Здраво на сите нова сум на форумот. Сакам да ве прашам пред 7 месеци останав бремена и по 3 недели имав спонтан. Редовно одам на контрола ми кажуваат дека се е во ред, но поминаа 7 месеци и ништо. Се плашам дали некогаш ќе биди. Имајте убав ден
Мене ми побараа микробиолошки брисеви нови, ПАП, крвна група и крвна слика. Ми рекоа 3 месеци после операција да не ни пробувам да забременам. бабин лек за прочистување на каналите, јас не би ти препорачала ракија на такво нежно место да ставаш @monik55 само упат од матичен му треба на ГАК и воопшто не се чека, а со 150ден ќе помините наспроти 2000 по приватните лабаратории
За опуштање на каналите, чисти ако имаш бактерии, ги затоплува јајниците, помага при менструална болка. Само не се става многу оти можи да напрај пробелем
Дечки мене изгледа ми прсна фоликулчето, се намали притисокот, па ајде сега две недели чекање. Овие две недели ми се најсмртоносните секој месец. Како не измислија нешто одма да знае дали се фатило или не . Инаку пак имам болки во десен јајник а овулацијата на левиот ми беше. Ме штрека од време на време. Неколку пати имам спомнато и на матичниот и на ГАК и не можат да видат ништо. Од овулација до добивање постојано ме штрека десен јајник. Ако има некој вакво искуство да сподели, јас не знам веќе што да мислам
А хив тестот се прави таму на клиника пред да се даде сперма истиот ден? И дали на клиника се дава таму или од дома се носи примерокот? И ние сакаме следниот да биде на клиника, па ме интересира како оди.
Хив и Хепатит треба претходно да имаш проверено, пошто пред да оставиш примерок потребно е да ги покажеш. Не знам кај се проверува, мм е крводарител, редовно дава крв, па од трансфузиологија му издадоа потврда без проблем. Иначе оди со закажување преку мој термин, отприлика една недела унапред се закажува. Може и општиот матичен доктор да ви закажи. Види си ги термините на страната на mojtermin.mk, ќе си знаеш одприлика кога има слободно. Примерокот се дава на клиника.
Женски имам едно прашање се однесва за сопругот на блиска пријателка, ако има некоја познавања или искуство. Сопругот нејзин со слаб спермограм и зема витамини. После месец-два почна да има проблеми и со ерекција и одржување на ерекција. Овој проблем претходно не го имал. Некоја да има познавање како можи ваков проблем да се реши, шо би можело да го предизвика проблемот и кај треба да се упатат?
Oli hiv i hepatit se ispituvaat vo institut za javno zdravje i vo centar za javmo zdravje...ako ne se lazam...nie pravevme na klinika pozadi ministerstvo za zdravstvo...za dvajcata ke cini 500 denari i ti predlagam da odos porano nakaj 8 bidejki posle 8 i pol pocna da se polni so luge...upatot za tebe moze i od ginekolog i od maticen lekar...a za maz ti treba od maticen ako ti treba pojse info pisi mi
Inaku jas po nekoj normalen ciklus trebase da dobijam vcera... u nedelata imav bolki vo jajnicite malku kako za pred dobivanje i mala neprimetliva rozeva tecnost pri brisenje.. Denes nikakov simptom nemam na dobivanje nitu rozevka tecnost notu bolki
Денес ги земав резултатите од ди- димерите , 535.09 се . Во 8 Септември ми беа 560 пред инвитрото , во Авицена беа 215 ( што не верувам баш на овој резултат) и сега во државна се толку. Иначе после две недели од кога ми заврши менструација , од вчера ми тече кафеаво. Не е овулација немам такви болки, имам менструлни болки. Убава велер , ве поздравувам
A samo kaj eden d-r odis ? Pokraj maticniot mozis i pricatno da vidis cisto i drugo mislenje da slusnis
Neka se upatat kaj specijalist za sterilnot i ke mu kazi terapija,mozi od kaj maticen opst d-r da zemi upat so termin na drzavno kaj urolog
Devojkii pomagajte dali e mozno da sum trudna i ako dobivam no ne kao po rano tuku ovie 2 meseci po 2 3 dena mi doagat ete pred nekoj den samo 2 dena imav a 3 den veke mn mn malce :/ a od vcera mi se vrtii i maka mi ee :/