Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.089
    Допаѓања:
    6.596
    @QueenP само верба и истрајност. Ти дадов - ми се допаѓа - за позитивниот говор на Ѓузелов. @delvi , Ѓузелов веке неколки години е во болницата. Мене ми правеше Хсг пред неколку години, ама докторите од Гак рекоа дека била многу лоша снимката, и дека многу лошо ме има наместено :( сепак и со мене беше многу фин, само штета не беше искусен во тоа поле. Жал ми е за вашето негативно искуство :( жално е. Ептен. Кога душата ни се кине од мака и болка, уште нивната рамнодушност и одбивање ни е "неопходно".. Да можев нешто да сменам, нешто да направам... Јас сум крајно разочарена од Плодност. Со полн мочен меур, докторот каснеше саат и пол за ембрио трафер.зборувам за приватно. Педери насекаде :o

На KaTe<3 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Точно знам за која сестра збориш нешто слично пишував и јас пред неколку месњци ама среќа не за на мене туку на други што им се случуваше и што гледав.
    Исто како ти имаше една жена што умираше од болки сестрата викаше ако треба да има болки и пак си легна и вториот пат кога викна девојкава влегов во соба кај сестрата мислев дека ќе ја убијам и за 5 мин ја качија горе.
    Иначе законски ако си над 20 недела несмеат да те пораѓаат на оделение ама ете колку е законот.
    Мене намерно ме боцкаа со спазмекс и трондон за да не се породам вечерта бидејки нема доволно персонал и за некоја докторка за да ме породи повише беше заради ревизијата за да ме исчистат убаво.

3. Maja*maicka*

Maja*maicka* Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    33
    Јас и не успеав да стигнам до горе :),кога дојде сестра викна една од стажистите ми рекоа кај тебе нема мн работа 90 %сама си заврши работа и за 15 мин од бокс бев веќе во соба...но пак ќе речам секој со маката своја,секој со болката но тука сме за поддршка...ве гушкам

4. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Stvarno mi deluva konfuzno i ne mi e jasno zosto nekoj preporacuvaat duri vednas posle 1 god.a nekoj duri 2. Jas na maticniot koga mu kazav deka se obiduvame skoro 1 god toj me pogledna cudno i citiram: Pa sto ste cekale do sega veke ne e po staro vreme sega duri od 6 meseci se pocnuva so ispituvanja i Ivf :/ .
    I da vcera vecer mi dojde
    @QueenP mila mnogu mi e zal ostani silna i ako treba nekoe vreme izoliraj se i od forumi probuvaj se pocesto na prosetka da bides na vozduh i poveke poddrska od tvoite. Vistina mi e zal, no sekoe loso za dobro e pak ke se izraduvas, a i nie so tebe :* pozdrav :hug: :hug: :hug:

5. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.089
    Допаѓања:
    6.596
    Добро утро, @*sisi* јас знам дека колку си повоздрасен, толку побрзо треба да се почне со испитувања. Јас на 25 почнав со обиди, и сама си барав испитување на канали, матичниот сметаше дека е рано уште. А за машки фактор, направивме уште на 6тиот месец.

6. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.049
    Cestito,imaj ubava i lesna bremenost.

7. Butterfly***

Butterfly*** Нов член

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    8
    Здраво на сите јас сум нова на форумот се зачленив само заради шо имам проблем сакам да ве прашам дали можи да се забремени и кога не ми се плодни деној еве веке 3 месеци пробваме ама ништо а сме пробале и кога ми се плодните деној цело време се надевам дека ке биди нешто и на крај се разочарвам . На една страна читав дека требало да се пие фолна киселина тие апчиња ги пијат бремените жени ама ги препорачвале и на тие шо сакат да забременат и уште едно прашање имам дали можи алкохол да пијам да не случајно е од то не претервам али една чаша денот си пијам :D

8. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Здраво добредојде, и побрзо да си одиш! :)

Да, бременост можи да настани и кога не си во плодни денови но тоа е минимално, е сега плодните ќе си ги пресметуваш спрема должината на циклусот.

За фолната киселина се пие и пред бременост и 3 месеци не се за секирање уживај опуштисе и така побрзо ќе се фати. :)

За алкохолот не те поддржувам! :shake:

На Butterfly***, babyhope и Anetaoh им се допаѓа ова.
  9. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    494
    Не сум била. Рече дека на есен тоа ќе може да ми направат, ама јас не би одела. Читав дека е доста инвазивен метод и искрено не би одела, па макар и да останам со едно дете. Да немав родено, ќе одев барем за едно детенце да имам, ама сега не.

Инаку немам цисти, на ехо редовно сее прегледувам.

10. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    494
    Само хормони кои се ок, на ехо све е ок, овулации одлични. Толку, следно препорачаа лапароскопија.

11. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Здраво женски, ние си добивме антибиотици двата со мм заради бактериите на спермограмот и плус Спермотренд. Како и да е сега наредните 2-3 месеци се дури не направиме нов спермограм нема да знам шо ќе биди и дали терапијата ке помогни. А како капак си закачив и некоја инфекција јас дури бев на одмор :(

12. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280

Дали знаеш дека ајде да не претерам ама 70% од членкиве имаат направено лапароскопија или како што ти го нарекуваш тој ИНВАЗИВЕН МЕТОД па фала Богу сите се живи и здрави а некои и останале бремени набргу после тој инвазивен метод. Инаку и јас одев на ехо редовно и имаше само една циста за да после лапароскопија ми остранат миоми,циста и септум. Септумот не беше целосно остранет па после два месеца правев и хистероскопија.Во медицината некогаш 2+2 не се 4 ;)

13. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Девојки, се ближи мојот термин за (не) добивање-03.09. и еве како и секогаш сум крајно нетрпелива и не можам да дочекам да дојде денот. Фрлам поглед накај аптекиве да купам тест, ама во последен момент се предомислувам.Решив да почекам да ми задоцни барем 2-3 дена, па да направам, ама познавајќи се себе си, тешко дека ќе издржам (waiting)

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. KaTe<3

KaTe<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    300
    Би требало сега да ти ја испитаат проодноста на каналите, да не имаш некој преграда и слично...а тоа се прави со ХСГ, е сега зошо директно на лапараскопија не знам, како со обично ехо гинекологов виде дека има потреба лапараскопски пред ХСГ да се испита не знам, ама јас мислам да консултираш уште еден гинеколог, па после да решиш што ќе правиш. ХСГ-то барем за мене беше само малку непријатно , воопшто не беше болно.

На Vetruska му/ѝ се допаѓа ова.
  15. KaTe<3

KaTe<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    300

16. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Здраво на сите!
    Нова сум на форумов и ова ми е прв пост воопсто.
    Случајно ја најдов темава додека пребарував и одлучив да ви се придружам.
    Иако болките и исцедокот ми кажуваат кога ми е овулација, следам и базална температура.
    Циклусот ми трае 30 дена, на 16ти ден имам овулација, а денес ми е 4ти ден по овулација.
    Два дена сум омалаксана, ми се спие (и се убивам од спиење попладне), како отечена сум, ми се јаде, катастрофа :sweat:
    Малку се секирам дали воопшто можам да останам трудна, имам скоро 35 години :worried:
    Ајде па што побрзо да ја напуштиме темава сите! :inlove:

На hottiest, Sunnny и Lady4 им се допаѓа ова.
  17. KaTe<3

KaTe<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    300
    Zdravo Dobredojde

Ispituvanja nekoi napravi,od kade zagrizenost,jas imam 36 pa seuste se nadevam. Samo pozitivno :)

На hottiest, babyhope и 0ли им се допаѓа ова.
  18. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Жени храбри. Надежта последна умира, нема да се предадеме и ништо нема да ни биде пречка во остварувањето на сонот. Еден ден и нашите раце ќе бидат полни. И секое утро ќе не гледаат две очина полни со мир и љубов.... :hug::hug::hug:

На Mariangel, vitamina, H.VAGA и 12 други им се допаѓа ова.
  19. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Благодарам Kate<3, ти посакувам што побрзо да ти се оствари сонот! И тебе и на сите овде! Секако дека само позитивно!:)
    Не сум правела испитувања. Разговарав со гинекологот пред да почнеме, ми рече да пијам фолна и да уживам, според него немало проблем.
    Планираме да направиме спермограм ако овој пат не бидне, па ќе видиме. Нема да го чекам гинекологот да ми рече ајде сега спермограм.
    Ова ни е четврти месец како се обидуваме.
    Редовно одам на гинеколог, правам пап тестови, пијам фолна за секој случај, здраво се хранам, немам некои стресови, па ќе видиме.

Мора да сме храбри, нема друг начин! :muscle:

На gabimama2, hottiest, Bebulleee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Брисеви и хормони провери си за почеток и мти спермограм...

На 0ли и pandelka им се допаѓа ова.