Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. AnonimnaDevojka

AnonimnaDevojka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    518
    Добро утро на сите, да не знае некоја колку денови се продолжува менструацијата после терапија со Дабростон?Читав на упатството дека може да имач обилна менструација ама колку е тоа обилно:). Добив во сабота поручек а уште ми тече свежа црвена крв и тоа без напор, онака седејки. Не многу ама се полни таа дневната улошка. До сега требаше да ми заврши циклусот. Да знам дали да паничам :)

2. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Кај мене после терапијата со Дабростон нормална беше менструацијата, 7 дена од кои последните два кафеав исцедок, како секогаш.

На Bebulleee и AnonimnaDevojka им се допаѓа ова.
  3. KaTe<3

KaTe<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    300
    Еј дечки тапа сум, тргнав на работа ама слабо ќе поработам денес.
    Имам некои грчеви во стомакот ко за добивање, посебно левиот јајник ме штрека ко луд.
    Мислев ќе ме помине мене настинкава ама не сум била во право.
    И јас ќе си поминам од редот.
    (facepalm):headbang::worried:

4. AnonimnaDevojka

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    518
    и јас некако слабо работно на работа, ке си направам кафенце и ке уживам пред компјутер. Ке ни дојде и нашиот ред не се секирај.

На KaTe<3 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Кај мене се однопаку е..сега новата бактерија да ја лечиме треба па пак микробиолошки...веќе месец и пол залудно терапија за мм кога пак после овие антибиотици потребни ќе бидат нови 72 дена за да се обноват сперматозоидите. Се прашвам до кога вака? На секој преглед по некоја нова бактерија, кај ни е крајот? Испадна дека не 3 месеци за нов спермограм, туку ќе треба да чекаме 6, ако не и повеќе :@

6. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    А добро од што се јавуваат постојано тие проклети бактерии? Послаб имунитет? Од што?
    Тууу ама мразам антибиотици (wtf)

И да не заборавам, мн ви благодарам за одговорите во врска со испитување проодност :*

Не сакам да ве замарам со прашања и ви се извинувам ама пак имам да прашам нешто :$
    Дали за испитување хормони треба да направам, запазам нешто специфично? Гладна, жедна? Битно е во колку часот ќе ми земат? Претходниот ден до колку часот смеам да јадам? :whew:

Денес се чувствувам малку подобро. При крај сум со антибиотици, веќе ми е втор ден и лакше се дише. Ве поздравувам и чувајте се од настинки :hug:

7. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    До сега јас имам одено само на сабалје за испитување на хормони.. и гладна

Добар ден и од мене, денес е последен ден од терапија. За 2-3 дена очекувам да ми дојди и после сум на контрола се надевам чичко доктор ќе дозволи да стапиме во акција..(fingers) Секако ќе бидете информирани хаха :rofl:

На Mariangel, Anetaoh, 0ли и 6 други им се допаѓа ова.
  8. AnonimnaDevojka

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    518
    и јас досега сум одела наутро и гладна.

На 0ли, Bebulleee и KaTe<3 им се допаѓа ова.
  9. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    После 7 дена доцнење добив, среќа не посегнав по тест.

Од денеска сум со микрооргин, па ако може некоја што правела лапароскопија да ми кажи колку дена пред зафатот ги пиела? Јас треба следната недела да одам кај анестезиологот, па ке ми кажат што како понатаму, ама сакам пред време да си знам

На KaTe<3 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. KaTe<3

KaTe<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    300
    Срце се гордеам со тебе, мислам дека тестот ни го прави најголемиот стрес што може да го доживееме.
    Е сега и јас да успеам да додржам....би било супер:^)

На babyhope и CocaColla им се допаѓа ова.
  11. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    тие 1-2минути додека го чекаш тестот вечност се, со тек на време научив да не се занесувам по симптоми бидејќи реално немам никаков, и освен доцнење штом немам никаков друг симптом, не ни купувам тест

На 0ли, Valentina888, babyhope и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. KaTe<3

KaTe<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    300
    И кога ќе видиш негативен резултат колку и да си силна ти пропаѓа цел свет. И после некој ден купуваш нов си викаш ајде може рано го направив ...и цело време во круг.
    Нема симптоми нема тест, во право си ;)

На 0ли, Valentina888, babyhope и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Најкасно до девет часот ми имаат напоменато,гладна,ни кафе пиена,само вода може.Бидејки и пролактин ке ти мерат,тој е многу осетлив,треба да бидеш одморена предходно да не пешачиш многу,и наспана осум часа најмалку.Така мене ме советуваа.

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  14. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Ептен сте срцки значи! :*:*:* Премногу ми значат одговориве и многу ми помогнавте. Ве сакам!

Бебуле (fingers)(fingers)(fingers)(fingers)(fingers)

Јас вториот месец кога сфатив дека си умислувам и си барам симптоми, се помирив дека такви ми се симптомите и за пмс.

Кока кола ти честитам што не си купила тест, алал да ти е! Кате, издржи и ти!(fingers)

На KaTe<3 и Momichka им се допаѓа ова.
  15. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Pomosss za najdosadnata bakterija eserihija koli ve molam moram da ja izlecam najbrzo sto mozam ke podnesuvam za vaucer..

16. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Kade ja imas? Vo cerviks ili vo urina? Kade I da e lekot e samo antibiotici po antibiogramot na rezultatot. Ako e vo cerviks ke mora da primas i lokalno terapija so nekakvi vaginaleti isto antibiotik so probiotik. Lecenjeto e otprilika 3 nedeli. Posle se ke si bide OK. Odma odi na lekar terapija da ti dade. Jas zemav fleksid, pa baktrim I lokalno nistatin so glaufos vaginaleti. Prokletata mutirase na sleden rezultat izleze enterokoka pa zemav pak antibiotic. Sepak ja unistiv I dolgo ja nema. Ne I se plasi! :)

17. mici-22

mici-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2012
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    911
    Jas piev pancef 10 dena i na svoja raka 3 pati na den caj od divo origano i 3 pati na den po 10 kapki maslo od grejpfrut i na slednata kontrola se bese cisto. Do sega se nema pojaveno povtorno...

18. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Jas ja izlechiv so Pancef i uvin chaj, i toa za okolu dve nedeli kolku shto se sekjavam. So srekja! (fingers)

На pandelka и podravka им се допаѓа ова.
  19. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    zeni od sto e mozno jako peckanjeee vo jajnikot sto bolkata se spusta i vo matkata i vcera na sred jadenje me stegna mnogu. Sto e mozno da e.??? Ovulacija 100posto ne e.

20. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    Здраво девојки, ме интересира дали после овулацијата ве печеле јајниците ?!?! Имам така едно грозно чуство, а 18ти ден ми е од менст. и незнам што да мислам , активни бевме и двајцата овој месец, дури повеќе од минатиот, ама тоа негативното, од мене несака да излезе, од ден на ден се повеќе и повеќе се мачам психички..