LollySky, пиши на што мислеше поточно со тоа приватен лекар, не би сакала да излезе дека ти давам погрешни информации. Мислеше на општ лекар или гинеколог? Мојот матичен гинеколог е приватен и ми дава упати за клиника и поликлиники и си користам осигурување. Ако мислеше на тоа, јас така те сфатив. А Anetaoh е во право. H.VAGA, ти посакувам покус пат до остварување на твојата желба. Секако дека ќе се израдуваш еден ден. Колкав и да е патот, треба да се изоди. Ајде, чекор по чекор и само позитивни мисли!
Било каков приватен лекар, општа медицина или гинеколог. Значи мора да ми е матичен? На тоа мислев најмногу. @alisijad , oк е ако е само партиципација, да не е само полната цена, 800-1200/хормон
Moze li nekoj da mi kaze pravevme kariotip kaj soprugot izleze ok, a kaj mene izleze nekoja translokacija na 13 i 14 hromozom, i demek precka zosto ne se implantira plodot, posto e gen nema lek, taka da vo sok sum 3 dena nekoj dane imal nekakvo iskustvo da mi kazi ????
Ола лејдис како сте? Јас не сум добра, настинав и се ме боли, нос течи крајници за нигде.... Уште ова ми фалеше сега. Туку старо ново шојмат? Ајде позитивни тестови Ве гушкам
И јас сакам да испитам хормони, но не ми паѓа на памет да давам 800 денари од хормон штом веќе не морам. Ќе го чекам циклусот (дај боже да не дојде) па ќе проверувам.
Здраво на сите, нова сум овде од денеска, ако може да ми кажете што значи ин витро оплодување со спонтан циклус? ми рекоа не треба стимулации за тоа ама ваљда нешто се прима, не верувам дека туку така ке отидам и ке ми прават аспирација.
Супер поминав . Сега имам болки но се слушнав со Трајковски па ми кажа магнезиум да пијам , па се смирив малку. Одмарам дома , но многу ми е чудно . Како и да е добро сум Сите беа задоволни на трансверот, а пункцијата беше катастрофа но битно помина.
"Зголемување на либидото, желба за интимност со саканиот и копнеж по романтични ноќи ќе ви носи претстојниот период. Денес Плутон, планетата на трансформацијата, преминува во директно движење во вашата 8-ма куќа на интензивните чувства и интимноста. На многу близнаци Плутон ќе им донесе искрена и чиста љубов. Нови врски се на повидок." Мојот хороскоп за денес, според еден календар оваа недела ми е плодна, па ај може погодиле
Со ова ивф се зема јајце клетката што природно се создава за време на циклусот, нема дополнителни стимулации за зголемување на бројот на ј.к. Јас примав терапија од 4 дена (7-11ти од циклусот), бев на мерење на фоликули, добив стоп инекција и потоа следеше пункција и трансфер.
Фостимон и Цитротиде се боцкав 4 дена. Стоп инекцијата ја примив 2 дена пред пункција мислам, не ми текнува која беше.
Дечки ново нешто што дознав денес, имам братучетка во Америка и исто проблем со ПЦОС и овулација има. Еднаш остана бремена со вештачко, и пред тоа со терапија со метформин шест недели, почнала со помала доза потоа постепено и ја зголемиле. Нема врска тоа друго ми беше муабетот, јас сум на терапија со Inofolic, лек во прашак кој го пијам 2-пати дневно по совет на доктор 3-месеци (на 20-ти Октомври ми завршува 3-от месец), и го пратив линкот нејзе(таа е доктор по струка), и ми рече дека истиот овој лек што јас го примам е за истата намена како и метформинот. Така да сите што имаат ПЦОС мој совет е да си ги консултираат матичните дали да почнат терапија со истиов лек Inofolic, http://inofolic.rs/.
Ајде женски некоја поупатена, во која фаза сум на 66ти ден од циклус (ми касни многу)? Денес провервав хормони па не знам да прочитам, не знам во која фаза сум?