Еднаш бев на 20ти ден од циклус 8,2 мм фоликул имаше и после то на 43 ден од циклус пак(пред точно една недела) имаше фоликул 9 мм, ми рече овој месец дека не сум овулирала. Исцедокот не изгледаше како белка од јајце како шо читам дека требало да изгледа. Беше многу густ
Здраво феминки како сте ми? Знам дека ме нема извесно време ,но од оправдани причини ми се издешаваа еџен куп работи ( со бебето добри сме ) немав време да ве читам што има нови ? Јас сакав да ве прашам нешто јас сум крва група нулта негатив , е сега читав а и слушнав нешто за вакцини дека треба да се примаат , нешто дека мајките што се со рх негатив ги губаат децата ... и немие јасно ништо .. ако можете ако знаете нешто да ми пишете ... фала ви однапред *
Najdobro bi bilo da go postavis prasanjeto vo trudnicki muabeti.Koj toa kaza deke se majkite so nulta krvna grupa gi gubat bebinjaya?Svasta. Neznam koja nefela si no se stava nekoja inekcija mislam vo 28nedela nesum sigurna prasaj si vo trudnicki sigurno nekoja mama ke ti odgovori.
Zdravo na site forumki. Samo sakam da vi napomenam i da vi dadam eden sovet. Znaci pred nekolku meseci bev na obicen pregled vo plodnost doktorov nekolku meseci unazad mi veli deka imam polipi golemi na matkata i deka moram da napravam oper. Jas vsusnost ziveam germanija sekoj pat koga ke pojdam germanija na pregled nikoj nisto ne mi spomnuva deka imam takvo nesto i deneska samo za taa rabota pojdov na pregled i mi vika deka nema apsolutno nisto i nema nikakva potreba za oper.. znaci sovet moj do site ako ne ste sigurni vo doktorite nemojte da izbrzuvate pojdete podobro kaj drug ili tret da vidite dali e taka. Ovaj doktor mu kazav deka ziveam germanija i mislese poveke pari ke zemi od mene. Pozdrav do site forumki
Не е така, да не ја окупираме оваа тема со вакви прашања, за во труднички е ова , мајка ми три деца родила со рх негатив, а свекрва ми две, значи мора да се прими инекција во 28 недела (порано одкако ќе се породиш, ако бебето има рх позитив фактор), а и после пораѓај ако бебето има рх позитив, зошто ако не ја примиш, нема да има последици на ова бебе, туку твојот негативрн фактор и позитивниот фактор на бебето можат да создадат антитела кои што можат да го нападнат следното бебе, затоа се прима таа инекција за заштита на следната бременост, нема никаква врска со спонтани.....
Zenski veke tret mesec mi kasni... tri pati pravev test, negativni se site... pred tri meseca ispituvav hormoni se bese vo red... dali ima prostor za panika i zosto tolku mi kasni... cekam pregled no veke sum mnogu zagrizena :/
cekav da mi dojde, no stiskavme palci i za bremenost.... nemav moznost od xxx pricini da otidam porano
zenski ve molam za pomos, imam kafeav ligav iscedok na 13 den od menstruacija,ve molzam kazete ako ima neikoja iskustvo so toa
Ако си негатив со првата бременост е се во ред,ставаат инексија за втората бременост..за да нема спонтан или компликации,треба да си ја примиш. Мене пред да ми извршат киретажа ме натераа да проверам крвна група пошто немав до сегапозитивна е и не примив.Појди ќе ти објаснат подетално.
Тоа е многу каснење дури и за мене, дај боже да е тоа на што се надеваш...а преку крв испита дали си бремена?
Дечки зголемена седиментација на еритроцити 20, дали имал некој вакво искуство? другите вредности се ок, серумско 25...да не има врска со некоја инфекција?
Ispitav i preku krv, nema bremenost zatoa i sum uplasena... ova prv pat mi se slucuva... bev i periodov pod stres no porano koga sum bila pod stres mi bese pokacen prolaktinot i na dva pati po eden mesec mi preskokna