Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Acka22

Acka22 Популарен член

ниту овој месец нема ништо.... тестот негативен .... ;(;(;(

2. babyhope

babyhope Истакнат член

Ајде, нов месец-нова надеж :hug:

3. LadyC

LadyC Форумски идол

Девојки како сте? Јас послабо ве пратам поради оправдани причини и само сакам да ве поздравам и да ви посакам недела полна бременост и износување на истата. Доста е веќе само посакување на две црти. Не е тоа доволно. И да. Многу ја мислам Диар, толку да ме погоди некој што лично не го познавам не ми се десило. Ми се скрши дел од срцето и ми е многу криво што не пишува... ;(

pandelka, Mari-Ja, manako1 and 5 others like this.
  4. 0ли

0ли Форумски идол

Девојки здраво!
    Една гушка за сите на темава :hug: Држете се, главата горе и насмевка на лице! Мора да сме позитивни, не смееме да паѓаме психички, само издржете па еден ден сите ќе си гушкаме бебче :inlove:
    Редно е некоја да пријави || Чувствувам набрзо ќе не израдува некоја овде!

Мене ми заврши, денес ми е 9ти ден од циклус па закажав брисеви да ми земат. Ќе правам пак пап тест иако поминаа само 4 месеци откако последно правев. Ако е бал нека е карневал. Се во едно, па ќе видиме дали ќе покаже нешто и кај мене. Спермограмот покажа леукоцити (1), а спермокултурата бактерија.
    Некако не можам односи да имам додека не проверам дали има и кај мене некоја бактерија, да не го заразам мм.

Ве поздравувам, држете се плис! :muscle:

bebaa, MissDaisy, gabimama2 and 7 others like this.
  5. QueenP

QueenP Популарен член

Кога и да влезам на темата ми текнува на @Dear_Thing ,Многу недостасува со нејзиниот ведар дух и искуство неизините совети,Да знаете дека полесно било да си во исчекување отколку да знаеш дека имаш бебе во стомахот и одеднаш да го снема, не можам да се соберам преголема е болката, бидете силни сакајте се со вашите сопрузи ни треба сила да пребродиме се што ни приредил животот најтешка била борбата со неплодност а уште потешка со загуба на дете ве гушкам сите лавици мои.:hug:

eci85, 0ли, lovely-girl and 11 others like this.
  6. bebaa

bebaa Популарен член

Еве ме мене бев на ехо на градиве што прашував нели.Во центар за дојки бев и срцка е докторката таму,ме гледаше на ехо и рече нема ништо чисто е.Е што ме пецка одвреме на време незнам,ке проверам пролактин пак да не се качил па од тоа да е.Инаку за брдавицата што е поосетлива и поиспакната нормално било да се различни двете гради.И така од наредна недела контрола на пролактин и брис,и најверојатно во њуборн договор за трето и се надевам последно ивф.

kukla21, Momichka, Anetaoh and 5 others like this.
  7. Vetruska

Vetruska Популарен член

На 10 септ.добив и ми заврши накај 15ти. Имавме на 18 односи, а денес е 20ти имам малку кафеав иседок. Не знам на што би можело да се должи? Вчера бев на гинеколог, ми рече плодни денови ми се дури од 22 натака (24 е најплоден), ова рано ми изгледа за крварење од овулација, или не е рано?

Last edited: Sep 20, 2016
  8. Momichka

Momichka Популарен член

По некое општо правило, би требало да ти биде рано. Но, не е невозможно.
    Би можело да имаш оваулација и на 9ти, и на 10ти ден.

Но штом вчера, на твојот 9ти ден си била на гениколог и тој ја видол големината на фоликулите, тогаш секако би требало за 2-3 дена да имаш оваулација.
    Најчесто фоликулите растат поеднакво секој ден. Ако на 10тиот ден ти се биле 14мм, им треба уште 3-4 дена да стигнат до ~21мм.(ова се димензии извадени од ракав)

Vetruska likes this.
  9. Vetruska

Vetruska Популарен член

Eве ги гледам резултатите, вчера фоликулот бил 18мм, читав на нет дека може да е пред-овулациско крварење..?? Како ти изгледа 18мм вчера, денес ваљда 19-20мм?

Momichka likes this.
  10. Momichka

Momichka Популарен член

одлично е. значи оди кај мт и на втора тура :D:l::l:
    едит: кај и да е ќе пукнат, утре или зад утре. ама би било одлично кога ќе пукнат, создреани, да бидат пречекани од сперматизоидите.

Bebulleee and Vetruska like this.
  11. Momichka

Momichka Популарен член

за крварење се вели дека е внегздување. ама рано е кај тебе.
    ама можеби е и раничка. Не давај акцент на ова. ти само фрли се на водење љубов. ова е многу сериозен совет. ;)
    чим си била на мерење фоликули, слушај си советите на докторот. и повеќе љубов. само така ќе си помогнеш и ќе стигнеш до посакуваната цел :inlove:

0ли, KaTe<3 and Vetruska like this.
  12. Vetruska

Vetruska Популарен член

Фала многу! Ме исплаши крварењето дека е рано, ама ваљда според големината на фоликулот таман си е :D :* Фала уште еднаш пошто ме смири стварно! <3

Momichka likes this.
  13. babyhope

babyhope Истакнат член

Добро утро лепотици :) Денеска е убав ден, празник, нека мајка Богородица ни помогне на сите, нека ни го наполни срцето со радост. :hug::hug::hug:

Arnisa, Momichka, QueenP and 9 others like this.
  14. 0ли

0ли Форумски идол

Добро утро, ви посакувам убав, позитивен, ведар ден на сите!

Денес ми е 11ти ден од циклус и имам закажано преглед и брисеви па ќе му речам на докторот да ми каже и со фоликули како стојам. Обично имам овулација на 16ти ден (бидејќи добивам на 30ти ден), па ќе видиме што има да каже.

15. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Добро утро и од мене :yawn::inlove:
    Јас си добив вчера, прв пат да се радувам олку на менструацијава али шта чеш тоа е. Поз цурици имајте убав ден во вашите спални собииииии :D:hug:

QueenP, manako1, Lolipop23 and 6 others like this.
  16. KaTe<3

KaTe<3 Истакнат член

Ај добро утро
    Ти верувам , и јас прошлиот пат исто. Да се чудиш ама тоа е шо викаш, што да се праи тоа ти е.
    Ајде па овој месец да вроди со плод (fingers):hug:

Bebulleee likes this.
  17. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Вие треба повеќе утакмици да прајте овој месец.
    Јас ќе морам да чекам уште една менструација па котрола. . . . . .. Долг е патот ама ќе го изодиме силни сме ние.

'' Тешка е планината за одење ама кога ќе го стигнеме врвот цел свет ќе биде наш''

Last edited: Sep 21, 2016
    0ли, Momichka, mici-22 and 9 others like this.
  18. babyhope

babyhope Истакнат член

Позитива на денот, браво!

Momichka, Lady4, Libra88 and 3 others like this.
  19. Acka22

Acka22 Популарен член

zdr zenicki mozeli uste ednas nekoj detalno da mi objasni koi ispituvanje se pravat i kaj zenata i mazot?kaj zenata znam hormonalni,mikrobioloski,pap .... a kaj mazite spermogram i spermokultura samo ili uste nekoi dr se potrebni?konsultirajki se so poveke luge sekoj razlicno mi dava mislenje pa zatoa vam vi pisuvam....gorenavedenite ispituvanja mi se napraveni a mi velat i dr ispituvanja trebalo da se napravat?pa zatoa ako moze nekoj da mi objasni detalno ?blagodaram

20. bokace

bokace Популарен член

Во селото на мм се празнува Мала Богородица .
    Тоа е село пред Охрид многу е убаво , имаат и црква се собираат селаните јадат , пијат и играат од рано сабајле до касно вечерта.
    Секоја година некој дава ручек , се молат за здравје палат свеќа се забавуваат и си одат.

Е оваа Мала Богородица нас ни се падна редот , мм јагне однесе ...
    Велат дади јагне за Господ јагне да ти врати ... се надевам дека Мајка Богородица ќе ми ги слушне молитвите и ќе ми даде едно јагне .. ( пред три години ми зема едно сега и се молам да ми го врати )

За многу години денот , јас одмарам запалено е кумбето хаха мајка ми ме чува да не настинам.
    Имајте убав ден :* :*

ma4e1311, Mariangel, Acka22 and 19 others like this.