мислев дека ќе добијам.Но ми каснеше 8 дена направив уште еден и излезе позитивен.Бев пресреќна што повторно сум бремена. Отидов на гинеколог и беше се во ред.Бев 4 недели ;( конечно кога мислев дека че бидам среќна,се случи оваа,баш пред веридбата ;( ;( но денес прокрварив отидов на болница,но кога отидов веќе беше касно,сум го изгубила бебето ;( докторот не ми кажа од што може да е тоа...ви благодарам на сите на подршката,но зошто и овој пат мораше оваа да се случи,зошто :@ ;(

6. Cece25

Cece25 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    45
    Душичке многу ми е жал, но немој да губиш надеж, те сваќам потполно како ти е сега бидејќи и јас имав три спонтани, но еве сега цврсто верувам дека овој пат ќе биде се во ред. Знам дека сега неможам да ти кажам ништо што ќе ти ја намали болката само ќе ти речам да бидеш цврста и секогаш да мислиш само позитивно затоа што само така ќе успееме. Голем поздрав до тебе :*

7. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    218
    здраво девојки еве ме и мене со новиот месец и нова наде= Oвие неколку дена ми се плодни па со мм работиме на слуцајот :lol: со срека на сите нови мамицки и голема подрска на сите оние кој оцекуваат се надевам дека господ ке не израдува овој месец со две II ;) :*

8. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    218
    razocaranaODse морас да бидес силна и да не бидес ,,razocarana od se,, :!: сигурна сум дека не е лесно но морас дA бидес силна...имам една братуцетка имасе 2 спонтани и еве сега си има две прекрасни бебенца :clap: затоа пробај да се опустис и се сто е твое ке си дојде ;) :*

9. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    здраво драги феминки како сте мене ме немаше подолго време па еве да ви пишам некои новости од мене се боцкам со супрефактот првин се боцкав 0,6 па сега се боцкам со 0,3 ми го намалија се боцкам поткожно во рамото и стомакот а пурегон се боцкам во газот вчера бев за скопје во ремедика ми земаа крв од вената и супер се резултатите и ме гледаше на ехото се е супер здравје во понеделник пак ќе одам и здравје во среда ќе имам пункција а најверојатно во сабота трансфер имам супер фоликули вцера ме гледше на ехо и на двата јајника имам по 3 фолилули ете тоа се новостите од мене само опуштено се ќе се среди барем тоа си го знам по мене еве веќе 1 месец само одам во скопје мажот ми ќе си дојде во недела од чешка цело време сум опуштена кај моите седам внуките ме пазат и негуваат и ме исполнуваат со многу љубов и секако моите родители и брат ми и снаата и родителите на сопругот и деверот цело време ме бодрат имајте убав ден и на сите многу успех и среќа и да ни се исполни најубавата желба поздрав до сите па наскоро ќе ви пишам,здравје само убави работи :inlove: :inlove: :hug: :hug:

На volsebna, lale24, love23 и 6 други им се допаѓа ова.
  10. belcvet

belcvet Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    26
    Душо многу ми е жал :( те прегрнувам силно :hug: и те :* И покрај се мораш да собереш сила и да продолжиш понатаму. Ајде денес е нов ден , сигурна сум дека дедо боже ќе ти подари :angel: и ќе се израдуваш со најмило бебенце. Главата горе се ќе биде добро! :hug:

11. razocaranaODse

Се зачлени на:
    17 октомври 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    10

ти благодарам мила...знам дека морам да продолжам понатамѕно,доживееав две загуби во многу кратко време ;( се надевав дека оваа бременост ке ми биде успешна но пофторно се разочарав...во право си денес е нов ден, се надевам дека во најскоро време ке исчезне сета моја тага и болка, и дека господ ке ми подари едно мало ангелче..дечко ми ми е најголемата подршка и вие секако девојки ви багодарам на сите ,ве бакнувам :* :*

12. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ova e za Razocarana od se: navistina e potresno i zalosno toa sto ti se slucilo, no toa NE znaci deka nema da bides majka! ako ne uspealo sega i minatiot pat, togas sigurno ke uspee nekoj sleden pat, Gospod e golem , imaj verba, i ke dojde na svet i tvoeto bebence! vidis site si imame maki! moras da bides silna, no nemoj da prodolzis so obidite bez prethodno da otkries KOJA E pricinata sto doadja do spontan!!! toa ti e vazno, za da ne ti se povtoruva istoto, nedaj boze, otkrij ja pricinata i otstrani go toa sto smeta so pomos na lekar i ke bide se vo red! ti posakuvam sreka isto ko sto si posakuvam i na sebe i na drugite! pozdrav :inlove:

На nana2112 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    добро утро на сите како сте имам едно прашање дали можњ да се има односи пред пункцијата на мене утре ми е пункцијата и синоќа имавме односи со мажот ми не сме се видели 2 месеци па незнам страв ме фаќа дали не треба цела ноќ не спиев мислејќи да не направив нешто лошо ве молам пишете ми се плашам

14. razocaranaODse

Се зачлени на:
    17 октомври 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    10
    Lori-30 ти благодарам на подршката мила :) бев на лекар и направив испитувања кои беа потребни се беше во ред. Првата бременост ми беше вонматерична,а сега втората за жал ја изгубив со спонтан...овде во мојот град да ти кажам ,и не обрнуваат многу внимание,многу ме навреди дкторот кога ми кажа, е добре де уште си млада ќе биде ,гледаш дека се е во ред што си запнала толку многу со разни испитувања кога нема потреба. Овде доаѓаат милион жени ,и што треба сега јас за сите да се сеќирам :devil: кога го слушнав тоа ми се згади :puke: и од доктори и од болници ке одам на преглед во Скопје па таму да видам што ке ми кажат лекарите...поздрав :*

15. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Мислам дека не е проблем, кога би било тоа проблем лекарите сигурно би нагласиле, би дале до знаенје дека не треба односи да се има! не се замарај! ја исто кога правев инсеминации, само првата се пазев, после си зивеев нормално , кога ни се сака сака:)) ако Бог реси да даде, он ке ни даде и со и без односи бебиња! опусти се и само позитивна до утре да бидес, па писи ни сто си направила!а ние ти ја посакуваме целата срека :inlove:

На pandelka и nana2112 им се допаѓа ова.
  16. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    Бог да чува, какви се тие доктори... пациентите ги третираат како кукли, без душа... многу ми е жал, биди силна, мора да продолжиш да живееш со верба дека еден ден ке имаш и ти свое дете во рацете, а колку години имаш, теши се со тоа што има многу девојки на твои години што се сеуште немажени, а некои дури немаат ни дечко, ти барем имаш сопруг, ќе ни даде господ и дете... јас барем така се тешам, иако не сум имала спонтан, не сум воопште била бремена, а година ипол се обидуваме, знам, твоето е поболно, но барем знаеш дека си плодна, пак ќе се фати, и овојпат ќе биде успешно! Ќе видиш дека се ќе биде во ред, ако е имало проблем докторот ќе те предупредил, поздрав и со тебе сме, биди силна

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Јас најдобро знам како ти е , и какво е чувството. И јас бев прво вонматерично проследено со операција ми отстранија јајцевод, а после тоа има спонтан и од тогаш несака никако да се фати. Можам само топло да те прегрнам , да ти речам да се изнаплачеш-зашто мене ми забранија и ме караа а знам дека ми беше потребно, и да ти кажам дека длабоко во себе ЗНАМ ДЕКА ЌЕ БИДАМ МАЈКА, ама тоа ќе е кога ќе се ослободам од болката што ја носам во мене, а ЗНАМ ДЕКА И ТИ ЌЕ БИДЕШ МАЈКА , а тоа ќе биде многу побрзо одколку што очекуваш-само треба чисти и позитивни мисли.....те прегрнувам... :*

На razocaranaODse и Delgadina им се допаѓа ова.
  18. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    здраво драги феминки еве денеска бев на пункција се помина во најдобар ред се е супер ми дадоа терапија доксицилин 5 таблети ,кринон гел 5 чепчиња ,аспирин 100 мг ,тифол таблети и дехматазон од 0,5 мг и ни рекоа дека секој ден ќе ни се јавуваат да не известуваат како напреднуваат јајце клетките дали се оплодени и дали на 3 ден или на 5 ќе се прави трансфер сопгругот го прашал докторот петановски колку јајце клетки имало тој само рекол дека од сите денеска што правеле пункција јас сум имала најдобри јајце клетки сега само се молам на бога и на богородица да биде се во ред до крај конечно дојде крајот на нашите маки :hai: :hai: :hug: :hug:

На midnight.flower, ilence, silk и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Нана ти посакувам се најубаво, ке стискаме палци за твојата срека, ти биди опустена и мисли на добро, надезта последна умира, ке веруваме сите дека ке ти се намсеат двете цртки:) какво бесе чувството кога тиа правеа пункција? и мене тоа ме чека? но не сакам ни да помислувам какво е чувството! но верувам дека од првпат ке успее, и не дозволувам негативна мисла да ми ја згази оваа верба! ке успееме, Господ е милостив, ке направи да го спознаеме чувството на МАЈКА :inlove:

На nana2112, lale24, silk и 2 други им се допаѓа ова.
  20. JanaMece

JanaMece Активен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    14
    Господ да биде напомош се да биде во најдобар ред :) од срце ти посакувам бацки

На nana2112 му/ѝ се допаѓа ова.