Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Еднаш бев на 20ти ден од циклус 8,2 мм фоликул имаше и после то на 43 ден од циклус пак(пред точно една недела) имаше фоликул 9 мм, ми рече овој месец дека не сум овулирала. Исцедокот не изгледаше како белка од јајце како шо читам дека требало да изгледа. Беше многу густ

2. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Здраво феминки како сте ми? Знам дека ме нема извесно време ,но од оправдани причини ми се издешаваа еџен куп работи ( со бебето добри сме ) немав време да ве читам што има нови ? Јас сакав да ве прашам нешто јас сум крва група нулта негатив , е сега читав а и слушнав нешто за вакцини дека треба да се примаат , нешто дека мајките што се со рх негатив ги губаат децата ... и немие јасно ништо .. ако можете ако знаете нешто да ми пишете ... фала ви однапред :*:*

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Najdobro bi bilo da go postavis prasanjeto vo trudnicki muabeti.Koj toa kaza deke se majkite so nulta krvna grupa gi gubat bebinjaya?Svasta. Neznam koja nefela si no se stava nekoja inekcija mislam vo 28nedela nesum sigurna prasaj si vo trudnicki sigurno nekoja mama ke ti odgovori.

На KaTe<3 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Figit

Figit Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    63
    Zdravo na site forumki. Samo sakam da vi napomenam i da vi dadam eden sovet. Znaci pred nekolku meseci bev na obicen pregled vo plodnost doktorov nekolku meseci unazad mi veli deka imam polipi golemi na matkata i deka moram da napravam oper. Jas vsusnost ziveam germanija sekoj pat koga ke pojdam germanija na pregled nikoj nisto ne mi spomnuva deka imam takvo nesto i deneska samo za taa rabota pojdov na pregled i mi vika deka nema apsolutno nisto i nema nikakva potreba za oper.. znaci sovet moj do site ako ne ste sigurni vo doktorite nemojte da izbrzuvate pojdete podobro kaj drug ili tret da vidite dali e taka. Ovaj doktor mu kazav deka ziveam germanija i mislese poveke pari ke zemi od mene. Pozdrav do site forumki

На dunika, kukla21 и manako1 им се допаѓа ова.
  5. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.037
    Допаѓања:
    3.308

Не е така, да не ја окупираме оваа тема со вакви прашања, за во труднички е ова :), мајка ми три деца родила со рх негатив, а свекрва ми две, значи мора да се прими инекција во 28 недела (порано одкако ќе се породиш, ако бебето има рх позитив фактор), а и после пораѓај ако бебето има рх позитив, зошто ако не ја примиш, нема да има последици на ова бебе, туку твојот негативрн фактор и позитивниот фактор на бебето можат да создадат антитела кои што можат да го нападнат следното бебе, затоа се прима таа инекција за заштита на следната бременост, нема никаква врска со спонтани.....

На Victorian му/ѝ се допаѓа ова.
  6. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Аха ок,јас те разбрав за таков исцедок зборуваш,дека рече растеглив.Незнам тогаш што може да биде.

7. Celin 24

Celin 24 Нов член

Се зачлени на:
    13 август 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Zenski veke tret mesec mi kasni... tri pati pravev test, negativni se site... pred tri meseca ispituvav hormoni se bese vo red... dali ima prostor za panika i zosto tolku mi kasni... cekam pregled no veke sum mnogu zagrizena :/

8. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280

@♡BuBaLe♡ иде бегај ме расплака :( :hug:

На TheGetmaki, mareane, kukla21 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    На pandelka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Sto si cekala tolku vreme, zarem nemash bideno na genikolog? Pojdi da ti napravi detalen pregled

На pandelka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Celin 24

Celin 24 Нов член

Се зачлени на:
    13 август 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    cekav da mi dojde, no stiskavme palci i za bremenost.... nemav moznost od xxx pricini da otidam porano

12. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Se nadevam ke ti kazhi ubava vest genikolgot

13. pokahontas83

pokahontas83 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    79
    zenski ve molam za pomos, imam kafeav ligav iscedok na 13 den od menstruacija,ve molzam kazete ako ima neikoja iskustvo so toa

14. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Ако си негатив со првата бременост е се во ред,ставаат инексија за втората бременост..за да нема спонтан или компликации,треба да си ја примиш.
    Мене пред да ми извршат киретажа ме натераа да проверам крвна група пошто немав до сега:tmi:позитивна е и не примив.Појди ќе ти објаснат подетално.

15. PePeRuTcHe<3

PePeRuTcHe<3 Активен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    26
    да не овулираш , што знам

16. KaTe<3

KaTe<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    300
    Тоа е многу каснење дури и за мене, дај боже да е тоа на што се надеваш...а преку крв испита дали си бремена?

17. KaTe<3

KaTe<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    300
    Дечки зголемена седиментација на еритроцити 20, дали имал некој вакво искуство?
    другите вредности се ок, серумско 25...да не има врска со некоја инфекција?

18. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    денес пак исцедок густ со малку крв низ него и толку ништо друго..почнав да се плашам..

19. Celin 24

Celin 24 Нов член

Се зачлени на:
    13 август 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Ispitav i preku krv, nema bremenost :( zatoa i sum uplasena... ova prv pat mi se slucuva... bev i periodov pod stres no porano koga sum bila pod stres mi bese pokacen prolaktinot i na dva pati po eden mesec mi preskokna

20. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Ами провери си хормони.Ако ти е покачен пак да пиеш нешто треба.Тогаш пиеше ли.