Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Искрено не знам попаметно шо е во моментот. Дали кафето е толку штетно или стресот низ кој ќе помини телото во фазата на откажвање. Многу лошо ми е без кафе стварно, дури и да го испијам закаснето веќе нема ефект, главоболките се цел ден тука.

2. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Jas imav problem so cisti celo vreme i neredovni ciklusi.. edna drugarka imase policisicni jajnici i neredovni ciklusi pocna da odo na nutricionist 3 i pol.meseci oslabe mnogu i sekoj mesec imase redovni ciklusi...sega e vtor meswc na pocetok od btemenost:) kaj nea uspea po priroden pat so reulranje na ciklus preku ishrana besw polnicka i pred 10 meseci i rekoa deka ne ovulira i deka zacnuvanje tesko ako ne i voopsto...ova e nejzinata pozitivna prikazna...
    Bidejki imav i ja slicen problem i nakaciv edno 10 kila posle svadba (vo rok od edna godina) se resiv da pocnam da idam i ja :) eve ovoj mese redovna imav i ovulirav...za ponataka ke vidime:)

На delvi, AnaMadam, SophiaBella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Isto mi bese i mene...pred rabota ako ne se napijam hotovo cel den glava bolese makar i da se napiev pokasno...dolgo vreme probuvav eve sea ne me boli glava i polesno mo e za rabota iskreno:)

На SophiaBella и AnonimnaDevojka им се допаѓа ова.
  4. AnonimnaDevojka

AnonimnaDevojka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    518
    имам читано за разни замени за кафе како зелен чај ама нема значи замена за кафе... јас пијам сега некои капучина , имаат и тие некои екстракти од кафе... ми бркаат работа, ама знае еднаш два пати во месецот да ме стегне јака мигрена со повраќање некогаш- и тогаш само турско кафе и лимонада ми помага дека и онака не смеам ништо да пијам да не случајно сум трудна:)

На SophiaBella му/ѝ се допаѓа ова.
  5. AnonimnaDevojka

AnonimnaDevojka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    518
    хмм немам јас таков проблем ама ваљда и правилна исхрана има влијание. Ке те имам во предвид да ми дадеш контакт ако се решам ...

6. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Кај мене делува само турско кафе, ни макијато, ни нескафе, ни капучино, ништо друго нема ефект, а камоли чај :|.
    @Lavica2016 јас пред 4 години се откажав од цигари по 8 годишно интензивно пушење без проблем, ама мислам дека од ова утринското кафе тешко дека ќе можам да се откажам. Од цигарите немав физички проблеми, главоболки и такви работи во фазата на откажвање, како шо имам од кафето :|

На AnonimnaDevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Ne e problem ke ti kazam... ne e lesno stroga e mnogu...ama ke izdrzam sea toa e:) mi se jade nekoe vkusno junk hamburgerce ama...zdravje nekad ponataka haha

На AnonimnaDevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    I jas pusam...gi namaliv ama ne sum gi otkazala...se nadevam deka eden den i niv.ke gi otkacam:)

На AnonimnaDevojka и SophiaBella им се допаѓа ова.
  9. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Две турски кафиња ми е дневната доза, не можам без нив :)

На SophiaBella и AnonimnaDevojka им се допаѓа ова.
  10. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Јас порано се труев со кафиња и цел ден си пиев. Испиј едно, другото сварено. Откако се свртев кон здравата исхрана, три-четири пијам неделно и исклучиво само наутро. И јас не можев да функционирам и да отворам очи без кафиште, ама стварно кафиште. Откако почнав да внесувам свежо овошје и зеленчук, да видиш како не ми треба кафе за да ми се разбистри главата.
    Станувам и прво што правиме со мм е цедење лимон и портокал. Си ставам во тоа аронија, гоџи, разни семки, вода и во блендер. Додека го правиме ова, пијам вода. Кога ќе се напиеш две чаши ваков сок, да видиш како ќе ти се ококорат очите. Пробајте, навистина е прекрасно. И да пијам кафе, овој сок и водата ми се првото нешто. Па мм оди со сркање мед, грицкање оревчиња, бадемчиња, лешничиња вкупно една рака. Енергијата доаѓа од свежата храна и од водата :inlove: :inlove: Обидете се, нема да се покаете. Кафе пијам ако ме фати мерак и за друштво, а не за да се разбудам.
    А цигари порано јадев и ги откажав скроз и еве веќе две години сум непушач и дури и многу ми смета миризбата.
    Верувајте ми дека со здравата исхрана се ми се регулира, ма се ми се среди. Од хормони па се до грчеви во црева и стомак. Овулација имав, но циклусот ми траеше подолго.
    А во здравиот начин ми спаѓа и кафето, но само едно и тоа преслабо и без кајмаци. Не го исфрлив бидејќи нема потреба, но и не претерувам. :coffee:

Последна измена: 28 октомври 2016
    На AnaMadam, AnonimnaDevojka, LivingGlam и 5 други им се допаѓа ова.
  11. bubalce

bubalce Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    281
    Колку сте позитивни овие два дена, многу ве сакам. Сите ве исчитав сега. Бев на фоликулометрија, имац еден фоликул 22 и задебелени ендометриум. Ми рекоа се е супер. Бевме активни па сега ќе видиме што ќе се деси. Инаку бев на ГАК и ме кошташе 80 денари. Следниот месец ќе си одам кај матичниот. На ГАК некако ме напнаа за инсеминација а ние сакаме уште малку да пробаме природно сега кога знам дека и овулацијата ми е во ред. Само да ми кажете што мислите добро ли е што имам само еден фоликул? Препрашав таму и ми рекоа пак се е супер.

И ајде женски мои време е некоја да нѐ израдува. Се ближат термините.

На kukla21, manako1 и 0ли им се допаѓа ова.
  12. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Бубалче, ајде јас и ти во исто време нема да добиеме, тука сме некаде :*
    Супер си е фоликулот, не грижи се. Мислам дека со стимулации би имала повеќе. Се случува и на природен циклус два на пример да пукнат, ама најчесто е еден. И јас имав еден, докторот беше оптимист.

13. bubalce

bubalce Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    281
    Фала ти мила Оли. Јас сум скроз природен циклус без терапија. Значи добра си сум. Еј замисли заедно месецов си одиме во труднички па таму да си се допишуваме :).

Инаку ми рекоа некои дополнителни испитувања за мм пред инсеминација, ХИВ и Хепатит. Ви кажале ли вас вакво нешто?

На Bebulleee и 0ли им се допаѓа ова.
  14. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    И јас сум на природен, не примав за созревање јајце клетки.
    Ма сите си одиме таму. Сега ние што сме после овулација, а веднаш по нас и другите што допрва ќе им е овулацијата.
    Сум чула дека мажот треба хепатитиси и хив да испита пред прочистување на спермата за инсеминација.
    Јас не мислам за инсеминација барем два месеци по хсг-то, да видиме дали ќе фати вака. Ако не, одиме на инсеминација.

На Lavica2016 и bubalce им се допаѓа ова.
  15. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Bubalce i ja mesecov imav nekolku no so tek na vreme edniot dominirase i pukna drugite gi snema i bas zbrev so lekarot...deka e sekogas 1:) ako se dva togas se bliznacinja:) a so frugi stimulacii ako se spremas moze i poveke da porasnat:) 22 e super i treba da pukne good luck vikendov na rabota frlaj se hehhe

16. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Jas i mm pravevme hiv i hepatit vo institut za javno zdravje po 250 denari e od coek.. go pravevme pred spermogram da pravi budejki na drzavnite ne sakaat da pravat spermogram ako nema hiv i hepatit.. niso strasno ne e :)

17. bubalce

bubalce Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    281
    Фрлени сме на работа уште кога ми заврши, хехеххе. Имам надеж месецов, ете ми потврдија и дека си имам овулација па сега цакум пакум се е во ред. Инаку ќе ги направи и другите тестови, мојов ич за ништо не се буни се што треба прави и секаде оди со мене. Јас искрено и многу се разочарав последниве месеци откако добив лажно позитивен тест, а тој е секогаш екстра оптимист и многу посилен од мене. На моменти си велам да беше тој жена до сега три деца ќе имавме, хахааха. Се договоривме до ноември да се обидеме пак па од декември да се направат тестовите и да одиме на инсеминација. Многу сакам да не стигне до тоа. Инаку Лавица и ти ги правеше истите тестови или само мм?

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  18. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    Tие што ви треба ХИВ и Хепатит да испитате, за да не си давате пари само, ако сте крводарители, на трансфузиологија ке ви издадат потврда.

Бидна и мојата лапароскопија, беше правена ради циста, така да во оперативна спаѓа ваљда, не во дијагностичка. Ако ви препорачаат да направете, направете си, не е воопшто страшно. Дента те примаат ако нема никаква компликација после зафат утредента те пуштаат. Јас вчера правев, денес сум веќе дома. Нормално рана ко рана малце наболува при станување и седнување ама ке помине за некој ден.Докторката рече дека се е во ред, отстранета циста, канали проодни, матка добра, без прегради. Ако нешто ве интересира околу постапката пишете било овде или во лп.

На bokace, Momichka, bubalce и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Eee bas ubavo:) mnogu e ubavo koga se ima podrska i od nivna strana..i nie so mm se podrzuvame i mislam deka e toa mnogu bitno zaedno da ste vo toa...plus nekogas koga ke mi dojde tesko i emocii ke me nadvasaat si potplacnuvam toj mi e prva potkrepa:) ne znam sto bi pravela bez nego...

Kolku vreme se obiduvate patem? Moze imas pisano ama ne se sekavam
    Nie ke cekame da vidime sto ke se sluci mesecov pa mozebi ovoj ke pravime inseminacija :) se.nekako se molam da bidne prirodno...eve pred pola saat doznav edno devojce deka e trudno pred 5.meseci se.zemaa so maz i...si vikam lele blazesi i:)
    Testovite za hiv i hepatit gi pravevme dvajcata..so upat od maticen..ginekologot moze da ti dade upat samo na tebe a na mt maticen u sekoj slucaj..ne znam ja zasto pravev...vprocem ako imase on nesto ke imav i jas neli? Kako i da e nisyo strasno samo ako pravis vo institut za javno zdravje ti preporacuvam porano da odos nakaj 8 bidejki posle 8 i pol pocnuva guzva..

Se raspisav jas izvenete zenki...vi posakuvam dobra nok i polni meskovci:)

На Bebulleee, Momichka, 0ли и 2 други им се допаѓа ова.
  20. bubalce

bubalce Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    281
    Супеееррр. Ајде сега драга моја следниот пат да ни пишеш "биднаа и моите две цртки" :*. Раната ќе престане да те боли многу брзо. Нема ни да се сеќаваш дека си правела некаков зафат.

На CocaColla му/ѝ се допаѓа ова.