Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Кате, рано ти е ама ќе те чекаме ние со убави вести, нема бегање!
    Ако се мора да се пие нешто, ќе се пие.
    Кај мене засега само Фолиод (фолна киселина со јод) и оваа макава.

Се хранам здраво, пијам многу течности, јадам многу овошје свежо (и суво), зеленчук свеж и динстан, јаткасти, природни сокови од цитрусни овошја, манџички, маслиново и ленено масло користам, сол во минимални количини (мм дури и смета дека е блуткаво јадењето), јадам несолени маслинки, од млечни производи само кисело млеко, риба обавезно, поретко месо. Благо не јадам, брза храна не купувам, грицки и такви работи како чипсови и што знам јас друго целосно ми се исфрлени, купечки сокови заборавив како изгледаат, леб не консумирам (само Тонус купувам). Со еден збор балансирана исхрана што долго време ја терам. Порано се правев обратно ама решив да си се сакам повеќе и да внимавам на своето здравје, да научам како треба правилно за во иднина кога ќе имам дете да го научам што е здраво, а што не.

Бејби, се додека не дојде има надеж. Бре тие скапани болки аман од нив :@ Известувај што се случува.

Габи ја чекаме да пише (waiting)

*јас и моите долги постови ама што да правам, ми се пишува :$

Последна измена: 3 октомври 2016
    На gabimama2, Bebulleee, Valentina888 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. KaTe<3

KaTe<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    300
    Mi
    Миличка и јас исто, на медитеранска исхрана сум 3-месеци веќе, јас не смеам да конзумирам ништо што има глутен. Не сум гладна и во однос на храната баш ми одговара, ама некогаш ме фаќа криза за благо, што не смеам да помислам да ставам во уста пошто имам скриен шеќер...ама тоа е. А чаеви си пијам немам гајле нане,зелен,овошен...и други. Вода веќе не знам колку имам испиено, и така си пијам...јога почнав по дома, масажи на стомакот....ехееееј што све не правам. Моментално само од тоа тревата ќе паузирам.
    :):hug:

На Bebulleee, AnonimnaDevojka и 0ли им се допаѓа ова.
  3. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    Каква е таа фолна киселина со јод :|

4. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Валентина, вакви се апченца.

5. Valentina888

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    А од кај ги купуваш,ги има кај нас?

6. AnonimnaDevojka

AnonimnaDevojka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    518
    што е функцијата на јодот? за што ти ги препишале со јод а не само фолна...

7. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Валентина, ги купувам од кај нас, ги има по аптекиве, 149 денари ги купив последно. 30 се во едно пакување и таман за месец дена е пакетчето.
    Анонимна, јодот е битен за функцијата на тироидата. Како додаток на исхрана се водат апчињава, како и секој витамин и не се со рецепта.

На пакетчето пишува:
    Folic acid and
    Potassium iodide
    Food supplement

8. Lanic

Lanic Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2016
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    1.265
    zdravo zenski!neznaev vo koja tema da go postavam moeto prasanje,pa se resiv za tuka iako neznam dali e soodvetno.Jas i mojot soprug se obidivame veke 8 meseci za bebe.Imam redovna menstruacija od 28 dena,i sekoj mesec si ja cuvstvuvam ovulacijata.Za ovoj period dodeka se obiduvame mnogu dobro gi zapoznav zbacite koi mi gi dava moeto telo.Od ispituvanja gi napravivme site osnovni i kaj mene i nego se e vo red.Edno nesto me maci,posle sekoj odnos imam cuvstvo deka cela sperma izlaga od mene.SE cedi vo tekot na nokta na utresniot den.dali e toa normalno me interesira,.Dali nekoj od vas ke spodeli nekoe takvo iskustvo a sto ostanala bremena i pokraj toa.Ve molam za sovet zasto mnogu se grizam.Pozdrav do site

9. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    217
    Баш би сакала да ги пробам овие апченца фолна со јод. :) Јас веќе подолго ја пијам фолната на алкалоид. Инаку си ја симнав фертилити френд апликацијата и почнав да си ја мерам базалната. :) Сакам да прашам дали некоја од феминките тука има искуство со стрептокока група Б во урина? Освен соодветен антибиотик, што друго би помогнало да се исчисти?

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Немој да се паничиш штом сите реултати се воред. Јас и мм се обидувавме две години а резултатите беа супер... кога треба тоа самото ќе си дојди, а за спермата нормално е да истечи ... тоа колку што е потребно си останува вишокот истекува... без напнатост, ти посакувам што поскоро две цетки.

11. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    И јас почнав да си мерам базална сега дека имав овулација би требало да е покачена па мерам уште од сега, за да видам колку ќе се спушти ко ќе добијам, па да си гледам барем колку често овулирам ако не друго.

12. Valentina888

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    Фала ти @0ли :hug:

13. praznina zivot

praznina zivot Активен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    20
    Kate aj ako ne ti e tesko kazi mi od kade go nabavuvas INOFOLIKOT i po koja cena...:)

14. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Нормално е со спермата. Тоа што треба си останува, ќе си претрча ко ќе му дојде време :) Знаеш ли што би било цела сперма да останува во нас....

15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.867
    Допаѓања:
    77.338
    Kuceska poza za podlaboko da navleze... jas imam svrtena matka na druga strana, isto i drugarka edna I povekje istekuva spermata taka.. i mn dlaboko grlo do matka imam. Bas oni dolgo se obiduvale I ne bivalo, doktokata rekla da probaat kuceska poza i toj mesec ostanala bremena :) jas eve dva meseci mm svrsuvaa vo mene i ne sum ostanala bremena, kje mora taka da se proba sepak:D

На pandelka и Lanic им се допаѓа ова.
  16. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Нема проблем Валентинче :hug:

Мене ова со базалнава ми е интересно и секое утро кога ќе станам во 6 ја мерам.
    Корисно ми е тоа што ми покажува дека сум имала овулација. Така си го проучив циклусот подобро и симптомите во врска со се. Сум правела и тестови за овулација, поточно најпрво со тоа почнав и два месеци така проверував кога ми е овулација, а потоа се префрлив на базална и ова со температурата ми е поинтересно.

На SophiaBella му/ѝ се допаѓа ова.
  17. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    Лавици кај сте бе:) Ме снема оправдано,со бомбони китенки тулови и чуда се замарам:),ми летна месец ипол без мажиштето:D,едвај чекам да се врати,да истераме свадба па да преминеме на следна етапа-бебче.Во меѓувреме испитав се,и фала му на Бога сите резултати се добри(од мене).Докторката ми рече да не паничам,3/4 неуспешни обиди се ништо,ако за 12 мес не успее,тогаш да побараме помош и машки фактор да се провери..Ни фали овде еден тест со две јаки цртки,ама гледам позитивни сте,времето полека заладува за гушкање,па дај Боже пред нова година сите да се префрлиме во труднички:*.Ве гушкам:hug:

На kukla21, KaTe<3, gabimama2 и 12 други им се допаѓа ова.
  18. gabimama2

gabimama2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2015
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    342

eve sum,ama ke kazam ponataka,jas dobiv 2dena porano od ocekuvanoto,ne sakav da pisam ne ubavi vesti,ama ajde @babyhope ti ja pustam na tebe celata sreka na ovoj univerzum i na site drugi koi se vo iscekuvanje na dve crtki,jas vo drugo vreme se nadevam ke pisam ubavi vesti,ve guskam site :hug::hug::hug:

На babyhope и KaTe<3 им се допаѓа ова.
  19. gabimama2

gabimama2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2015
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    342
    ti blagodaram @Ol
    ti blagodaram duso sto me mislis,sega za sega nema ubavi vesti,se nadevam za nekoj mesec i jas ke pisam deka vidov dve crtki

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  20. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Те гушкам и јас тебе :hug::hug::hug: и нема откажување, тоа си знаеш нели ;)
    п.с. јас уште не добив,вчера имав болки, денес немам, не знам што да мислам, ми останува да почекам:?:

На gabimama2, SophiaBella и KaTe<3 им се допаѓа ова.