Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. bubalce

bubalce Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    281
    Точно мила, колку клише и да звучи тој ми е најдобар другар и ме поддржува апсолутно во сѐ. Да не е тој јас одамна ќе се разочарав и откажев, ама кога го гледам него колку е сталожен, смирен, колку верува дека сѐ ќе биде како што треба и колку ме сака имам сила за сѐ. Инаку се обидуваме 13 месеци, иако оние месеци додека ги правев сите испитувања помалку бевме активни и јас бев под голем стрес. Исто така многу голем стрес имам и на работа па морам и тоа да го решам за да бидам мирна. Вие колку време се обидувате?

2. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Dragi, ne ve izvestuvav denovive za mojata bazalna bidejkji od posledniot pat koga ve informirav se zadrza istata od 36 so 6. Denes promena- 36 so 8. Gradite seushte nadueni kako balon no ne se bolni i osetlivi.
    Naredna nedela planiram da se vidam so maticnata. Ima neshto nevoobucaeno ovde. Se plasham da ne mi se poremeteni hormonite a taka pod konec mi bea posledniot pat. Mesecov ne ja prodolziv macinata treva od pricini shto ne znam shto se slicuva i da ne napravam nekoja belja.

На Lavica2016 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Isto draga...i nie se obiduvame tocno 13 meseci..od minatiot septemvri:) se nadevam deka naskoro ke ima pozitivni vesti iskreno...i jas imam stresna rabota..se obiduvam.minimalno da se nerviram i da ne obrnuvam vnimanie na raboti koi vo princip bi me izvadile od takt..site vikaat stresot vlijae edno drugo ama ne e lesni da se kontroliras koga rabotis so razlicni klienti i luge:) nekoj ke e dobar nekoj ke te izvadi od takt toa e... ajde ke bide nema otkazuvanje mora da se sluci:)

На bubalce му/ѝ се допаѓа ова.
  4. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Здраво жени! Убав ден е денес, сонце, убавина! Бидете позитивни и насмеани :*

Бела, а тест си правела? Колку дена ти доцни?

Кока кола, многу ми е мило што си добро и што се поминало како што треба. Сега веднаш да се фати ти посакувам! :hug:

Мене градиве ме болат уште кога ми беше денот на овулација. Секогаш ме болат од овулација па до добивање, а сега прогестеронов како ќе расте така се ќе ме подболува.

А добро, естрофанот не може ли да предизвика зголемување на ендометрумот повеќе од тоа што е потребно за вгнездување? Некоја беља да не се направи (facepalm)
    Нормално ли е малку притисок да се чувствува? :worried: :worried: :worried:

На CocaColla му/ѝ се допаѓа ова.
  5. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    @Оли draga ne mi docni tuku dva dena pred dobivanje dobiv premnogu oskuden iscedok koj spored mene ne beshe menzis. Samo si spodeluvam ovde "fakticka sostojba" inaki kje si cekam do 20 noemvri. Ne sakam dopolnitelni stresovi so testovi.

На SophiaBella му/ѝ се допаѓа ова.
  6. AnonimnaDevojka

AnonimnaDevojka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    518
    Гледам некои женски правеле тест за хепатит и сида во државна, сакам да прашам дали може и за двајцата упат да ни даде општиот матичен наместо да чекам јас кај гинекологот.

7. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Бела, извини, сега се сетив дека пиша за слабото крварење.

Температурата стои повисока ваљда поради прогестеронот, така барем мислам.
    Не грижи се, ќе се среди, можеби следниот циклус крварењето ќе нормализира. Ама како и да е, најдобро е докторот да те види, така ќе си помирна.

8. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    @bela.m Јас мислам дека има нешто, слаб исцедок околу ден за добивање, може да е имплантациско крварење, плус висока базална температура. До 20 ноември има уште многу, јас да сум на твое место побрзо би проверила. Дај Боже да е то шо мислам (fingers)

На bela.m, 0ли и babyhope им се допаѓа ова.
  9. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    И јас го делам истото мислење :) @bela.m држам среќа :)

На bela.m и SophiaBella им се допаѓа ова.
  10. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Moze draga...nie zemavme od opstiot lekar za dvajcata ne od ginekologot:)

На AnonimnaDevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Леле мојот муабет не го допојаснив, не сакам да сум погрешно сфатена.
    Муабетот ми беше дека прогестеронот кога е висок, тој ја држи температурата. А висок прогестерон значи бременост (fingers)(fingers)
    Дај боже да е тоа, но многу е далеку 20 ноември за да чекаме дотогаш (waiting)

На Acka22, bela.m и AnonimnaDevojka им се допаѓа ова.
  12. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Oh milite tie... neka ve slushne Gospod dragi moi :*
    Ako ne mesov, se nadevam deka za brzo kje stavime kraj na borbava. Cuvstvuvam deka sum izmorena a viedno e deka imam sila za ushte ponatamu... izmeshani cuvstva. Gospod ima plan za site, kje ne blagoslovi i nas, znam.
    Slushav eden srpski lekar i veli: "Sekoja zena shto ovulira kje stane majka" Tolku ohrabruvacki deliva ova neli?
    Kje sledam denovive bazalna i kje vidam kako kje bide. Sakam da odam do maticnata no sakam j da ja smenam. Nemam dovolno doverba vo zenata a i mazena sum vo sosedniot grad pa ushte edna pricina da si najdam doktorka vo mestoto na ziveenje.

На Wünsch, babyhope, bubalce и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Ве гушкам сите.
    Господ ќе ни помогни во остварувањето на нашата цел:hug::hug::hug:

На Acka22, AnonimnaDevojka, babyhope и 5 други им се допаѓа ова.
  14. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    I jas sum vo ischekuvanje na mojata veshterka treba da mi dojdi ili da ne dojdi :( na 31 ili na 1 teshko mi pominuvaat ovie denovi odvaj cekam pa da vidam :wasntme:

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  15. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Лелелеле ајде понеделник ќе е жежок ден :dance:
    Убаво да се заврши октомври и да се почне ноември :clap:
    Ајде дупли линииии:party:

На Acka22, manako1, Lavica2016 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. bubalce

bubalce Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    281
    Девојки имате ли некои посебни симптоми кога прска фоликулот?

Орхидеа те чекаме со убави вести. Бела на гинеколог може да не видат ништо и до 6та недела па и повеќе. Најдобро е да појдеш да провериш преку крв. Немој да чекаш толку мила ако си трудничко ќе треба да земаш витамини уште веднаш. Ако не си ќе знаеш дека треба пак да се сакате активно. Знам дека убиваат тестовите и јас бегам подалеку од нив откако добив лажен позитивен па сите соништа ми се урнаа после. Ама вака во исчекување уште полошо.

17. didush

didush Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    294
    Женски треба да ми дојде на 5ти следниов месец ама на 1ви имам закажано на гиниколог. Ќе може ли да ми каже гиникологот со ехо или ќе мора тест да правам? Знам дека е рано ама не можам да издржам :)

18. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Jas koga odev na merenje folikuli tie dve nedeli kako rastese folikulot me bolese leviot jajnik..kako pritisok nekoj celo vreme...i bidejki ne prestanuvase bolkata bev uverena deka ne puknal...sredata bev nakaj 8 vecerta na merenje i ne mi bese puknat...petokot sabajle nemav bolka otidov na ginekolog i mi bese puknat... drug simptom osven toa ne znam
    Isto bela sluzava tecnost mislam deka iskaca poligava...
    Tolku od moite simptomi :)
    Ti cuvstvuvas nesto?

19. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Mislam deka e mnogu rano za da se vidi na eho..pocekaj posle 5ti:)

20. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Na eho i da ima nesto ke se vidi tek posle 10 dena docnenje na ciklus. Pred toa nema da se vidi nisto... Sega duri i test da napravis nema da bide tocen...a testot pokazuva porano od ehoto.

На didush му/ѝ се допаѓа ова.