Кока кола, со лесно утре, да пишеш како си поминала! Јас не се замарам луѓето околу мене што рекле, не може секој да ме повреди. Треба да ми е некој битен ако ми рече нешто за да се насекирам, а битните луѓе не ми прават секирации бидејќи и јас сум им битна. Среќа си имам работа со саглам и културни луѓе и на работа и во приватен живот. Сите други се на игнор и немаат ни храброст да ме чепнат за ова. А сигурно се "загрижени" зошто досега немаме деца со оглед на тоа што сме многу години заедно со мм. Ама кој ги врти Наш живот - наши правила.
Jas inaku denes proveryvav progesteron i mi e normalen vo granici na normala..utre so mm ke odam da pravi spermogram pa se nadevam deka i toa ke pomine dobro Po nekoj standard treba da dobijam za 5 dena pa ke vidime sto ke se slucuva @CocaColla jas ne znam kakva procedura e taa sto ke ja pravis no drzam palci da pomines so lesno se nadevam deka nekoj so poveke info ke ti pomogne Pozdrav do site
Јас правев 2009 не знам дали нешто од тогаш се сменило ама мене ме задржаа една ноќ и утредента после 12 ме пуштија дома. Со лесно утре и не се плаши не е ништо страшно hug:
Здраво женички имам прашање до вас кај кој гинеколог би ми препорачале да одиме за инвитро и биопсија да правиме. сопругот има азооспермија мене сите резултати ми се ок само нз хаг утре треба да ми каже гинекологот
@CocaColla каква лапароскопија? Дијагностичка или оперативна? Мене со оперативна ме задржаа 5/6 дена, бев со дрен а девојчето што беше со мене во соба го примија вечерта и другиот ден во 17 часот веќе беше дома, зафатот и беше дијагностички.
Мила мајка ми кога правеше ја викнаа ден претходно, ноќта таму да преспие. Нешто пиеше не знам што беше, мислам за да се прочистела. Можда грешам да не лупам од памет, ама ноќта беше во болница. Следниот ден во 12 правеше во 2 ја пуштија. Многу брзо им се разбуди од анестезијата. Инаку те држат додека не се освестиш и не се чувствуваш добро и после си одиш. Пиеш терапија цитерал и уште нешто 10-14 дена и тоа е тоа. Мајка ми не ја ни осети. Поголема мака и беше преспивањето таму отколку процедурата
Државно или приватно? На државна Тофовски, приватно не знам мислам дека секој има засебно искуство со приватните. Последно што ми го фалеа е др Трајковски од Њу Борн. И мене ми се допадна, бев еднаш на консултации и супер впечаток ми остави
Jas se mislam dali da probam na drzavna da napravime biopsija na drzavna site kazuvaat negatuvno za drzavna. i jas slusnav dobri raboti za trajkovski . ti blagodaram
МИ дојде, .. затоа решив повеќе да не се водам, ни по плодни, ни по овулација.. по ништо ако биде биде.. во периодот на плодните денови, имав најмногу односи, скоро секој ден...и за на крајот да ми дојде...само се разочарувам ......
Каква е таа оперативна,а каква дијагностичка лапароскопија!? И јас бев со дрен и ме пуштија за еден ден не само мене сите што правевме тој ден лапароскопија. Каква лапароскопија сум правела јас кога ми извадија миоми,цисти и ми го сецнаа септумот
Мене јајцеводот ми го извадија лапараскопски и затоа бев скоро една недела, а другите со миоми, цисти, септум одма ги пуштија, ден пред зафат ги примија а ср ден дома беа, затоа реков зависи каква лапараскопија
Ако сакаш државно оди кај Сотир Ставридис . Но првин договорисе со некоја приватна клиника за материјалот да ви го земат. Во државна болница нема за замрнување.
Добар ден женски како сме денес? Јас бев пак за микробиолошки и гледавме дали има фоликул пораснат и на 22 ден од циклус има фоликул од 15 мм. Ќе одам понеделник пак да видиме дали пораснал уште. Јас во глобала сум задоволна, си прам филмој дека мацината трева можи делува. Битно е дека има нешто пораснато. Минатиот циклус на 45ти ден беше 9мм, така да се надевам малку по малку ќе се средат работите. Ве поздравувам и пуштам кај сите среќа за позитивни тестови
Лавица, ти значи треба да не добиеш во понеделник? И немој си добила! Лавли грл, не е лесно, ич не е да му се сневиди! Те гушкам, не грижи се, следниот пат ќе биде. А ако ти е притисок и не сакаш да следиш, батали се и можеби така ќе ти е полесно. Не се сеќавам, колку време се обидувате? Софија, пуштам среќа да расте и да стане бебенце Понеделник ќе кажеш дека пораснал, а Лавица дека не добила! Овие естрофем апчињава изгледа баш го зајакнуваат ендометрумот, чувствувам како благ притисок таму долу некаде. Активни бевме со мм, сме станувале сабајле порано и ајде Мислам дека веќе ми поминала овулацијата, сабајлево околу 6-7 беа 36 часа откако примив инекција прегнил. Сега одмарам и се досадувам, денес одлучив да си се зезам по дома и да си гледам серија, цела нова сезона ме чека, тралалајка за опуштање. Кој ќе чека две недели, морам да смислам нешто за да ми летне времето. На 11-ти ноември треба да не добијам Ехееее кај е ноември. Ве поздравувам, ви посакувам убав и позитивен ден, бидете среќни и насмеани! Што е наше ќе си дојде
dobar i ubav den od mene..eve me i mene vo iscekuvanje na vesterkata...denes / utrte e denot ...blagi menstrualni bolki i bolni gradi,drugo nisto posebno ,pa ke vidime sto ke bide,daj boze site da se izraduvame,ve guskam site
Девојки, знам дека звучи смешно, ама се осеќам како да чекам оценка од испит, дали сум паднала или сум положила факултетот ми идеше, дај боже и сега да добијам прелазна за во Труднички
Ќе славиме, дај боже да славиме! Чек значи понеделник Лавица, четврток ти, па неделата после вас во петок јас јухуууу А во меѓувреме сигурно ќе се пријави уште некоја, малку сме три Ќе се јават и тие што чекаат фоликули Потребни и се || на темава што побрзо, па мислете му ја