Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    @bokace да ми ти поможит и не едно туку две јагниња да ми ти врати :*
    Среќно утре на пункција. Одмарај и галиси се, научи ги домашните од сега за да набијат темпо- после9 месеци ќе треба да те чуваат :*
    П.с Калишта е селото :)
    Гушки:hug::hug:

На Momichka, kukla21, Bebulleee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    @pandelka мило мое девојче :* :* :*
    Селото е карши Ботун , Злести се вика.
    Рано тргнаа , мора мм да оди втора смена на работа . Па сега се на пат за назад.
    Кога можам секогаш одам таму , но оваа година одмарам и ме разгалуваат. :) :)

За утре полнува веќе желудникот да ми игра од возбуда , седам во соба и слатко си се смеам .

На Arnisa, Momichka, Bebulleee и 4 други им се допаѓа ова.
  3. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Само смирено и позитивно. Знаеш дека се што треба да помини ќе си помини.
    Среќно утре и да пишиш како помина. Се ќе е во ред!!
    Течности пиеш?

На bokace му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    Нека ни е на помош денешниот ден. :sun:

Некој за тест да се пријави!!! Ајде одамна не сме се израдувале на две розеви цртки:inlove:

На Bebulleee, manako1 и KaTe<3 им се допаѓа ова.
  5. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    За почеток тоа се испитува само кај тебе плус и провека на јајцеводите дали се проодни,и следење на овулација.Колку време се обидувате незнам ама овие испитувања се прават напочеток кога ке почнете со одење на др,па инсеминации се прават ако недај Боже и со следење на овулација и кломифен за овулација ако е потребно не успеете,следи инсеминации,па ако и со тоа не се успее,се прави инвитро.Е другите генетски и трансфузиолошки испитувања се прават ако оди потешко работатс и со инвитро.Долг е патот за некого,се надевам кај вас ке успее природно,и нема да треба ни инсеминација.

На Acka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    за тебе:
    1.хормони
    2.брисеви
    3.фоликулиметрија
    4,крвна слика со се скриен шеќер
    5,проодност на канали
    за маж ти:
    1. спермограм
    2. смермокултура

пожелно е и маж ти што побрзо да ги испита овие работи за ако има некој проблем што побрзо да почне со лечење

На Acka22 и SophiaBella им се допаѓа ова.
  7. missswety

missswety Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    318
    Здравоо идни мамички ме нема веќе подолг период да напишам но редовно ве читам. Со среќа на сите што си го добија она за кое сонуваа и на сите нас да ни се остварат најголемите желбии !!! Абортирав на 29 фебруари со 2 месеци крварење едвај го сопревме. Докторот ми рече дека после 4 месеци можеме да пробуваме но еве веќе 3 месец нема ништо .... Дали некој има слично исклуство после абортус да не може да остане бремена, пошто колку што знам демек после абортус најлесно се останувало ??? :*

8. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    @pandelka пијам течности колку можам , и плус си правам пилешка чорба и тоа си јадам :)
    Ќе пишам како сум поминала :* :*

На Momichka и pandelka им се допаѓа ова.
  9. Elenota

Elenota Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2016
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    160
    Дојде вештерката.. како швајцарски саат :( не знаев дека е толку тешко да се фати ;( нема откажување (hollest)

10. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Не се откажувај прерано. На сите ни е тешко во такви моменти ама мора да сме силни и да и кажиме на вештерката дека НИЕ можиме... :* те гушкам

11. Elenota

Elenota Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2016
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    160
    Незнам дали да одам да си проверам се ... страв ми е од резултатите :|

12. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Да си провериш. Немој да чекаш, и немој да се плашиш. За се има лек само треба трпение

13. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Биди среќна што ти е како швајцарски сат. И биди позитивна, ќе биди (fingers)

На Lady4, Elenota и Bebulleee им се допаѓа ова.
  14. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Биди среќна што имаш секој месец и што ти е редовна.. кај мене не се знае кога доаѓа...

На SophiaBella и Elenota им се допаѓа ова.
  15. esen16

esen16 Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    98
    мојот пост ќе биде малку подолг но се надевам од корист.од секогаш сум имала нередовна менструација,често одев на гинеколог и секогаш ми велеа дека ќе ми се среди и дека се ми е во ред.кога почнавме со мажот да се обидуваме за бременост според хормон.анализи ми кажаа дека имам полицистични јајници.со месеци шетав по ендокринологија,по анализи секакви за на крај да ме советува др. од ендокринологија да одам на добар гинеколог дека јас имам проблем и што побрзо започнам процес за инвитро.ми го посочи др.димитров од ремедика.неколку пати бев кај него и неговата терапија беше метформин 500 три пати на ден и дека не разговара со мене за инвитро дека ке останам природно бремена.после година дена терапија тоа се случи еве веќе сум 5 месец.значи лекот за мене беше апчиња од 30 ден. и верба од докторот покрај сите лоши наоди од ендокринологија:ниско ниво Амх,хипофиза,слаб спермограм,полицистични...

На eci85, missswety, kukla21 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. mici-22

mici-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2012
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    911
    Честитки мила за бременоста :*
    Јас го сменив докторот и сега чекам дали ќе добијам или не.Доколку добијам треба да почнам со метформин од 850 после ручек,се надевам дека ќе имам брзо посакуваните || линии.....
    бацки :* :* :*

На Bebulleee и esen16 им се допаѓа ова.
  17. esen16

esen16 Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    98
    да ви го кажам и мојот дом.лек кој исто мислам дека многу ми помогна,го конзумирав во март а веќе во мај останав бремена и тие 2 месеци за прв пат добивав на 28 ден.
    300 гр подебели листови од растението чувар куќа се мијат и се мелат на блендер.се мешат во тегла со пола кило мед.теглата се мота во алумин.фолија и се става во фрижидер 6 дена.за тие 6 дена смесата 2 пати се меша со пластична или дрвена лажица.се зема 2 пати на ден наутро и навечер по една лажица никако метална,но пола саат по земањето не се јаде и пие ништо.
    со среќа на сите и уште еден совет ,ќе ви се случи кога најмалку ќе очекувате,затоа опуштено

На manako1, missswety, Acka22 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. KaTe<3

KaTe<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    300
    Мамички во обид, поздрав од мене денес нешто сум во облаци, многу убаво се чувствувам.
    Кога имам ваков ден мислам дека ништо не е невозможно...се надевам малку да прејде и на вас ова мое еуфорично расположение.
    :party::hug:(fingers):sun:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Lolipop23, bokace и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Мило ми е за твојата среќа. Треба секој ден да сме позитивни и насмеани, така сме чекор понапред....

Како што е редот, добар ден од мене и јас сум денес хепи. Цел ден си го поминувам со принцес моја... <3

На Lolipop23, pandelka, Elenota и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Maja*maicka*

Maja*maicka* Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    33
    Zdravo devojki i od mene,ne sum mnogu aktivna tuka no ve citam sekoj den @КаТе<3 продолжи со таквото расположение,кога чекаме нешто никако не поминува времето,на пр кај мене треба денес да ми дојди и од овој месец да почнам со кломифен а денес никаде ја нема,нити симптом ништо...а ме фаќа некоја нервоза уффф...:) :) :) Поздрав девојки...<3

На Elenota, Bebulleee и KaTe<3 им се допаѓа ова.