Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Drzam sreka za ovoj mesec da bide srekem :) i na tebe i na ostanatite sto cekaat pozitivni vesti :))

Vo grupava nekako tivko e..odamna nekoj ne iznenadil...jas mislam deka e zatisje pred pozitivna bura:)

Leka nok na site

2. 0ли

0ли Форумски идол

Добро утро на сите, ви посакувам убав и позитивен ден! :*

Еци, нема откажување! :hug:

Вчера вечерта во лев јајник чувствував мааало боцкање и главата ме болеше, така ми е секогаш пред овулација. Денес еве почнувам и притисоче да осеќам, се дешава нешто таму долу, ќе да се качува естрогенов и се задебелува ендометрумот. Едвај чекам да видам што ќе каже докторот :smirk:

Бела, пиши што се случува.

Last edited: Oct 25, 2016
  3. babyhope

babyhope Истакнат член

Јас само да ви кажам дека ве гушкам силно и нетрпеливо чекам овде да видам две црти :) :* Мојот термин е 3.11. ќе се обидам да не посегнам по тест порано од што треба :wasntme:

manako1, irenna, pandelka and 4 others like this.
  4. 0ли

0ли Форумски идол

Жени, спасувајте плиииис :worried:
    Бев кај докторот, ги виде резултатите од хсг, задоволен беше, рече се е во ред.
    Е сеа. Ми мереше фоликули и најде еден 19.5 мм а мене ми е 13 ден од циклус :inlove:
    Ми стегнаа таму една инекција Прегнил 5000 и ми даде апчиња Естрофем да ги пијам 7 дена 2×2. Јас никогаш не сум пиела вакви апчиња и се плашам малку повеќе. Ми е страв да не ми пореметат нешто, ве молам утешете ме :worried:
    И треба утре вечер и задутре сабајле да сме активни и ми рече да му се појавам следниот пат бремена :$
    Тоа што чувствував пецнување вчера и сабајлево притисок, да ти било златното фоликулче на десен јајник :inlove:
    Тек сеа си мислев ќе се олабавам ама јас ќе се пореметам како што ми се гледа.
    Што да очекувам од инекцијава и апчињава? Ве молам кој знае да ми каже :wasntme:
    Почнаа овулациски болки по малку :doh:
    Помош :sweat:

5. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Со среќа, како што кажа докторот те очекуваме со || .
    Да се навратам на темата: За естрофемот да не се плашиш тој е за задебелување на ендометриумот и навистина успева. Мн добар е во тоа
    Без плашење, опушти се ако сакаш да биди мисли на др работи и НАЈ важното не станувајте од кревет :party::rofl:

bebaa, pandelka and 0ли like this.
  6. 0ли

0ли Форумски идол

Уф господ здравје да ти даде што ми одговори :* :*
    Малку испаничив бидејќи ова се 4 апчиња во денот, си реков лом ќе ме направат.
    Ќе се обидам да не мислам, иако не знам како. Шопинг му е мајката :D
    Еве се оштриме за утре со мм :lol: Вечерта, па нема станување, па сабајле пак на уште една тура :devil:
    Не сакам да се надевам многу за да не се разочарам. Никаквата (facepalm)
    :party::party::party:

Bebulleee and LivingGlam like this.
  7. pandelka

pandelka Популарен член

Немој да се плашиш, јас го пиев 3*2 естрофенот. Може само да ти помогне :)
    Биди вредна и пишувај редовно домашно ;)
    Те чекаме со позитивен резултат:hug:

8. 0ли

0ли Форумски идол

:hug:
    Ќе пишувам, ќе пишувам :D
    Што се мора не е тешко :rock:

Панделка, а ги пиеше само една недела?

pandelka and manako1 like this.
  9. bebaa

bebaa Популарен член

И јас четири пати имам пиено по две апчиња двапати во денот повеке од две недели .Ич да не те плашат апчињава.Естроген е тоа.Ако во упатството се и сешто пишува,и јас се исплашив првиот пат кога прочитав.Затоа сега не ни ги читам нус појавите во упатствата :)

0ли likes this.
  10. eci85

eci85 Истакнат член

Со среќа Оли:inlove: како и што ти кажаа сите пред мене естрофенот може само да ти помогне нема од што да се плашиш...ајде само напред бидете поактивни и стискаме палци за две цртки и сите заедно да славиме:party::hug::l::*

Acka22 and 0ли like this.
  11. pandelka

pandelka Популарен член

Јас го пиев од пункција до прва бхсх, значи 17/18 дена.
    Ич да не се плашиш, ти ја зајакнува матката.
    И не чекај последен ден за домашна,почни си од денес ;)

0ли likes this.
  12. bela.m

bela.m Популарен член

Zeni denes imav 36 so 6. Kakvo e ova variranje vo temperaturata? Splasnav kako balon. Dobro mozno li e ova, shto znaci ova?? Inaku gradite ushte mi se poteceni no bez bolka.

13. bubalce

bubalce Истакнат член

Направи мила уште еден тест. Би требало до сега да покаже. Ако уште се сомневаш оди преку крв. Вака цело време ќе мислиш не знаеш на што си

14. bela.m

bela.m Популарен член

Planiram da prodolzam da ja sledam bazalnata. Ako prodolzi da pagja jasna e situacijata, vo sprotivno na lekar normalno. Ma vo sekoj slucaj bi trebalo da trknam do maticnata bidejkji sigurno ima neshto shtom mesecov se najdov vo vakva situacija.
    Mesecov mnogu si iznasobrav raboti na dusha od tipot "sega ti e najpogoden period za bebe", "ima li neshto novo po 100ti pat", "ajde shto cekate".... ama ne navleguvam vo detali sega bidejkji kje se rasprikazam skroz. Kako i da e, navreme izvesteni kje ste za se. Ve gushkam site

CocaColla likes this.
  15. bubalce

bubalce Истакнат член

Лелелелелелелеле на кого кажуваш. Да ти кажам кога ќе останам трудна на сите тие кога ќе им плеснам у фаца колку долго сме се мачеле за бебе и што се тие збореле дур ние патиме... Да се немало осет. Знам како ти е, и лесно е да се каже не си ги земај на душа кога и мене ме вадат од такт. Со време се научив многу лесно да им ја сменам темата и да не ме замараат. Ич да не ги регистрираш два посто. Те чекаме со убави вести. Гушка

Acka22, CocaColla and delvi like this.
  16. Lavica2016

Jupiiii ajde sto sedis na gorumov sakaj se so maz ti

0ли likes this.
  17. Lavica2016

Bas taka..inace mene najinteresno sto mi e najbliskite ne prasuvaat zatoa random faci odma nakaj stomak me gledaat...ma nek si... da ne prodolzam aj nema fajde...u princip takvite ne deka ke se raduvaat kojznae kolku samo se sitat na makata na lugeto i si polnat nekod ego sto i da im znaci toa

Leka nok do site so ubavi iznenaduvanja do sabajle baj baj:)

18. 0ли

0ли Форумски идол

Добро утро жени, ви посакувам убав и позитивен ден :* Иако е тмурно (барем во Скопје е така), бидете ми сите насмеани!

Бела, ти посакувам денес температурата да скокне нагоре (fingers) Известувај што се случува.

Бебуле, те чекам и тебе (fingers)

Јас добро ја поминав ноќта и скапав од станување за вц, а и чувствувам овулациски притисок. И мртва гладна сум уште од ноќва. Ќе се клукам со овошје, зеленчук и природни сокови :inlove:

Ви благодарам на сите за споделените искуства во врска со апчињава и за убавите желби, прекрасни сте :*
    Кај сите дајбоже да се фати што побрзо :inlove:

19. babyhope

babyhope Истакнат член

Добро утро и од мене! Да си кажам еве два дена имам болки во стомакот, како слаби менструални,не многу јаки, ама ги има,градите исто осетливи...ама да не се надевам многу, за да не се разочарам.
    Оли, држам среќа овојпат да биде :)
    @bela.m , како е базалната утрово, се надевам дека е повисока :)
    Гушки за ситеее :hug:

AnonimnaDevojka and 0ли like this.
  20. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Женски ич не се замарајте за дежурните душебрижници. Знам дека е тешко али со таков осмех им одговарам коа ке прашаат, да добијат слика дека дете ни на крај памет не ми иди.

Инаку јас утре правам лапароскопија. Малце ме фаќа нервоза, но пробувам да не размислувам многу. Ако има некој овде што има правено на ГАК, ако сака нека ми одговори колку дена го задржале.

Поздрав до сите вас