Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. bubalce

bubalce Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    281
    Девојки одам на фоликулометрија прв пат. Сакав кај матичниот да си одам ама кога бев на клиника ми рекоа дојди тука. Не ми се стапнува на ГАК да ви кажам ама ако речат нешто дополнително да не треба пак да чекам Мој Термин. Не знам веќе и јас како да постапам. Ми се смачи од лекари веќе.

2. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    :party::party::party:

3. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    На kukla21 и Bebulleee им се допаѓа ова.
  4. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Еве ме и мене, тука сум цело време и ве демнам како некој манијак ... :lol::bandit:
    Немам што да пишам, добро поминав на контрола и се е во ред.
    Ве гушкам и ви посакувам || што побрзо. :l:

На Вереничка, 0ли и babyhope им се допаѓа ова.
  5. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Жени седиментацијата ми е 17 дали е добра таа вредност,и имам мало покачување на триглицеридите?

6. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Duso, sekako nema da imas simptomi prvite nedeli - drugi osven bolni gradi i blagi menstrualni bolki. Isto e i za pred dobivanje i za pocetok na bremenost. Jas ni sega vo 8 nedela nemam drugi simptomi.

На gabimama2 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    За хсг прашуваш?

8. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    da da

9. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Јас пред да правам хсг, ме прашаа колку ми е седиментација и мене ми беше 15 (<25). А ме прашаа и микробиолошките брисеви дали се како што треба, а мене уредни ми беа, немав ништо. Во Систина правев, но мислам дека на клиника не примаат со повисока од 10. Најдобро е да се слушнеш со докторот што ќе ти прави.
    За триглицериди не знам.
    Пред да ми прават хсг само ме прашаа дали сум алергична на нешто.
    И по хсг-то пиев 5 дена вибрамицин 1×1, б-комплекс 3×1 и линекс форте 2×1.

На *sisi* му/ѝ се допаѓа ова.
  10. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Би требало да е до 10, ама јас без проблем направив ХСГ со седиментација 18. Може да е покачена од разни причини и да не можеш времиња да ја симнеш, така да не се плаши, не е алармантна висина, прави си ХСГ слободно.

11. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    Здраво девојки :* и јас сум тука ве читам цело време. Да ве прашам нешто, денес т.е пред неколку часа бев во тоалет и кога се избришав (се извинувам за описот) имав лигаво како... како белка од јајце, како она што означува врв на овулација... чудно ми е, не беше баш проѕирно, беше жолтеникаво.. ама густо и лепливо се тегнеше.. Мене циклусот ми заврши пред два дена .. ?? :?: Не ми е јасно што може да е. Минатиот месец цела недела во која демек бев во овулација според календар јас немав секрет ни капка, никаков.. имав неколку дена пред да добијам, пишував за тоа, дали беше закаснета овулација прашав.. е сега ова не може да е подранета толку многу. Што може да е? Синоќа имавме односи со мм прв пат откако ми заврши менструацијата. Инаку ве читам и чекам некоја да ни каже чао! :inlove:

12. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Ако ти сврши во тебе од тоа е, и мене ми е така наредниот ден ;)

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    Сега се засрамив.. :$ Толку работи не знам на темава... толку нешта ми се нејасни. Да, заборавив тоа да го спомнам, ама се подразбира :D Па да често така се случува ама обично е истиот ден или кратко после тоа и полигаво и знам дека е дел од спремата која истекува и сл... ок ете што било :) Фала :*

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Una1988

Una1988 Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    59
    Здраво на сите. Јас сум нова на форумот и сакам само да ви кажам БЛАГОДАРАМ на сите вас што ми давате сила и надеж да ја издржам оваа најтешка мака. Скоро 3 ипол години мојата сестра се обидува да остане трудна. Само вие може да ја разберете маката и разочарувањето и тежината на душата додека се исчекува тоа. Само вие може да ме разберете дека секој ден се будам и заспивам со таа мисла, кога ќе се израдуваме и ние :( Секој ден читам и си легнувам со надеж кога ќе прочитам среќна вест, дека некоја од вас феминки останала трудна и дека се е возможно. Ви посакувам на сите што поскоро да станете мајки да се радувате :*

На Melinda85, Acka22, Valentina888 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.089
    Допаѓања:
    6.597
    @Una1988 мила, не грижи се за сестра ти.
    Ќе дојде нејзиното време, верувај. :hug:
    Кога те прочитав, си замислувам како ли сестра ми ја доживува мојата ситуација. :(

Буди се и заспивај со повесела мисла. :sun: Дури и да нема бебе и да не е бремена, сеуште е жива и здрава. Исто и ти. Не можете живот цела фамилија да го насочите на тоа. Има секакви примери на светот.
    Забавувајте се, уживајте во секој ден. Работите што треба да се случат ќе се случат.
    Секако, сестра ти претпоставувам оди по доктори. Се што треба да биде ќе биде. :sun:

На Lolipop23, Acka22, 0ли и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Una1988

Una1988 Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    59
    Ти благодарам мила. Сестра ми одеше во Сиситина, таму им кажаа дека се е во ред, нема никаков проблем и затоа сакаа природно да пробаат. Последно што беа во Плодност Битола им направија испитувања и им кажаa дека нема некој сериозен проблем. Сега во ноември ќе се спремаат за инвитро. Неможе веќе да чека. Мене душата ми се кине секогаш кога некој ќе каже дека е трудна, знам колку и е тешко :( сите околу нејзе другарки кои се омажија покасно веќе имаат бебенца, убаво е тоа се радуваме, ама знам и колку душата и срцето ја болат кога гледа...таа е цврста не покажува, ама јас ја познавам. Се надевам дека ќе се радуваме брзо и ние. Фала на убавите зборови, низ солзи читам, но понекогаш е убаво да се исплачеш да помине целата тежина. :*

На Sunnny и manako1 им се допаѓа ова.
  17. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.089
    Допаѓања:
    6.597
    Понекогаш е во ред да плачеме. Исплачи се @Una1988.
    Овде, сите ние си плачеме понекогаш. Некогаш пред да ни дојде, од кога ќе ни дојде, на сред циклус :wasntme:
    Ќе одат на Инвитро, ќе се среди.
    Не е нешто лошо и нешто тешко. Можеби така ќе се обрза ситуацијата.

п.с. само што се вракам од роденден. Пак бев во игротеката со на другарката девојчето. Не е така страшно @Una1988. постојат луѓе кои немаат партнери, луѓе кои ги изгубиле најсканите, а проблемот на сестра ти, ќе се реши со текот на времето :hug:
    Замисли, ова е еден од најубавите проблеми. Треба само повеќе да води љубов за да се фати :lol:

На delvi, Melinda85, Acka22 и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Draga ti.so.tolku ljubov i poziivna energija od sabajle:) ne moze da ne bide:)
    Blazesi ti za.celodnevna relaksacija nekad i mene mj doaga da otkacam so serii cel den i da ne idam na rabota...hahha ajde nekoj neka skrsi mraz mesecov

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Zdravo jas odev na folikulometrija ama ne na Gak..mojot ginekolog ima privatna ordinacija i me kostase 3500 denari..ne znam kolku finansiski mozes da podneses ama iskreno za 1 minuta sirenje noze moze da se.istrpi mislam sekade...ne se plasi ajde samo hrabro...plus da bidam.iskrena jas edvaj cekav da odam da vidam do kade e folikulceto:)))

На bubalce и 0ли им се допаѓа ова.
  20. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Inaku zenki moi denes mm pravese spermogram i mu kazaa deka se e vo red i deka ima dijagnoza normozoospermia..edinstveno mu kazale deka.imal nekoja bakterija pa so spermokultura da se utvrdi koja e..i demek nemalo vrska so zacnuvanje toa... edinstveno moze nekoj antibiotik samo da mu dadat...

Tolku od mene za vecerva...se iznacitav se iznapisav :) laku noch

На bokace и 0ли им се допаѓа ова.