Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.237
    Допаѓања:
    125.117
    ^ 75o ден,резултати за 1 час :)

2. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Мислам дека е можно,зошто да не...ти држам срека да си... ;)

3. MAYAG

MAYAG Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    62
    Еве и јас да пишам на оваа тема, значи имав спонтан пред 5 месеца, последна менструација на 11.11 , добивам на 25-26 дена, е сега симптоми имам незнам...., може си умислувам...., ама истите симптоми ги имам како и претходниот пат :?: , главоболки, запек, краток здив и благи болки во јајниците..., денеска е 25-ти ден и не добив :?: ..... се надевам дека нема да добијам ни утре, ни другиден...уфффф колку долг ден...морав некаде да се искажам, дури ни мм не знае за моите симптоми, се надевам ако е како што мислам.....сакам да го изненадам за нова година!!!!! :$

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  4. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.241
    Допаѓања:
    48.660
    400 денари ти е во Систина и резултати имаш за 15 минути :)

5. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Лелеее, и јас едвај чекам да дознаам дали има бебенце. Имав спонтан пред два месеца, само еден циклус помина и одма почнавме, докторката ми дозволи :) Сега чекам да поминат уште 2-3 дена и да купиме тест, и јас исто се чувствувам како и минатиот пат, многу ми се спие, и блага нелагодност долу во стомакот како пред добивање, вака ми е веќе некое време. Здравје само, ќе даде Господ и ние да се израдуваме и се да биде во ред ;)

На MAYAG му/ѝ се допаѓа ова.
  6. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    neznam sto mi se slucuva na gakite i na maramicata koga se brisav imase crna fleka no ne e krv mokracata mi e cista ke poludam

7. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    prethodniot mesec mi dojde na 8 ama nemam simtomi za dobivanje posle sekoe jadenje mi se gadi i po cel den samo lezam

8. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.687
    ^ Зошто не направиш тест преку крв?

9. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.383
    Допаѓања:
    1.452

Здраво Нана,

Можеш и денеска да направиш дома еден тест, не е рано зашто утре е 30 ден од менструацијата.
    Ти посакувам од све срце да ги видиш твоите две цртки овој пат ;)
    Поздрав :)

10. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    ^ ама нана е со ин витро, колку што имам читано се чека до 15 дена после трансферот за тестот на бременост. Ајде нана, во понеделник ќе правиш тест преку крв така? Чекаме само убави вести :) За крвта, јави му се на гинекологот најубаво

11. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    neznam mislam da probam so test preku krv da probam da napravam a kolku e vrednosta na krvta za da se potvrdi bremenost

12. Cece25

Cece25 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    45
    Мислам дека треба да биде над 50, но ти ако си останата, дај боже, тогаш ќе биде повеќе од 50, посебно ако е близначна бременост. Ти посакувам многу среќа. поз :)

13. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    test ke pravam vo ponedelnik vo sk tuka vo nasata bolnica ne pravat test za bremenost so mm vo crkva si zapalivme sveki.

i se pomoliv na bogorodica da me blagoslovi vo ponedelnik makar i so edno bebe sega samo pozitivno ke mislam da bide se vo red.

se javiv vo remedika kazav deka imam crnokafeava fleka na gakite i na v.maramica i rekoa strogo lezenje i miruvanje.

i vo ponedelnik da odam za sk i da pravam test preku krv samo bogorodica i boga da me cuvat da bide se vo red da ima 2crti

На ecapereca и Moira им се допаѓа ова.
  14. Crnka88

Crnka88 Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    38
    Луге јас немоѓжам да чекам,за колку време се прави тест ако може да ми кажете,последо добивање ми беше на 27 ноември,а сек.однос на 2 ри декември од кога да рачунам за тест од добивање или од односот,неможам да чекам да ми касни дури до 27 ми затоа,ако знае некој нека ми помогне пошто сум многу нестрплива :sweat:

15. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Штом си добила на 27 Ноември дури од утре ти почнуваат плодните денови па се до понедалник-вторник, зависи на колку дена ти иде циклусот. И да си имала односи досега многу мали се шансите за забременување, и за било какви симптоми.

16. Crnka88

Crnka88 Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    38
    Што значти тоа дека сперм. изумреле до денеска,пошто имам читано дека живеат 24 часа.Можеби би требало пак да се обидеме утре м?А за колку време се открива бременост на тест,мислам дека викаат две недели после односот?

17. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    im se molam na boga i na majka bogorodica da me zastitat utre da ne mi dojde i narednite 9 meseci i da me blagoslovat so bebe

На zazarsko му/ѝ се допаѓа ова.
  18. strong-gril

strong-gril Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    28

Јас најискрено и од :l: ти посакувам да си се израдуваш со две цртки и дај боже поскоро да не израдуваш со позитивен тест :* :hug:

19. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    феминки, се молам да фати ово пат... Се молам за сите. вас што поскоро да станеме срекни мамички! :)

На eli25 и strong-gril им се допаѓа ова.
  20. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    и ние ке се молиме заедно со тебе дај боже и на тебе и на сите други бог да ве дари со едно бебенце :* :hug: