Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. KaTe<3

KaTe<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    300
    Aj dobro utro, mene me strese po sabajle prvo dobivanje pa tek posle zemjotres. Dobroto e sto barem ne mi kasnese mnogu,4 dena se nisto za mene i nema da sum vo neizvesnost

На babyhope и kukla21 им се допаѓа ова.
  2. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Може ли некој да ми каже дали ХСГ е неопходно за добивање ваучер?
    Проодноста на каналите мене ми е испитана при хистероскопија, но никаде не го пишува тоа во извешајот - само усно ми кажаа дека ми се проодни. Некаде прочитав дека треба или ХСГ или 4д ехо на матка - ова го имам правено во Ремедика пред помалку од 1 година?

Исто сакав да ве прашам за испитувањето на Анти-Милеров хормон дали е неопходно да се приложи со документи за ваучер? Последно ФСХ ми беше 10,2

3. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.089
    Допаѓања:
    6.596
    mislam deka dokolku na histeroskopijata ne ja pisuva sostojbata na kanalite, za zal ke ti baraat hcg. ne e strasna procedura. odi zakazi si, ne se misli. ovoj mesec neli pravis pauza od inseminacija? + vazno e da gi imas hormonite ispitano pomalku od 6 meseci, vrednosta ne e tolku znacajna.

4. PePeRuTcHe<3

PePeRuTcHe<3 Активен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    26
    :inlove::inlove:Женички овој месец изгледа ке биде мој бев во вц на хартијата имав исцедок со крв Не правев тест но пробав со со сода колку е точно незнам дали има некој? ? пробано и дали е точно|( пробувам 3 дена првиот пат правев попладне немаше никаква реакција . вчера со првата урина вриеше денес повторно но некако по јако

На Victorian и babyhope им се допаѓа ова.
  5. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Ne mi e za strav... tuku gledam dali mozam da zastedam nekako...
    Anti-Milerov mi treba za vaucer ili ne?

6. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Ne antimilerov hormon ne treba..

На izmislena му/ѝ се допаѓа ова.
  7. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    А како се движат цените на ХСГ по приватниве? И што бараат од испитувања претходно, некаде прочитав дека барале крвна слика и седиментацијата не смее да ти биде повисока од 10, мене стално ми е околу 10-12 (во граница, ама не и под 10)? Значи ова дека нема да ми направи никој ХСГ со ваква седиментација?

8. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Извини јас не знам што мислиш под тоа сода..може појаснување првпат слушам искрено

9. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.049
    Jas pravev vo Plodnost 9000den i sedimentacija mi pobaraa.

10. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Jas pravev vo ordinacija Tolovski 4200den mi pobaraa krvna slika so sedimentacija i ne se sekiraj dobra ti e sedimentacijata i cisti mikrobioloski brisevi ne e ic bolno za 2min se raboti

11. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Јас правев во Плодност исто 9000, апсолутно ништо не ми побараа. Претходниот месец испитав брисеви чисти ми беа и толку. Седиментација испитав на своја рака, 18 ми беше и ми рекоа дека може и онака да си имам покачена, дека не е страшна, ама сестрата ми напиша 10 во резултатот за во случај да ми прават проблем. Кога стигнав таму не ми побараа ништо, ни брисеви, ни седиментација...

На podravka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. KaTe<3

KaTe<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    300
    Јас правев во Систина 5000 денари, седиментацијата не им е битна таму.

13. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Ај здраво на сите. Ме немаше неколку дена па еве ме пак, до сега читав што сте пишале.
    Ние што добивме овој месец следниот да не добиеме!

Два дена две-три капки светло кафеаво и на ден предвиден за добивање си дојде ко швајцарски. Не можам ни да се пофилмам малку.
    Во меѓувреме направивме спермограм и спермокултура. Дијагнозата е нормозооспермија, но зедовме цинк за подобрување на брзината. Резултатот излезе со бактерија, леукоцити 1 пишуваше. Па сега треба да му се препише антибиотик па ќе видиме.
    Мене да ми заврши па ќе одам брисеви да ми земат, да видиме и кај мене како е.
    Хормони следниот месец ќе испитувам.
    А добро со мој термин е тоа закажување во државна за давање упат за хормониве? Така ми рекоа бог да чува.

14. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Sega samo sto zborev so vrabotena vo Sistina...
    Bitna im e, ama ako e povisoka ti davaat antibiotik da piesh nekolku dena prethodno i toa e toa. 5200 mi rekoa mene, kaj d-r Kuzevska ke pravam.

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. KaTe<3

KaTe<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    300
    Јас кога отидов кај нив веќе пиев антибиотик од други причини па можеби затоа не им беше битна.

16. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Tи касни и колку??
    Ајде прави тест (fingers)

17. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    Не, матичен гинеколог ти дава упат за во лабараторија и толку. Нема потреба од закажувања термини.

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  18. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Испитувањето на хормони е без закажување, со упат од матичен гинеколог. Од каде знаеш кога ќе добиеш за да е со термин!?
    А за Хсг снимка испитајте и микробиолошки брисеви и седиментација. Сега брзо на пријателка на брат ми во Плодност не им побарале ништо и со самото пуштање на контрастот дошло до голема компликација поради бактерија, и и ја пренесле во јајници. Од тука директно во Гак.

На kukla21, Valentina888 и KaTe<3 им се допаѓа ова.
  19. Nika_P

Nika_P Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    129
    Здраво девојки. И јас правев ХСГ во Плодност, 9000ден, со англезија. Не ми побараа ни микробиолошки брисеви, ниту седиментација. Само гладна и жедна од сабајле, а претходниот ден лесна храна да конзумираш и чај од нане, така ми рекоа по тел. Болно беше и покрај лековите ама помина брзо, потоа само платив и толку. Е сега со сликите и извештајот треба да одам кај матичниот да ми ги појасни пошто ништо не разбирам и сум збунета. Ке го напишам текстот, па ако некој се разбира, го молам да ми појасни:

-Cavium Uteri со уредна форма и големина, изразено синистопрониран, јасно контуриран, хомогено исполнет.
    -Cervix со вообичаена должина, јасно ограничен, уреден калибар.
    - Двете туби со уредна должина и калибар, лесно извијугирани, дилатирани, левата извлечена особено кон дистално и двете проодни, па извесна количина на контраст се прати во перитонеалната шуплина
    За лапароскопија

Фала Ви однапред

20. PePeRuTcHe<3

PePeRuTcHe<3 Активен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    26
    Со првата урина во пластичен сад ставаш од урината и 1 лажица сода ако врие има бременост. Е сега колку е точно незнам ова го прочитав на една страна