Не ми кажа контрола, ми рече следниот пат кога ќе одам бремена да му одам. Ама јас нема да чекам, не сум мирна и утре ќе му одам. Башка мислам ми рече до добивање да пијам, а имам само за една недела. Ќе му одам да прашам да не треба да ми даде пак рецепта.
Пролактинот се спушта со терапија. Јас достинекс пиев, на следно мерење од 66 ми беше на 6 спуштен. Или достинекс или бромергерон ке ти препишат. Тие што имате правено лапароскопија колку дена крваревте после зафат?
jas nemav menstruacija 2 meseci na 25 oktomvri mi zemaa krf i posle 2 casa dobiv ko za sreka ama pak rezulatatot se pokaza pokacen mi prepisaa apcijna dostineh i ponedelnik ke pravam magnetna vo slucaj da ne imam tumur vo mozok samo ne mozam da svatam ako veke postoi tumurot kako jas dobiv menstruacija
Мина, аман бе како така те преплашила матичната. Не дека е лошо да се провери на магнетна, но пролактинот може и од стрес да се покачи, не мора да биде тумор некој. Си се средува со терапија пролактинот, не грижи се. Се надевам дека на магнетна ќе се види дека е се во ред.
И јас да пријавам дека денес и вчера, особено денес осеќам притисок во десниот јајник, изгледа расти фоликулчето одвај чекам да видам утре до кај е
Срцки, смеам ли да пијам Парацетамол? Ич не ми е добро ми е страв да не се разболам скроз. Баш сега најде во најплодни денови
Идни мамички, може ли да ми препорачате добар гинеколог(жена) ? Значи не е важно дали работи со сини картони или не, само да е добар т.е добра Значи првенствено мислам за редовни вообичаени, рутински проверки. Малку ми е итно, па ве чекам брзо со одговори И плус, може ли и препорака за општ лекар, ординација ? Фала ви многу!
Jas denes ne bev najaktivna cel den iskocena sum.. cisto informativno pocnaa da me bolat jajnicive popladnevo i mislam deka ke dobijam vecer najkasno utre... od ciklus mi e utre 28mi den pa ke vidime... ova ke iskoci nieden den da ne kasni breeee ( pu pu da ne se urocam) ajde posakuvam.ostanatite da ne dobijat
Moja drugarka ima maticen ginekolog zena sto se naoga kaj fontana vo park negde...mama li i se vika ordinacijata ne znam tocno..ona e zadovolna od tamu mislam raboti so plavi kartoni..ako ima nekoj drug preporaka za podobra neka pise...
Ај добро утро на сите, ви посакувам убав ден, бидете насмеани и позитивни! Без сини картони работи Јасмина во Ѓорче, сум чула ја фалат. Лавица, какво добивање. Ај јас се надевам дека ќе кажеш си осеќала дека ќе добиеш, ама не дошла
Девојки само да ве информирам дека сабајлево пред да дојдам на работа бев да направам тест преку крв. Маж ми ме натера. Заедно бевме. После 10 тој ќе ги земе резултатите. Ќе ве известам за исходот. Охх леле, го гледам мм во еуфорија, ќе се скрши скроз ако излезе негативен тестов. Сабајлево не мерев базална, немав убав сон. Од мислачка за тестов од утринава. Во 4 станав во тоалет, во 4 и 30 пак, а за да мерам треба минимум 3-4 саати непрекинат сон. Синоќа го немав тоа
А сакав да напишам само не Ѓорче, Бутел и сл.. нешто во Центар , Карпош, Аеродром, Кисела вода.. Добро утро и од мене до сите, убав ден и уште поубава и плодна недела!