Јас и покрај тоа што пијам апчиња за да добијам има некоја мала шанса и кај мене, па ако сум случајно бремена треба да не добијам на 5.10. Мала надеж ама ја има
зошто ти имат препишано дабростон, редовно ти доаѓа циклусот или ти касни?бидејќи и мене три месеци по ред ми ги даваа истите да ги пијам два пати наутро и навечер по едно, 13 до 15 дена ги пиев, откако ќе ми прснеше фоликулот ама никако не гледав нешто ефикасно дури повеќе ми се спиеше од нив и ме подувуваа многу,дури ги пиев тие дена не ми доаѓаше веднаш штом ќе престанев веднаш тетката си доаѓаше.од нив многу ми каснеше дури на 36/37 ми доаѓаше......инаку од др што слушам им ги дават на лица кои имат нередовен циклус за да добијат
Ми препиша зато шо последна менструација во јули ми беше, 68ми ден од циклус ми е, премногу ми касни. Секогаш ми касни ама толку 2-3 пати се има случено да ми закасни. И плус ми виде овулација, а јас му реков не можам да чекам уште да добијам, па ми ги даде тие 5 дена да ги пијам, ако случајно сум бремена не штетат на плодот и нема да добијам од ко ќе ги допијам, а ако не сум бремена ќе добијам по 3 дена од ко ќе ги допијам.
Хормони прегледав баш му ги носев рзултатите, во ред биле, а за бета мислам дека рано е многу. Според мојте пресметки во четвртокот пред 1 недела изгледа овулирав, тогаш имав болки во јајниците. Не вервам дека ќе покажи нешто рано е. Зато и ми даде Дабростон, тие ги даваат и во бременост колку шо имам читано за задржување на плодот или така нешто. Ако сум бремена нема да добијам ко ќе ги прекинам, така ми кажа.
5.10 е мојот ден,не се надевам ич ама ај. Друго сакав да прашам освен Тофовски кој друг доктор-ка е добар-а за хистероскопија,совет ,мислење шо да е
Zenski moze li na 4D da se vide deka imam praveno abortus? Bidejki me gledaa na 4D eho ama nisto ne mi spomnaa vo vrska so matkata duri i me prasaa kako za podatok dali slucajno ako zabremenam ke mi bide prva bremenost. ?
Токму така него мислев нели ако имам некое оштетување или последица од таа интервенција би можело да се виде на Ехо нели дека нешто не е во ред.
Проблем ако постои би се видел исто како што се гледаат проблеми (ако ги има) и после спонтан абортус.
Sisi zosto ne se dogovoris so doktorot da mu kazes se i da ostane toa megu vas. Mozebi ke ti preporaca drugi ispituvanja, mozebi polesno do celta ke stignes... Barem so nego razgovaraj otvoreno... Site sto ste vo iscekuvanje, cekam i jas so vas od 3.10 pa na dalje!!!! Ajde zeni ne me ostavajte sama!!! Pustam srekja ne edna nego 100 vrekji!!!