zdr zosto tvojot dr ne ti dava inekcija nz bas kako se vikase mislam ness STOP glasese imeto...... se prima inekcijata so cel da prsne folikulot ako so odnosi ne prsne ,togas se koristi istata i otkako ke ja primis vecerta treba da imate odnosi so soprugot a utredenta si prska i istekuva tecnost nautro.......
Мора да постигне одредена големина фоликулот за да прими стоп инекција, од 17/18 големина нагоре боцкаат, а идеално е над 20- зависи. Секој фоликул се претвора во циста ако не се оплоди, значи е нормално. Твојот фоликул бил 15 и е мал за стоп. Здравје нареден месец откажување нема, дотогаш љубов водење и опуштање
Vo ponedelnikot mi bese 22.3...za dva dena stana 27.. A osven inekcijata postoi nekoj drug nacin za da se predizvika pukanje na folikukot?
Ne znam iskreno ne znaev deka ima opcija takva.. generalno od uvek sum imala cisti poradi sto i poremeteni ciklusi.. moze da e i toa pricinata sto nemame uspeh seuste i pokraj toa sto site rezultati se okej (od hormonski statusi)
Mesecov tocno 1 godina i mesec.. Mikrobioloski sto se ispituva? Proodnost seuste ne sme 2..plamot bese ako nema mesecov nisto nareden mesec da pravime inseminacija..koga bi trebalo proodnost da se ispita? Izvini vaka ama ja epten ne se razbiram u rabotive..odamna ve citam i od vreme na vreme se resavam da pisam
Ако мислиш инсеминација да направиш, прво хсг па инсеминација. Мој совет е да ја направиш проодноста, да оставиш месец,два три спонтано да пробувате ,па ако не бидне инсеминација тогаш. Јас верувам дека после проодност ќе останеш природно, еве ќе видиш
женски со мм веќе почнавме да се обидуваме но сакав прво да се испитам дали е се во ред. што треба да проверам освен општа крвна слика има нешто посебно хормони нешто?
Prvo mazot ti neka napravi spermogram i spermokultura,posle ti mozes da ispitas hormoni,pap test,mikrobioloski brisevi,proodnost na kanalite i da si napravis eho pregled na matka i jajnici.Pozdrav i daj boze se da bide vo red
Добро утро на сите! Ви посакувам убав ден! Ние прво спермограм направивме и дијагноза е нормозооспермија. Имаше 1 леукоцити и пиеше мм антибиотици десет дена. Јас направив пап и микробиолошки. Се беше чисто и во ред. Потоа дојдоа на ред хормоните. Се беше во ред освен естрадиолот малку низок и докторот ми рече да не се грижам, дека ќе се среди. Во меѓувреме нешто му се виде на ехо и ми рече откако ќе ми заврши да одам да види дали ќе го има и по циклусот, се сомневаше на преграда/полип. Вчера бев на преглед и немаше ништо, се беше чисто. Јајниците со нормална големина и сл. Во два месеци се си проверив и ми остана уште проодност на канали. Веднаш закажав во Систина и утре ќе го видиме и тоа. Сега одам седиментација да ми проверат, па се надевам дека утре ќе може да ми прават хсг. Следната недела со резултатот и на мерење фоликули. Ние три месеци се обидувавме и решивме да се провериме за да се види дали треба нешто да лечиме или средуваме. Уште ова утре да го истрпам. Муабетот ми е не сакав да губам време а нешто да било пречка за забременување. Не ми паѓаше на памет да помине една година за да почнеме испитувања. Се надевам и сум позитивна, што и да има ќе си се решава со ред. Само се молам сите од темава да си одиме. Ја пратам долго време, сите постови сум ги прочитала и од срце посакувам секоја што побрзо да си оди! Долг ми е муабетот ама сакав да ги охрабрам сите оние што се двоумат дали да си ги испитаат работиве. Ве гушкам сите
И како можев да заборавам. Огромна благодарност за секоја што споделила свое искуство, помогнала со совет или утеха. Прекрасни сте сите жени! Ма борци поголеми од борци Споделувајќи ги своите искуства, маки, позитивни моменти без да знаете помагате премногу. Нешто сум емотивна денес, можеби скокнал естрадиолов Продолжете да сте упорни, мора да биде добро, мора!