Феминки ме интересира колку пари се микробиолошките тестови во Плодност (мико/уреоплазма, хламидија), цервикс, вагина? И колку е за машко уретрален брис и спермокултура?
Jas si dobiv,ama ne zastanuvame tuka,odime ponatamu,Gospod e golem ke ni gi islusa molitvite na site,a nie nema da se otkazeme...ve guskam site
Добар ден, убав ден. Каде сте женички ми е досадно на фемина без вас... Јас сум добра се оджувам во форма, си пијам чајче и тоа е кај мене Па и времево е хаос де сонце де ладно. Што има ново? Има некој позитивен тест Не ја сакам тишината да си знаете @bokace Како си мила? Има нешто ново
@bokace Како си мила? Има нешто ново [/QUOTE] Јас сум добра , негативен е тестот Не успеавме овој пат , но ќе успееме наред. Јас дадов се од себе , оставив на Господ и на докторот . Докторот даде се од себе , но ете Господ така одлучи. Имаме доволно време , да испитаме и да утврдиме кај е проблемот. Во понеделник ќе се видам со Трајковски и ќе се направи план за понатака. Имало проблем за чудо , јајниците биле со хиперстимулација но на хормонската реакција не покажувало како што треба . За чудо кажав дека јас секогаш сум со некој проблем Ми се јави Трајковски си направивме муабет и ја има мојата доверба целосно. Те гушкам мила @Bebulleee
@bokace Сигурна сум дека ќе успеете овој пат....Испитајте, проверете и одете на сигурно немој да брзате Бидете само позитивни, упорни и верувајте во Господ. Верувај господ не ни клава товар кој не можеме да го носиме на грб. Тешко е покрај толку трнлив пат и кога ќе видиш негативен тест.... Ама верувам дека ќе биде те гушкам
Не можам да кажам дека не е лесно . Тоа е нормално , градите ми се стегаат од болка . Но за да се успее мора да се има некоја доза на позитивност , иначе кај е крајот. Го поднесов ова добро. Веќе не форсирам , си го сватив тоа ја научив лекцијата. Моето форсирање траеше скоро 2 ипол години . И предходно после породувањето некој месец и еве сега. Сега оставам работите да течат сами по себе , да се најде кај е проблемот и пак ќе пробаме . Размислував на варианта да се прошири вената кај мм , ама срце не ми дава да го мачам повеќе. Имам желба и да си посвојам едно детенце Истата љубов и гледање , воспитување ќе ја добие како да ни е наше Не сум се откажала далеку од тоа. Но сакам од куќата да се слушне детски глас , па може и Господ да не израдува понатака со уште деца .....
Здраво девојки, денеска ми е 12ден од менструацијата мислите ли дека има овулација ? Денеска многу ме печеа јајниците , дали е од времето по што е ладно или..? Незнам ни што да мислам ни што да правам, а воопшто несакам да се водам по календар, напнато се чуствувам... дури и желба за секс губам
Бокаче Уфффф... Мн ми е жал, грутка ми застана кога прочитав што пиша денес, не се опишува како се почувствував! Сабајле те прочитав и цел ден си ми во памет и сеа успеав да се уклучам. Ах мила мн ми е криво. Алал да ти е за силата што ја имаш, од срце ти посакувам што побрзо да опсипуваш со љубов бебенце. Те гушкам и ти праќам позитивна енергија, МОРА да бидне.
@bokace ќе биде следниот пат, ќе видиш. Ептен е мала веројатноста да се фати уште на прво инвитро, речиси колку инсеминација... следен пат нема кај да бега. Туку кажите ми што да правам со белиот исцедок. Нема мирис ама е доста густ. Микробиолошките брисеви се правени пред една недела и чисти се. А исцедокот никако не сопира. Што би можело да е?
Srce mi se kine od vakviot post, bokace mila moja, bidi silna, Gospod e golem, ke ni dade trpenie I smirenie, ke prodilzime ponataka se do celta, pa dali bilo nase ili posvoeno, nie ke bideme MAJKI!!!!
Jas ostanav bremena posle 8 meseci obiduvanje ,nemoj da panicis ke bide samo treba da se opustis ,a za spermata e normalno da istekuva kolku treba ostanuva vnatre
@bokace мила биди силна  Знам тешко е и боли, но главата горе и храбро чекори понатаму. Ќе даде Бог, бебенце ќе си гушкаш и ќе бидеш најсреќна мама на светот. 
Ништо и кај мене ах значи тие што планираат прво ин витро -како мене и верувам други, воопшто да не се надеваат Храбриш една обесхрабруваш друга
Jas pred mesec dena pravev ispituvanja vo plodnost exo brisevi pap za mazot mi spermo gram potoa i spermokultura i seto toa me chineshe okolu 11 000 denari i me rekoja treba uste da ispitam i proodnost na kanali pa potoa da pravime inseminacija i na mazot mi ne mu dadoa nikakva terapija a jas mislam deka trebase da mu dadat nesto poshto spermogramot mu bese los. A ti kaj koja doktorka ispituvase? I dali proveri proodnost na kanali? I seto toa zaedno te kostase 9 000 ili samo inseminacijata e tolku?
Отиди на гинеколог за исцедокот, затоа што може да е некоја габична инфекција, или бактериска вагиноза што настапува поради нарушена вагинална флора. Ќе ти препише докторот соодветни вагиналети.
Тапа ден денес, барем мене ми е така. Жал ми е за тие што добиле и за тие кои не упеале да забременат овој месец. Јас требаше да добијам на 08.10.2016, денес уште немам добиено. Тест ќе правам ако не добијам барем една недела од 8-ми, затоа што редовно ми доцни и не сакам да избрзувам. @bokace не се обесхрабрувај, има денови ќе го дочекаме и ние нашето Некако се Чувствувам изморено и тмурно, ама сигурно малку ќе потрае тоа ...бацкии *
И кај мене некако депресивно и со главоболки секој ден.. Инаку имам едно прашање, денес и вчера базалната температура многу се спушти - 35,7 ми е. Нормално е или?