Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Здраво девојки..би сакала да се консуктирам со вас нејој што е поискусен може ќе ми објасни..
    Значи во август имав циста 3.4 см која ја чекавме да пукне и требаше да добијам на 5ти септември но до ден денес немам сеуште циклус...вчера бев на лекар и цистата е намалена на 1.7 и имам фоликули на двата јајници..според ехото лекаров ми кажа дека ситуацијата му изгледа ко јас да сум имала добиено бидејќи ендометриумот бил многу тенок како после добиено... дали некој имал ваква ситуација и што би значела... инаку утре ќе проверувам хормони а мм следна недела ќе прави спермограм и спермокултура..
    Добра ноќ

2. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Zdravo, go imav istiot problem pred 3 godini mozhebi samo kaj mene cistata mi beshe 5cm.... i tenok endometrium kako da imav dobieno....
    Genikologot mi dade apcina za zadebeluvanje na endometrium ''ESTROFEM'' se vikaa i imav mn podobruvanje, endometriumot se zdebeli cistata se sredi potoa dr mesec bev i na folikuli merenje i ostanav bremena....
    So srekja :) :*

На Lavica2016 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Јас кога имав големо доцнење на циклус беше кога прекинав со циклопрогинова,после прекинот добив па нареден месец не добив и кога бев на др ендометриумот ептен танок ми беше,др рече сум имала отсуство на овулација и покасно ке добијам и покасно може и да овулирам дур се средат хормоните,штом сум прекинала циклопрогинова.Кај тебе може има некој хормонски дисбаланс поради цистата оти знаат цистите да реметат циклус.

4. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    494
    За спермограм ќе му бараат претходно да има направено СИДА тест, Хепатит Б и Ц.

5. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Zdravo moi dragi feminki jas i mazot mi se obiduvame da imame bebe no eve skoro 6ti mesec kako nema nisto inaku ziveeme vo stranstvo i pocetokot na septemvri si bevme dojdeni i bevme vo Plodnost Bitola jas napraviv pap mikrobioloski brisevi za hormoni nemav vreme i na exo me vide doktorkata se mi bese vo red a mazot mi napravi prvo spermogram i ne bese bas dobar potoa i spermokultura napravi taa bese dobra nemase nikakvi bakterii samo spermogramot bese los doktorkata mi kaza da ne se otkazuvame da si probuvame i ponatamu i mi rece deka trebe jas da proveram proodnost na kanali i da probame so inseminacija i ako ne bide koga ke si odime naredniot pat so vestacko e sega ako mozi da mi kazete sto e toa inseminacijai kako se pravi ne mi e poznato, samo znam deka nedez ne treba da se gubi koga togas ke bide jas veruvam deka ke bide samo mm e ocaen deka problemot e vo nego no jas si go smiruvam bidejki imam slusano deka toa moze i da bide psihicki problem od mnogu mislenje nervozi stres... vi posakuvam mnogu sreka na site :sun:

6. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Инсеминација е вбризгување на сперма од мажотти,предходно прпчистена обработена,значи само здравите сперматозоиди да останат,дирекно во матката твоја.Претходно ти следат овулација колку фоликули ти созреваат и ако е потребно те стимулираат или со апчиња кломифен или со инекции.Ти темпирааѕ точно кога треба да прснат фолекулите и да се ослободи јајцеклетката со прегнил инекција,и нареден ден ја прават инсеминацијата.И какво надеж губење шест месеци се обидувате што да речеме тие подолго што се обидуваме.Нервозно е исчекувањето знам,ама гледај уживај додека можете каде сакате и кога сакате низкука да водите љубов :P,о ти кога ке имате мали слатки очиња низ собите подруго ке биде :D

На KaTe<3, Bebulleee и orhideea им се допаѓа ова.
  7. Arnisa

Arnisa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    403
    А бидејќи на маж ти не му е добар спермограмот нели ви препишаа витамини за него? Пробајте да го поправите спермограмот па може и природно ќе бидне.

На orhideea му/ѝ се допаѓа ова.
  8. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Др. Димитров е Цар! Јас имав спонтан, па после година дена неможев да останам бремена .Немав проблем освен што немав редовна менстурација и едноставно нејкеше да се фати . Отидов кај Димитров, метформин ми препиша и за кртако време останав бремена. Ја утнав дозата прво , погрешно имав разбрано,но штом почнав да пијам права доза одма останав бремена +мерев фоликули . Сега сум за некој ден 7ми месец :)
    Ви пуштам срека на сите женички и ајде доагајте во труднички некако се испразни ...:hug::l:

На Victorian, manako1, Lolipop23 и 5 други им се допаѓа ова.
  9. lejla5

lejla5 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    252
    Dimitrov e najdobar mi izvadi pregrada na matka od 2,5 sm za koja dvajca doktori vo sistina tvrdea deka nepostoi,piev dva meseci po operacija hormoni I potoa op,od prva se fati,za edna nedela vleguvam vo sedmi mesec.srekno zenicki I nikogas negubete nadez I verba :hug:

На Victorian, pandelka, Kejtovska и 3 други им се допаѓа ова.
  10. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Ne nisto ne ni kaza doktorkata za nakakvi apcina vitamini samo koga go napravi spermogrmat ni kaza deka ne e dobar i vo nego pisuvase sovet da se napravi spermokultura da se vidi dali ima nekakvi bakterii ama nemase bakterii mi rece deka e dobro a vo spermokulturata pisuvase patogeni bakterii i kandida ne se izolirani :worried::|

11. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    И спермограмот на мм беше многу лош и имаше 8 пати покачени леукоцити шо значи бактерија, а во спермокултурата немаше ништо. Кај мене излезе бактерија Уреаплазма и двата пиевме антибиотици, ама и пред да направам јас микробиолошки докторот рече дека треба да пие мм антибиотици без разлика шо спермокултурата е чиста кога на спермограмите имаше многу покачени леукоцити.

12. KaTe<3

KaTe<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    300
    И денес исто дечки, весело :D.
    Све по тамам. Ми е чудно дури пошто вообичаено сум по нервозна...ама сега овој период многу нешто кулирам. Ај нека е за арно. Календаров вика дека овулирам, а јас не осеќам некои знаци на овулација :angel:

На pandelka, Bebulleee и Valentina888 им се допаѓа ова.
  13. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    А за што пиевте метформин?

14. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Мене ми го препиша бидејки имав нередовна менструација, и со тоа се регулира.Плус метформинот прави да има повеке фоликули и да бидат почисти. Тоа е стар лек порано мнг често го давале.Сега повеке го користат оние кои се болни од шекер . Малку нелогично , ама апчето е магично.И моја другарка исто со метформин остана трудна .А предходно со неуспешни инсеминации. Сите се чудат како со апчето ама еве бебе клоца во стомак :) Битно е да се погоди дозата . Од мое искуство не бегајте од доктори јас 1 година бегав и тапкав во место. Во таа година што све не правев , од нервози ,плачки глава не кренав .Најубаво да си ја превземета работата во свои работи . Крајот го краси делото :) топло ви го препорачувам Димитров ..

На Arnisa, H.VAGA, Momichka и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Фрлајте се вкревет сега. И уживајте....
    Секогаш да бидеш насмеана :*

На pandelka и KaTe<3 им се допаѓа ова.
  16. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
  17. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Дечки, појачан светло-жолт секрет од овулација -19 месецов, па се' до денес значи нешто или се филмам?Не осеќам никакви тегоби, па да помислам дека е инфекција :?: а, можеби и е...дури и левиот јајник ме приболува на моменти.
    Од денеска почнаа и градите да ме болат и некако ми се тешки.

Последна измена: 23 септември 2016
  18. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Сега метформинот го даваат кај полицистични јајници .
    Овично кај пцос има покачен инсулин хормон, и со тоа и малку диета јајниците се смируваат и во некој случаеви доага до бременост.

На KaTe<3 и bebaa им се допаѓа ова.
  19. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280

Лелеее погрешна кукла (facepalm)(среќа оваа не е активна од 2009 :worried:) @kukla21 јави се да не те мислам;) (highfive)

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јавено :)

На Valentina888 му/ѝ се допаѓа ова.