Девојки едно прашање,дали знаете кога се осеќаат реакциите по примањето на кломифен,знам дека е рано кај мене но првиот пат кога останав со кломифен исто околу 14_15 ден осеќав како некој бодеж во јајниците,па ме интересира дали мора или не да има некоја таква реакција,инсче денес ми е 9ти ден вторник сум на контролс па ќе видиме...
Не знам за другите ама јас од кога престанав, сега дали беше 9-ти или 10-ти ден не се сеќавам, ама знам дека денот кога ги завшив почнав прво послаби болки да чувствувам и со следните денови по јаки, дента не инсеминацијата јас не моќев да седам од болки во карлица, јајници дури ни во тоалет не можев на раат да одам.
Фала на прашање , добра сум. Сум заспала па сега гледам дека си ме прашала Во исчекување сум ,но добро е што поминуваат брзо деновиве гушки до тебе
Ајде женски дури чекам да не добијам да се спремам за ако добијам Планирав после следната менструација да пијам мацина трева, да пробам со чајот да го регулирам циклусот. Арно ама читав различни работи, некои пишат се пиел до следна менструација, други до овулација. Aко е втората варијанта вистинската да напоменам дека јас немам појма кога овулирам - овој циклус овулирав на 60ти ден , значи оваа варијанта мене не ми одговара) Ако е првата варијанта вистинската - да кажам дека еве некогаш имам предолги циклуси па ако следниот ми е како овој 70 дена пример, ќе треба да пијам толку време без прекин и дали толку долго користење би претставувало проблем ме интересира? Нека ме просветли некоја ако знае
Дали си ја видела рекламата на тв, со некој капки за овулација , јајници , пмс и слично. Не ми текнува како се викаа тие капки. Иначе за чајот јас ја знам оваа варијанта , се пие цело време освен кога се има менструација. Мм го имаше еднаш купено од Битпазар и ми се чини дека имаше напишано упатство за употреба , не се секавам точно. Значи тогаш се прави пауза. Најубаво би било да ги прашаш билкарите што го продаваат чајот. Има и во Зегин женски чај , чај за воспалени јајници пробај и со тоа.
"Октомври за многу близнаци кои се во врска или брак ќе донесе вест за бременост, бидејќи 5-тата куќа управува и со плодноста." Добро Утро Дечки Абе ме бомбардира хороскопов, ме растури. И да не останам бремена ќе ме убеди дека сум ако продолжи вака. Убав почеток на Работнава Недела за оние кои работат, а оние кои се дома само едно имам да кажам: Блазе си ви D
Да имам видено реклама само заборајв како беше името..Исто знам и за едни други капки Фемисан А. Имам повеќе опции само морам да се одлучам за една Чајот ми е веќе купен на него нема упатство за употреба. Јас би одела со чајот ама се плашам да не искомплицирам нешто
Добро утро Мацина трева се пие до овулација,а може да се пие и цел месец доколку немате односи тој месец. Затоа што читав дека има абортивно дејство,а колку е точно тоа не би знаела да ти кажам За овулација имаш VITEX капки или ЖОЛТО НОЌНИЧЕ капсули. Јас би ти предложила да си земеш жолта мака во прав за средување на менструација и хормони. Сите овие се на природна база и резултати очекувај после три месеца пиење. Одлучи се за едно од овие и пробај. Искрено мене мацина трева скроз ми ги поремети хормоните,што не мора да значи дека и кај некоја друга така би делувала...сите сме различни.
Добро утро или веќе добар ден за некои како мене што се будни од 6 часот Ви посакувам убав, позитивен ден, бидете насмеани и убави! Маката ја препорачувам и јас и секое утро ја консумирам во смути едно лажиче. Презадоволна сум и многу убави работи читав за неа, башка природна е, корен е во прав. Мене многу ми помогна. Од течности пијам само вода и по некој природен сок што сама ќе си го исцедам или изблендирам. Не помнам кога последно сум се напила нешто надвор од ова. Сакам да кажам дека чаеви мрзам. Туку настрана ова. Жени каде сте, ајде веќе треба да имаме пријавување две црти! Имаше некои членки што кажаа дека очекуваат да не добијат на 2-3 октомври. Што се случува? Кај мене ништо, денес 5ти ден по овулација. Се трудам да си го лажам паметот и да се занимавам со нешто.
Женска мене ми е раноооо... Јас најискрено сакам да се откажам од пиење секакви "глупости"(јас така ги доживувам периодов-секако не се глупости), сега ја пијам терапијата докторот што ми ја даде, тоа се прашачиња Инофолик, служат за регулирање на циклус и поттикнување овулација и рибино масло пијам , витамин ц, селен , Б6 и толку. Овој месец тотално кулирам од такви работи.
Еве ме јас денес треба да не добијам, ама како што почнаа болките до вечерва сигурно ќе пристигне...ќе бидете известени Се повикува @gabimama2 , денеска е и нејзин ден