Девојки како сте? Јас послабо ве пратам поради оправдани причини и само сакам да ве поздравам и да ви посакам недела полна бременост и износување на истата. Доста е веќе само посакување на две црти. Не е тоа доволно. И да. Многу ја мислам Диар, толку да ме погоди некој што лично не го познавам не ми се десило. Ми се скрши дел од срцето и ми е многу криво што не пишува...
Девојки здраво! Една гушка за сите на темава Држете се, главата горе и насмевка на лице! Мора да сме позитивни, не смееме да паѓаме психички, само издржете па еден ден сите ќе си гушкаме бебче Редно е некоја да пријави || Чувствувам набрзо ќе не израдува некоја овде! Мене ми заврши, денес ми е 9ти ден од циклус па закажав брисеви да ми земат. Ќе правам пак пап тест иако поминаа само 4 месеци откако последно правев. Ако е бал нека е карневал. Се во едно, па ќе видиме дали ќе покаже нешто и кај мене. Спермограмот покажа леукоцити (1), а спермокултурата бактерија. Некако не можам односи да имам додека не проверам дали има и кај мене некоја бактерија, да не го заразам мм. Ве поздравувам, држете се плис!
Кога и да влезам на темата ми текнува на @Dear_Thing ,Многу недостасува со нејзиниот ведар дух и искуство неизините совети,Да знаете дека полесно било да си во исчекување отколку да знаеш дека имаш бебе во стомахот и одеднаш да го снема, не можам да се соберам преголема е болката, бидете силни сакајте се со вашите сопрузи ни треба сила да пребродиме се што ни приредил животот најтешка била борбата со неплодност а уште потешка со загуба на дете ве гушкам сите лавици мои.
Еве ме мене бев на ехо на градиве што прашував нели.Во центар за дојки бев и срцка е докторката таму,ме гледаше на ехо и рече нема ништо чисто е.Е што ме пецка одвреме на време незнам,ке проверам пролактин пак да не се качил па од тоа да е.Инаку за брдавицата што е поосетлива и поиспакната нормално било да се различни двете гради.И така од наредна недела контрола на пролактин и брис,и најверојатно во њуборн договор за трето и се надевам последно ивф.
На 10 септ.добив и ми заврши накај 15ти. Имавме на 18 односи, а денес е 20ти имам малку кафеав иседок. Не знам на што би можело да се должи? Вчера бев на гинеколог, ми рече плодни денови ми се дури од 22 натака (24 е најплоден), ова рано ми изгледа за крварење од овулација, или не е рано?
По некое општо правило, би требало да ти биде рано. Но, не е невозможно. Би можело да имаш оваулација и на 9ти, и на 10ти ден. Но штом вчера, на твојот 9ти ден си била на гениколог и тој ја видол големината на фоликулите, тогаш секако би требало за 2-3 дена да имаш оваулација. Најчесто фоликулите растат поеднакво секој ден. Ако на 10тиот ден ти се биле 14мм, им треба уште 3-4 дена да стигнат до ~21мм.(ова се димензии извадени од ракав)
Eве ги гледам резултатите, вчера фоликулот бил 18мм, читав на нет дека може да е пред-овулациско крварење..?? Како ти изгледа 18мм вчера, денес ваљда 19-20мм?
одлично е. значи оди кај мт и на втора тура едит: кај и да е ќе пукнат, утре или зад утре. ама би било одлично кога ќе пукнат, создреани, да бидат пречекани од сперматизоидите.
за крварење се вели дека е внегздување. ама рано е кај тебе. ама можеби е и раничка. Не давај акцент на ова. ти само фрли се на водење љубов. ова е многу сериозен совет. чим си била на мерење фоликули, слушај си советите на докторот. и повеќе љубов. само така ќе си помогнеш и ќе стигнеш до посакуваната цел
Фала многу! Ме исплаши крварењето дека е рано, ама ваљда според големината на фоликулот таман си е Фала уште еднаш пошто ме смири стварно! <3
Добро утро лепотици Денеска е убав ден, празник, нека мајка Богородица ни помогне на сите, нека ни го наполни срцето со радост.
Добро утро, ви посакувам убав, позитивен, ведар ден на сите! Денес ми е 11ти ден од циклус и имам закажано преглед и брисеви па ќе му речам на докторот да ми каже и со фоликули како стојам. Обично имам овулација на 16ти ден (бидејќи добивам на 30ти ден), па ќе видиме што има да каже.
Добро утро и од мене Јас си добив вчера, прв пат да се радувам олку на менструацијава али шта чеш тоа е. Поз цурици имајте убав ден во вашите спални собииииии
Ај добро утро Ти верувам , и јас прошлиот пат исто. Да се чудиш ама тоа е шо викаш, што да се праи тоа ти е. Ајде па овој месец да вроди со плод
Вие треба повеќе утакмици да прајте овој месец. Јас ќе морам да чекам уште една менструација па котрола. . . . . .. Долг е патот ама ќе го изодиме силни сме ние. '' Тешка е планината за одење ама кога ќе го стигнеме врвот цел свет ќе биде наш''
zdr zenicki mozeli uste ednas nekoj detalno da mi objasni koi ispituvanje se pravat i kaj zenata i mazot?kaj zenata znam hormonalni,mikrobioloski,pap .... a kaj mazite spermogram i spermokultura samo ili uste nekoi dr se potrebni?konsultirajki se so poveke luge sekoj razlicno mi dava mislenje pa zatoa vam vi pisuvam....gorenavedenite ispituvanja mi se napraveni a mi velat i dr ispituvanja trebalo da se napravat?pa zatoa ako moze nekoj da mi objasni detalno ?blagodaram
Во селото на мм се празнува Мала Богородица . Тоа е село пред Охрид многу е убаво , имаат и црква се собираат селаните јадат , пијат и играат од рано сабајле до касно вечерта. Секоја година некој дава ручек , се молат за здравје палат свеќа се забавуваат и си одат. Е оваа Мала Богородица нас ни се падна редот , мм јагне однесе ... Велат дади јагне за Господ јагне да ти врати ... се надевам дека Мајка Богородица ќе ми ги слушне молитвите и ќе ми даде едно јагне .. ( пред три години ми зема едно сега и се молам да ми го врати ) За многу години денот , јас одмарам запалено е кумбето хаха мајка ми ме чува да не настинам. Имајте убав ден