@delvi за свеки земавме куче. нека го рани 2-3 пати на ден знам тешко е. мм е единствено дете. Свекорот и свекрвата се по 65 години. Jbg што можам да сменам. Одиме мила на доктори, правиме се од себе. + и ти колку многу одиш по доктори, сите на форумот знаеме. Ако е тажна свеки, нека и стои. Јас по 10ти пат ќе повторам, на никој ништо не му кажувам. Ни за инсеминации, ни за ивф, ништо. Само им велам, одиме по доктори.
Е браво за свекрвата,разочарана била,како тебе полесно да ти е.Башка дополнителен притисок ти ствара.Ич да не се секираш.Прва ли инсеминација је ти биде.Па и да ја направиш инсеминацијата со оваа вредност на пролактин,чуда се случуваат.Како некои додека дојат остануваат трудни непланирано,а тогаш пролактинот е многу повисок од твојот.Макар што сепак за ивф треба да се регулира оти сепак тоа е поинвазивен метод.
Imame i macki i kucinja no mnogu ne se grizi okolu niv. i maz mi e sin edinec a ona e sama razvedena i celo vreme si misli deka otkako ke rodam nema da e sama veke kao jas ke i dadam non stop deteto da e kaj nea...samo neka dade bog Ke se trudam na ignore da ja stavam .. Doktorot mi pisa da zemam dostineh apcinja pola denes a poal vo ponedlenik da go ispijam. a dali znaete dali ke mi go dadat bez recept...
Bez recept odat,jas gi piev.Edno apce e 340den,mozes kolku sakas da kupis refus odat,nekoj denar plus minus moze da se.
После 8 дена доцнење направив тест и негативен. Знам дека ке дојде ден кога ке биде позитивен Вие како сте ми ?
Јас денес почнав да пијам мацина трева, сепак се одлучив за чајот, читав многу и има многу позитивни искуства па ќе видиме, се надевам дека барем ќе го средам малку циклусот Ќе пробам 2-3 месеци ако не бива ќе пробам друго
Јас да си бидам искрена се' повеќе и повеќе ме мава психа, баш вчера мм ми рече „Кога еднаш ќе олабавиш, ништо не правиш вака“ и знам дека е во право, ама кога некој си е таков, што може... и докторот ни рече да се потрудиме да се случи бременост до крајот на годинава, ако не инсеминација..и некако и да не сакам, тоа потсвесно ми влијае Ете, си кажав што ме мачи, барем малку ми олесна на душичкава Ве гушкам сите и навивам за II
Тешко иде тоа со "олабувањето",кога ке ми кажат опушти се кога најмалку се надеваш ке бидне. Е ама како да се опуштиш јас како програмирана сум само на тоа мислам. Дури и тестови купувам од аптека што не сум купила до тогаш мислејки можеби ете од тука ке е позитивен. Сум забегала скроз хаха
јас колкупати до сега го отерав у ..... тој што го измислил тестот, ама кутриот тој не е виновен ништо... а, башка прочитав на некој странски форум дека постои психолошки стерилитет-ми идеше да се отепам, не дека верувам, ама ете пак ми влијае
да да и ја така правев до скоро, не си единствена и секогаш си наоѓав причина зошто тестот бил негативен се дур не добијам хаха. А кога ке слушнам некои од другаркиве дека дури и заборавиле дека треба да добијат па ке им текне после недела две од каснење и ке си направат тест и оп трудни ) баш е до психата значи ама и карактерот
Анонимна, благодарам за одговорот Јас денес добив, па ќе одам на хормони на трет ден. Ве молам пишете во врска со испитување проодност, каде ми препорачувате да одам, како изгубен Германец сум плииииис
Јас правев кај Толовски во Скопје, само тогаш имам правено, така да не можам да направам споедба со др. места, малку е скапичко 4200, постапката е брза и мн. корисна, ете мене таму ми го отпишија едниот канал, а, не осеќав никакви проблеми, не ни знаев дека ми е запишен.
Јас бев во Систина , 5000 денари платив. Кратка постапка и многу корисна. Тогаш ја открија втората преграда, која на ехо не се гледаше.
Mene mm denes oficijalno mi zabrani da kupuvam test za bremenost narednava nedela....i ne kupuvam dve nedeli edna od mene gratis
Лавици дали некј со машки стерилитет ги има користено овие апчиња (profertil) и дали знае нешто за нив, квалитет, цена...