Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. eli25

eli25 Форумски идол

^ 75o ден,резултати за 1 час :)

2. lale24

lale24 Истакнат член

Мислам дека е можно,зошто да не...ти држам срека да си... ;)

3. MAYAG

MAYAG Активен член

Еве и јас да пишам на оваа тема, значи имав спонтан пред 5 месеца, последна менструација на 11.11 , добивам на 25-26 дена, е сега симптоми имам незнам...., може си умислувам...., ама истите симптоми ги имам како и претходниот пат :?: , главоболки, запек, краток здив и благи болки во јајниците..., денеска е 25-ти ден и не добив :?: ..... се надевам дека нема да добијам ни утре, ни другиден...уфффф колку долг ден...морав некаде да се искажам, дури ни мм не знае за моите симптоми, се надевам ако е како што мислам.....сакам да го изненадам за нова година!!!!! :$

Forko likes this.
  4. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

400 денари ти е во Систина и резултати имаш за 15 минути :)

5. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Лелеее, и јас едвај чекам да дознаам дали има бебенце. Имав спонтан пред два месеца, само еден циклус помина и одма почнавме, докторката ми дозволи :) Сега чекам да поминат уште 2-3 дена и да купиме тест, и јас исто се чувствувам како и минатиот пат, многу ми се спие, и блага нелагодност долу во стомакот како пред добивање, вака ми е веќе некое време. Здравје само, ќе даде Господ и ние да се израдуваме и се да биде во ред ;)

MAYAG likes this.
  6. nana2112

nana2112 Популарен член

neznam sto mi se slucuva na gakite i na maramicata koga se brisav imase crna fleka no ne e krv mokracata mi e cista ke poludam

7. nana2112

nana2112 Популарен член

prethodniot mesec mi dojde na 8 ama nemam simtomi za dobivanje posle sekoe jadenje mi se gadi i po cel den samo lezam

8. Moira

Moira Популарен член

^ Зошто не направиш тест преку крв?

9. slimy

slimy Популарен член

Здраво Нана,

Можеш и денеска да направиш дома еден тест, не е рано зашто утре е 30 ден од менструацијата.
    Ти посакувам од све срце да ги видиш твоите две цртки овој пат ;)
    Поздрав :)

10. kravce

kravce Форумски идол

^ ама нана е со ин витро, колку што имам читано се чека до 15 дена после трансферот за тестот на бременост. Ајде нана, во понеделник ќе правиш тест преку крв така? Чекаме само убави вести :) За крвта, јави му се на гинекологот најубаво

11. nana2112

nana2112 Популарен член

neznam mislam da probam so test preku krv da probam da napravam a kolku e vrednosta na krvta za da se potvrdi bremenost

12. Cece25

Cece25 Истакнат член

Мислам дека треба да биде над 50, но ти ако си останата, дај боже, тогаш ќе биде повеќе од 50, посебно ако е близначна бременост. Ти посакувам многу среќа. поз :)

13. nana2112

nana2112 Популарен член

test ke pravam vo ponedelnik vo sk tuka vo nasata bolnica ne pravat test za bremenost so mm vo crkva si zapalivme sveki.

i se pomoliv na bogorodica da me blagoslovi vo ponedelnik makar i so edno bebe sega samo pozitivno ke mislam da bide se vo red.

se javiv vo remedika kazav deka imam crnokafeava fleka na gakite i na v.maramica i rekoa strogo lezenje i miruvanje.

i vo ponedelnik da odam za sk i da pravam test preku krv samo bogorodica i boga da me cuvat da bide se vo red da ima 2crti

ecapereca and Moira like this.
  14. Crnka88

Crnka88 Активен член

Луге јас немоѓжам да чекам,за колку време се прави тест ако може да ми кажете,последо добивање ми беше на 27 ноември,а сек.однос на 2 ри декември од кога да рачунам за тест од добивање или од односот,неможам да чекам да ми касни дури до 27 ми затоа,ако знае некој нека ми помогне пошто сум многу нестрплива :sweat:

15. iki26

iki26 Популарен член

Штом си добила на 27 Ноември дури од утре ти почнуваат плодните денови па се до понедалник-вторник, зависи на колку дена ти иде циклусот. И да си имала односи досега многу мали се шансите за забременување, и за било какви симптоми.

16. Crnka88

Crnka88 Активен член

Што значти тоа дека сперм. изумреле до денеска,пошто имам читано дека живеат 24 часа.Можеби би требало пак да се обидеме утре м?А за колку време се открива бременост на тест,мислам дека викаат две недели после односот?

17. nana2112

nana2112 Популарен член

im se molam na boga i na majka bogorodica da me zastitat utre da ne mi dojde i narednite 9 meseci i da me blagoslovat so bebe

zazarsko likes this.
  18. strong-gril

strong-gril Активен член

Јас најискрено и од :l: ти посакувам да си се израдуваш со две цртки и дај боже поскоро да не израдуваш со позитивен тест :* :hug:

19. elena.mak

elena.mak Популарен член

феминки, се молам да фати ово пат... Се молам за сите. вас што поскоро да станеме срекни мамички! :)

eli25 and strong-gril like this.
  20. anule88

anule88 Истакнат член

и ние ке се молиме заедно со тебе дај боже и на тебе и на сите други бог да ве дари со едно бебенце :* :hug: