Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    уф нз сто да казам ;( јас имам полицистицни јајници ...и со тоа не редовна менструација маз ми правесе спермограм добар бесе но не сјаен и пиесе вит е нз таму некој апинја јас за тоа време бев на терапија со кломифен а пред тоа примолут нор дабростон ама нисто....ии со кломифенот бесе се супер на прегледите овулација супер имам фоликули на толкави и докторката вели санси 1000 посто кога тпа мене ми дојде нисто.....и мн се разоцарав и сега мн ми е теско само цитам по форумиве и плацам а сега реков не пијам нисто веке хормони глупости како сто цитав ресив само со цаеви и сега пијам цај од брусница ајдуцка трева јадам аронија исто и маз ми а за исхрана да не зборам се здраво јадеме ниту пусиме ниту алхохол ниту кафе нити сме пиеле нити пиеме ама ете судбина сто сфатив дека се се во рацете на господ сега нема еве пак два месеци мн ме болат градиве јајниците но не земем никаков тест засто знам дека ке с еразоцарам пак цитамза симптоми некој имама некој не и сама се тесам ..па се натазувам ..нз ама процитав сега нз кај бесе на форумов за цај од мајцина душицка нз која феминка писа ке пиела а засто е тој добар?????????секој совет би ми бил добредојден само да добијам бебе ;( скоро 3 год го цекам ;( ;( ;(

2. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Болките ти се најверојатно од овулација...па и да се константни немора да значи дека се од бактерија или инфекција (обично и не даваат такви симптоми)...може да се пример јајници, цистички и сл.
    Да не нагаѓам, најдобро ќе ти е да одиш на доктор со тоа што ќе му кажеш кога ти биле плодните денови, дека сте имале однос и дека постојат шанси да си зачнала...
    Јас мислам дека нема да има никаков проблем за да ти направи испитувања или ПАП, затоа што и на трудници им се прави истото испитување уште во рана бременост?!?!
    Но сепак ти прашај си ;)
    Поздрав и со среќа :*

3. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    Cel den vo krevet lezam so pernica pod nozete kaj gazot sakam da prasam dali e problem 15 min da bidam vo sedecka polozba hellp.

I dali e problem toa sto stalno odam vo wc da mockam dosega sigurno sum bila 5 pati ili da ne pijam tolki tecnosti 1l ispiv

4. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Нана, однесувај се природно, сто ти се прави-прави и не се замарај многу дали треба ова или она, ако сака да се фати ке се фати секако и не мисли премногу на тоа, засто знам дека неизвесноста убива и затоа најди си како да си го исполнувас времево додека да дознаес, со убави неста и да бидес позитивна! ке биде дусо, стискам палци за тебе и ти ја посакувам целата срека, ти само опусти се и се нека биде природно како треба! ајде биди поцеток на новиот бран трудници:) :inlove:

5. rak11

rak11 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    77
    нана течности е добро да се пие зашто мислиш да 1л е мн,со среќа нека ти е мисли само на позитивно

6. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    Можно ли е? Наместо да ми доцни да ми дојде 4 дена порано?!? :fubar: А немав никакви симптоми. Се будам денес, одам во тоалет и гледам на хартијата има некоја капка. Се зачудив, дури си помислив дека можеби се работи за имплантационо крварење, но поминаа 5 минути и одеднаш сите предменструални симптоми ми се појавија. :x Дури и главоболка имам, а тој симптом од средно не беше ми се појавил. Ајде ќе видам за 4-5 саати дали ќе протече сериозно. :?:
    4 дена порано :o ! Никогаш не беше ми се случило. :(

7. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Мозно е сто да не, незначи ако имас редовна менструација дека секогас мора да биде така! некогас и не е така! и јас имам нормална и редовна менстр.но заднава година ми се слуцувало некојпат да ми закасни или да ми дојде порано...поздрав

8. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    ^ Благодарам Лори. :) Прашањето повеќе беше реторичко ;) Се нервирам дека немаше време ни да се понадевам дека можеби ќе има нешто. Си добив, и тоа 4 дена порано - до сега не беше ми се случило. Се случуваше ден-два, порано или подоцна ама 4 дена - не. Како и да е. :|

Ете јас барем нема да трошам пари на тестови за бременост - нема време кога да ги купам за да ги направам ]:) - добивам многу порано од колку што очекувам, :!: а камо ли да задоцни ден -два.

Поздрав!

9. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Мене редовно ми доаѓаше на 28дена, а оваа година скроз ми се измести и сега добивам на 24ти ден. Тоа ми е новото нормално :)
    Како и да е, ако постои мала трошка можност да си бремена, се надевам дека ќе ти се исполни :) Ако не е тоа случај месецов, тогаш наредниот здравје :)

10. belcvet

belcvet Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    26
    девојки јас да ви кажам бев на гинеколог (што ме болеше стомахот во пределот кај јајаниците два дена и незнаев што ми е) и за среќа :dance: :party: немам ништо загрижувачко, ме гледаше на ехо немам цисти нама ништо и вагинален преглед ми направи ми вика докторката нема ни воспаление на јајници ни ништо! ќе ги чекам резултатите од пап само.
    јухуууууууууу :clap: наводно од овалуациија наверојатно ми било. Јас се исплашив бидејќи до сега не сум имала толку јака болка, ама се случувало и болката да трае некогаш 24 саати.
    Епа сега да се фрлиме на работа :lol: и да чекаме да се израдуваме :inlove: поздрав до сите кои чекаат 2 цртки :*

На eci85 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ке биде во некоја следна прилика, само позитивно и опустено, а верувај дека е подобро ако веке не си бремена да ти дојде порано отколку да ти касни, засто тие денови во исчекување се вечност!!! ти посакувам поскоро да се израдувас :inlove:

На midnight.flower му/ѝ се допаѓа ова.
  12. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    jas veke редовно добивам 2-3 дена порано, на 26 ден, така да се навикнав, минатиот месец ми задоцни 4 дена, дури се израдував дека има нешто, ми дојде дури на 31 ден, и мишто од бизбисот ;( овој месец пак на 26 ден и така... не се замарам веќе, ако не биде ништо за 2-3 месеци документите, и на инсеминација

13. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    Kako ste dragi feminki jas sum super deneska mi e 5den od transfer cel den si lezam mu se molam na boga do kraj da bide vo red

На silk му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Super Nana, izvesti ne koga ke pocnes da cuvstvuvas nesto neobicno, vozbudlivo neli :$ ti posakuvam se najubavo :*

15. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    така така само лежи си :clap: а за колку време ке дознаеме дали ке имаме нови бебиња на форумот/???? :$ :inlove:

16. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Леле Нана со среќа нека е. Па ти ептен напред си отишла а не си не известила :!: . Лежи си, одмарај ги ембриончињата, гали ги и спремај се за едно 9-10 дена да славиме овде, ма има журка да направиме :dance: :dance: :dance: :party:

17. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    Transfer na 3embrioni vo stadium na blastocyst,early blastocyst i morula na 5den od razvoj sto znaci ova mi pisuva na izvestajo

На Delgadina и silk им се допаѓа ова.
  18. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    777
    Ne znam sto znaci toa Nana,no ti ja pustam seta srekicka i sto poskoro da se druzime vo 'Trudnicki muabeti' :)

19. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    и јас незнам што е тоа ептен му е стручно напишано ни треба факлутет за да го дешифрираме :lol: а и не е битно што и да значи битно е дека за убаво е, јас едвај чекам да прочитам убави вести од тебе :hug:

20. Delgadina

Delgadina Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    391
    http://www.advancedfertility.com/morula.htm според ова, значи успешен почеток :clap: :clap: :clap: