Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Феминки ме интересира колку пари се микробиолошките тестови во Плодност (мико/уреоплазма, хламидија), цервикс, вагина? И колку е за машко уретрален брис и спермокултура?

2. meli23

meli23 Истакнат член

Jas si dobiv,ama ne zastanuvame tuka,odime ponatamu,Gospod e golem ke ni gi islusa molitvite na site,a nie nema da se otkazeme...ve guskam site

3. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

@meli23 гушки мила :hug: нема откажување, само верба и позитивни мисли :)

meli23 likes this.
  4. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Добар ден, убав ден. :hai:

Каде сте женички ми е досадно на фемина без вас... :?:

Јас сум добра се оджувам во форма, си пијам чајче и тоа е кај мене

Па и времево е хаос де сонце де ладно. Што има ново? Има некој позитивен тест :l:
    Не ја сакам тишината да си знаете :shake:
    @bokace Како си мила? Има нешто ново :call:

5. bokace

bokace Популарен член

@bokace Како си мила? Има нешто ново :call:[/QUOTE]

Јас сум добра , негативен е тестот :)
    Не успеавме овој пат , но ќе успееме наред.
    Јас дадов се од себе , оставив на Господ и на докторот . Докторот даде се од себе , но ете Господ така одлучи.
    Имаме доволно време , да испитаме и да утврдиме кај е проблемот.
    Во понеделник ќе се видам со Трајковски и ќе се направи план за понатака.
    Имало проблем за чудо , јајниците биле со хиперстимулација но на хормонската реакција не покажувало како што треба . За чудо кажав дека јас секогаш сум со некој проблем :)
    Ми се јави Трајковски си направивме муабет и ја има мојата доверба целосно.

Те гушкам мила :* @Bebulleee

pandelka likes this.
  6. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

@bokace

Сигурна сум дека ќе успеете овој пат....Испитајте, проверете и одете на сигурно немој да брзате
    Бидете само позитивни, упорни и верувајте во Господ. Верувај господ не ни клава товар кој не можеме да го носиме на грб. Тешко е покрај толку трнлив пат и кога ќе видиш негативен тест....
    Ама верувам дека ќе биде те гушкам :hug:

MissDaisy, pandelka and bokace like this.
  7. bokace

bokace Популарен член

Не можам да кажам дека не е лесно . Тоа е нормално , градите ми се стегаат од болка .
    Но за да се успее мора да се има некоја доза на позитивност , иначе кај е крајот. Го поднесов ова добро.
    Веќе не форсирам , си го сватив тоа ја научив лекцијата. Моето форсирање траеше скоро 2 ипол години . И предходно после породувањето некој месец и еве сега.
    Сега оставам работите да течат сами по себе , да се најде кај е проблемот и пак ќе пробаме .

Размислував на варианта да се прошири вената кај мм , ама срце не ми дава да го мачам повеќе.
    Имам желба и да си посвојам едно детенце :) Истата љубов и гледање , воспитување ќе ја добие како да ни е наше :)
    Не сум се откажала далеку од тоа. Но сакам од куќата да се слушне детски глас , па може и Господ да не израдува понатака со уште деца .....

8. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Здраво девојки, денеска ми е 12ден од менструацијата мислите ли дека има овулација ? Денеска многу ме печеа јајниците , дали е од времето по што е ладно или..? Незнам ни што да мислам ни што да правам, а воопшто несакам да се водам по календар, напнато се чуствувам... дури и желба за секс губам :(:(

9. babyhope

babyhope Истакнат член

:hug::hug::hug:

bokace and Acka22 like this.
  10. 0ли

0ли Форумски идол

Бокаче :hug::hug::hug:
    Уфффф...
    Мн ми е жал, грутка ми застана кога прочитав што пиша денес, не се опишува како се почувствував! :u:Сабајле те прочитав и цел ден си ми во памет и сеа успеав да се уклучам. Ах мила мн ми е криво. Алал да ти е за силата што ја имаш, од срце ти посакувам што побрзо да опсипуваш со љубов бебенце. Те гушкам и ти праќам позитивна енергија, МОРА да бидне. :hug:

bokace likes this.
  11. CocaColla

CocaColla Истакнат член

@bokace ќе биде следниот пат, ќе видиш. Ептен е мала веројатноста да се фати уште на прво инвитро, речиси колку инсеминација... следен пат нема кај да бега.

Туку кажите ми што да правам со белиот исцедок. Нема мирис ама е доста густ. Микробиолошките брисеви се правени пред една недела и чисти се. А исцедокот никако не сопира. Што би можело да е?

Momichka and bokace like this.
  12. Libra88

Libra88 Популарен член

Srce mi se kine od vakviot post, bokace mila moja, bidi silna, Gospod e golem, ke ni dade trpenie I smirenie, ke prodilzime ponataka se do celta, pa dali bilo nase ili posvoeno, nie ke bideme MAJKI!!!!

Momichka, 0ли, MissDaisy and 2 others like this.
  13. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Jas ostanav bremena posle 8 meseci obiduvanje ,nemoj da panicis ke bide samo treba da se opustis ,a za spermata e normalno da istekuva kolku treba ostanuva vnatre

Lanic likes this.
  14. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

@bokace мила биди силна :hug::hug: Знам тешко е и боли, но главата горе и храбро чекори понатаму. Ќе даде Бог, бебенце ќе си гушкаш и ќе бидеш најсреќна мама на светот. :hug:

15. AnonimnaDevojka

AnonimnaDevojka Истакнат член

Ништо и кај мене
    ах значи тие што планираат прво ин витро -како мене и верувам други, воопшто да не се надеваат:) Храбриш една обесхрабруваш друга :)

0ли and KaTe<3 like this.
  16. orhideea

orhideea Форумски идол

Jas pred mesec dena pravev ispituvanja vo plodnost exo brisevi pap za mazot mi spermo gram potoa i spermokultura i seto toa me chineshe okolu 11 000 denari i me rekoja treba uste da ispitam i proodnost na kanali pa potoa da pravime inseminacija i na mazot mi ne mu dadoa nikakva terapija a jas mislam deka trebase da mu dadat nesto poshto spermogramot mu bese los. A ti kaj koja doktorka ispituvase? I dali proveri proodnost na kanali? I seto toa zaedno te kostase 9 000 ili samo inseminacijata e tolku?

17. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Отиди на гинеколог за исцедокот, затоа што може да е некоја габична инфекција, или бактериска вагиноза што настапува поради нарушена вагинална флора. Ќе ти препише докторот соодветни вагиналети.

Last edited: Oct 10, 2016
  18. KaTe<3

KaTe<3 Истакнат член

Тапа ден денес, барем мене ми е така.
    Жал ми е за тие што добиле и за тие кои не упеале да забременат овој месец.
    Јас требаше да добијам на 08.10.2016, денес уште немам добиено.
    Тест ќе правам ако не добијам барем една недела од 8-ми, затоа што редовно ми доцни и не сакам да избрзувам.

@bokace не се обесхрабрувај, има денови ќе го дочекаме и ние нашето :hug:
    :hug::hug:

Некако се Чувствувам изморено и тмурно, ама сигурно малку ќе потрае тоа ...бацкии :*:*;);)

bokace likes this.
  19. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

И кај мене некако депресивно и со главоболки секој ден.. Инаку имам едно прашање, денес и вчера базалната температура многу се спушти - 35,7 ми е. Нормално е или?

20. KaTe<3

KaTe<3 Истакнат член

Мене ми се спушта пред да добијам, ама не знам дали кај сите е исто, еве нека каже и некој друг?