Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Така треба, само напред што побргу до посакуваните две црти :*

На KaTe<3 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Добро утро на сите, ви посакувам убав, позитивен ден!

Bebullee, да не е сперма? Да не имаш рана овулација?

lovely-girl, дај боже да не добиеш!

*sisi*, јас мислам дека ниедно време поминато не е малку за ваква работа со оглед на тоа што желбата е преголема, а за надежта да не правам муабет. Знам дека само се акумулира тага од месец за месец и се опаѓа психички, но обиди се да не дозволиш ради себеси. Сочувствувам со тебе и никој нема право да ти рече ех што е една година. Ако имаш потреба од разговор со психолог, ич да не се мислиш. Да одиш ради себе ако имаш потреба за да си олесниш на душата.
    Или закажи си масажа, оди на некој козметички третман, некој шопинг, наполни си ја кадата и уживај со некои мирисни свеќи, направи нешто што ти прави да се чувствуваш подобро, нешто што ќе те развесели и ќе ти ја врати насмевката, ќе те крене и ќе те ослободи од стресот.

Мерев температура сабајлево, не се качила што значи вчера не помина овулацијата. Сабајлево ги чувствувам симптомите па се надевам дека денес ќе прсне фоликулот. Башка денес сум на преглед, па ќе каже докторов до каде сум.

На lovely-girl, MissDaisy, H.VAGA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Da preku urina. Ke napravam denes povtorno pa ke vidime koj e rezultatot.

4. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    217
    Здраво на сите. :) Неделава да ви биде прекрасна и сите што си чекаат две цртки да си ги видат. :) На @bokace и посакувам многуууу среќа. Ние месецов не бевме нешто активни, поради настинка, па ќе видиме што ќе биде за 1 недела. Ако добијам почнувам со мерење базална. Сакав да ја прашам @0ли дали за фоликометрија мора да правиш ПАП тест и брисеви или може директно да се прави? :)

На AnonimnaDevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Ете женски бев на гинеколог, ми вели си овулирала ^_^ се прерадвав. досега од толку прегледи прв пат слушам дека сум овулирала. Барем не сум толку безнадежна :whew: Ми даде да пијам 5 дена нешто за да добијам, што ако случајно сум бремена нема да штети на бременост. Ако сум забременила, нема да добијам. Со оглед на спермограмот и дека не бевме многу активни последните 2 недели заради вагиналети и триста чуда не се надевам многу, ама сепак се прерадвав дека сум овулирала и ендометриумот ми бил како што треба се :party: Ве гушкааам:hug:

На MissDaisy, pandelka, Bebulleee и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Не е сперма ќе почека уште малце за тоа. :) се бројат денови... (fingers)

Последна измена: 27 септември 2016
    На 0ли, KaTe<3 и pandelka им се допаѓа ова.
  7. gabimama2

gabimama2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2015
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    342
    Zdravo zenicki,redovno ve citam,no nema nisto novo pa zatoa i ne pisuvam cesto,inaku uste 5den do sledno (ne)dobivanje,imam nekoi cudni reakcii,dolniot del od stomakot kako da mi se zategnuva...aj barem da se pofilmam malku si baram simptomi...mnogu sreka na site sto ocekuvate ubavi vesti,ve guskam site:hug::hug::hug:

На Bebulleee, manako1, KaTe<3 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. KaTe<3

KaTe<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    300
    @bokace кај си денес , ајде сподели нешто со нас...како се чувствуваш, се е во ред.
    Знаеш дека сите оваа твоја ситуација лично ја сваќаме :hug:

На bokace, Bebulleee, manako1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Martovka

Martovka Активен член

Се зачлени на:
    28 август 2016
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    12
    Се мислевме со сопругот и се договоривме да одам на прва инсеминација.Кога отидовме докоторката виде убав фоликул и ме стави утредента на листа и правев во петокот на 17 ти,и ми даде да пијам андол 100 и утрогестан вагинално.Немав проблем се до пред неколку часа малку имав розевко на долната облека,како малку разлеано розево.Не знам дали има место за паника и дали некој се наоѓал во мојава ситуација.позззз и Ви благодарам

10. meli23

meli23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2013
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    122
    Sum citala deka toa go vikaat implantacisko krvarenje,koga plodot se vgenzduva vo matkata,ti posakuvam i kaj tebe da e toa

На Lady4 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    Здраво девојки, еве ме денес... се појави тетката ама малку розната...не како секогаш кога сум добивала....од се што досега прочитав овде по Фемина како да е нормално да малку прокрвариш на датата кога треба да добиеш. Така ми беше и првиот пат кога бев бремена, е сега планирам да видам утре како ке биде тоа крварење, ако си е нормална менструација и нема да правам тест...ама ако утре нема крварење.. ке правам тест , и секако вие ке бидете известени :) (fingers)(fingers)(fingers):l::l: ај убава вечер :*

На Victorian, Lady4 и Bebulleee им се допаѓа ова.
  12. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Тука сум јас цело време , само глупаво ми е да прашувам за нешто нон стоп .
    Знам дека ќе ми кажат да не барам симтоми :) :)
    Иначе подобра сум од вчера , на моменти ме заболува и кркори стомакот , малку главоболки .
    Сабајле температура мерев 37,1 чуствувам како ми гори нешто од внатре .
    Одмарам станувам по малку , малку седам , не ми се пие кафе цигарите веќе ги откажувам се губи и таа желба .
    3 ден од трансвер телото ми бара одмор ама снагата ме боли од лежење.
    Легни - седни сум цело време , во вц и до трпезарија за да јадам , а јадам цело време но помалку а почесто затоа што имам мака со стомакот . Имам малку запек :$
    Се надевам дека нормално е сето ова , верувам во нашето чудо и мислам позитивно. :* :* :* :* :* :sun::l:

На Mariangel, podravka, Victorian и 9 други им се допаѓа ова.
  13. Elenota

Elenota Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2016
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    160
    Дај боже да е вистина .. и јас сум јарец во хороскоп мене мен ми заврши и се фрливме во кревет

14. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    И јас сум јарец во хороскоп :D:D

На Elenota и irenna им се допаѓа ова.
  15. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    zdravo sakav da te prasam koi apcinja ti gi prepisa za da dobies? Jas pijam primolut nor mmentalno :)

16. KaTe<3

KaTe<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    300
    Srce jas sum Bliznaci vo horoskop,ama toa e samo horoskop. Kje bide kako i da e nema otkazuvanje:)

На Elenota му/ѝ се допаѓа ова.
  17. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Дабростон ми препиша 3 пати по едно, 5 дена да ги пијам, затоа што сум овулирала па да не сум забременила случајно, овие не штетеле во бременост.

На AnonimnaDevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    :hug::hug::hug: силна си ти, ќе издржиш и ќе се радуваш на тоа што следи (fingers)(fingers)(fingers)

На Lady4, bokace и AnonimnaDevojka им се допаѓа ова.
  19. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Ај здраво на сите!

MissDaisy, може директно да се оди на фоликометрија. Јас правев брисеви бидејќи не сум правела, а пап правев бидејќи од мај немав правено. Слободно оди, ќе ти мери фоликули.

Е сега. Бев вчера кај докторот, фоликулот беше пред прснување. Но малку ме подисплаши, малку подолго ме гледаше, како да виде полип или преграда. Ми рече да одам истиот ден кога ќе ми заврши за да види дали тоа што го виде ќе го снема бидејќи таму не треба да биде. Башка и малку повеќе задебелен ендометрумот му се виде :(
    Малку сум во паника. Читав околу ова, но пак како ништо да не ми е јасно. Не ми рече да прекинеме со односи, но според мене подобро е да почекам и да видам за што се работи отколку да си имам проблеми ако се работи за преграда или полип.
    Уфффф ве молам ако некоја нешто знае за ова нека пише.

20. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    @0ли можеби е само сенка , не се грижи.
    Кој ден ти од циклис ?
    Мој совет престани со односи, затоа што ако дојде до бременост преградата ќе направи проблем.
    Доколку има некоја преграда или полип ќе те прати на хистероскопија.
    Подобро сега да се острани проблемот , него кога ќе дојде до бременост да биде полошо.
    Мисли позитивно дека ќе се реши се па ќе уживаш со мажето :)
    Многу ретко преградите на матката се гледаат на ехо .

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.